Monforte de Lemos

Vandaag vroeg weg uit Freán, om 10 uur moeten we in monforte staan met Antares en Orion. Orion geven we om 8 uur een spuitje om beter tegen de auto rit te kunnen. Overgeven doet hij deze keer niet, maar hij schuimbekt ook erg veel als hij een auto in moet, alles is nat achterin als we aankomen. Fran staat ons al op te wachten en we gaan gelijk naar binnen. We leggen uit dat we Orion wat gegeven hebben voor de rit. Daar is hij niet blij mee, en hij legt uit dat een gedrogeerde hond een andere hond is en dat hij daar geen training mee kan doen. Dus, laat Antares maar hier, neem Orion mee en kom over 2 uur maar terug. 

We gaan wandelen door Monforte de Lemos, al was de planning boodschappen doen. We lopen een straat in en op de hoek staat daar een SCHITTEREND gebouw te koop. Schitterend als je van die stijl houd natuurlijk. Wij vinden het erg mooi al moet er heel veel gedaan worden om het weer bruikbaar te maken. Hieronder een paar foto’s. Later, tijdens de koffie op een terras, zoek ik bij de makelaar wat meer informatie, maar helaas, er staat alleen dat het te koop is en zonder prijs. Als je voor een etalage staat waar geen prijzen vermeld staan dan is het meestal erg duur, zal met dit gebouw dus ook wel zijn. Maakt ook niet uit want we willen het toch niet kopen.

We halen even later Antares op en krijgen weer instructies mee. Als we op de parking komen heeft Orion er al geen zin meer in. Maar we moeten door en bij de auto wil hij helemaal niet meer. 30 kilo is 30 kilo, maar een zak aardappelen van 30 kilo is toch anders, een hond van 30 kilo die niet wil is weer anders. Maar even later zit hij dan toch achterin de auto.

Thuis ga ik zo’n beetje de laatste hand leggen aan de eetkamer. Het touw dat ik gister nog gekocht heb, zit nu tegen de laatste balk. Het afwerken aan het plafond is klaar. Goed een lamp moet nog komen even als een plafond ventilator. Die lijkt me handig om de verwarming te ondersteunen. Laten we zeggen dat, met de verwarming aan, het op hoogte werken er warm is. Op grond niveau is het dan weer niet echt warm in de eetkamer. Ik denk dus dat een plafondventilator die langzaam de lucht een beetje rond pomp er voor zorgt dat het uiteindelijk op het niveau waar we dat willen warmer zal aanvoelen. Het meeste is ook al opgeruimd in de eetkamer, de beschermingsplaten die op de vloer lagen liggen nu op een stapel en ruim ik op zodra het minder hard waait. 

Klaar is de kamer nog lang niet, er moet nog een raam ingemeten worden. Daar moet nog iemand voor langs komen. Ook moet er hier en daar nog wat met verf bijgewerkt worden. Ook zie je op de foto hierboven, rechts draden hangen onder de balk. Daar moet nog wat mee gedaan worden voor verlichting voor boven de eethoek. Maar voorlopig gaan we de eetkamer wel gewoon gebruiken. En we gaan hem ook gebruiken als woonkamer, omdat de woonkamer die we willen nog lang niet af is, dat is nu nog een werkruimte en opslagruimte. Volgend project…. dat zien jullie volgend jaar wel, eerst nog wat dingen afwerken.

5 reacties

 1. Hoihoi , idd wat een geweldig gebouw , zo jammer dat ze het zo ver hebben laten komen . Als je overal doorheen krijkt zie je de charme van het hele gebouw. Weet je ook wat het geweest is ? Vast iets belangrijks met al die ornamenten boven de ramen . Het was vast in hele goede handen geweest bij jullie. Maar jullie “project” is ook geweldig maar….anders 🤣👊👋👍
  Groet .

 2. Inderdaad een heel mooi gebouw een uitdaging voor een mens met gouden handen ,ooit hadden wij ook zo ‘n buurman dus jij doet mij telkens aan onze buurman denken, maar blijf mooi in jullie huis op het platteland heb je tenminste rust en ruimte en het wordt mooier met de dag als ik de opgeruimde woonkamer zie.
  Wat Orion betreft ik hoop dat hij vooruit gaat ‘poco a poco ‘,op z’n Spaans gezegd.
  Fijne week,
  José

 3. Wij verblijven nu bij onze zoon in noord Italië met de camper, als je er oog voor heb zie je hier ook prachtige gebouwen staan te verpauperen.
  Net als toen ik in 2007 en 2012 naar S d Compostela fietste in Spanje.
  Beste wensen en succes verder met jullie verbouwing.
  Hier heeft onze zoon een soort gelijk project oude boeren woning met stal en veel opslag.

 4. Wat is de eetkamer fraai, mooie ruimte en pet je af voor al het werk dat is verzet. Afwerking tsjonge, super netjes. Geniet er van. Lijkt me ook heel bemoedigend om in etappes naar een mooi resultaat te werken en zeker als het beoogde effect wordt bereikt. Fijne jaarwisseling in Galicië. Het weer is hier volop voorjaar aan de Costa Blanca. Genieten.

 5. Misschien kun je het gebouw opknappen. En zo een inkomen generen. Want het is een fantastisch gebouw. Vraag wie de eigenaar is. Waar is het overigens voor gebruikt? Enfin. Ik heb te doen met orion. Is dat robbertje al geplaatst onder de auto? Natuurlijk gaat dit goed komen. Fijn blog weer. Genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *