Monforte De Lemos

Afgelopen maandag zijn we weer eens een keer in Monforte de Lemos geweest. Mooie stad op 40 kilometer bij ons vandaan. Het was mooi weer, we moesten om boodschappen bij de Mercadona, dus waarom niet. Maar dat was niet de enige reden, al hebben we lekker buiten op een terras gezeten en konden we gratis parkeren bij het ziekenhuis, want daar moesten we toch zijn. Dat was ook de reden waarom we in de eerste plaats gingen. Geen schokkende dingen hoor. Maar voor de verzameling ‘röntgenfoto’s van borsten’ bleek in het ziekenhuis het setje foto’s van Sol te ontbreken. Nu dus niet meer, en zo heeft Sol ook het eerste mammografie onderzoek gehad. Net als met alles wat je hier doet waar de gezondheidszorg mee te maken heeft, krijgt Sol over een paar weken vast een bericht dat alles goed is. 

We hebben 4 beveiligingscamera’s hangen. Die filmen alles en nemen dat ook op. Een van die camera’s hing nog steeds naar het kattenluik in de stal te kijken. Het was tijd om die camera ergens anders te gaan hangen. We willen beter zicht op de oprit. Met de camera in de hand op een setje batterijen aangesloten en een lange antennekabel, kijkend op mijn telefoon loop ik langs plaatsen om te kijken waar de camera het beste gehangen kan worden. En een mooie plaats voor de camera is gevonden. Nu alleen nog even ophangen, maar het wordt al donkerder, dus dat is iets voor de volgende dag. 

De camera komt tegen de muur van de stal in het weiland, zo hebben we het beste zicht op de oprit. Als ik de camera zo tegen de muur monteer, hangt hij tijdens regen in de regen. Nou kan zo’n camera daar wel tegen, maar ik zie het toch liever anders. 

Straatverlichting. We hebben nog iets liggen wat ooit ook aan de stal gehangen heeft. Wel voor onze tijd. Het is straatverlichting, een stukje buis met daar een lamp aan. De fitting is stuk en kan er uit en de camera kan ik daar mooi in monteren. Zo komt ie droog te hangen en ook net wat hoger voor nog een beter zicht. De binnenkant van de lampenkap maak ik zwart en de buis krijgt een lik verf zodat het er netjes uit ziet als het tegen de muur zit. 

Ik heb al veel over hekwerken en afrasteringen geschreven de afgelopen keren. Maar ik doe het toch nog een keer. De ingang van weilanden en akker is hier afgesloten met schapengaas. Aan de ene kant zit het vast en aan de andere kant zit het aan een paal die je tegen een andere paal zet en met een touwtje of ijzerdraadje vast zet. Ik heb het anders gemaakt, zoals ik al eens vertelde. In de grond zit een plastic pijp, waar de paal in gezet wordt. En om de paal boven vast te zetten is een soort 8 van korte stukjes pijp die over de koppen van de twee palen gedaan wordt. Zo is alles dicht. Dat wilde ik nu bij alles waar we een ingang van een weiland en de akker hebben zo gaan maken. Als eerste ingang van het weiland naast de stal. Deze ingang is breed en de paal met het gaas ligt altijd open omdat we er Foskie en Antares op uitlaten. Deze ingang heb ik zo gemaakt als ik boven heb beschreven, alleen heb ik deze zo gemaakt dat de ingang in twee delen open gedaan kan worden. Het kost me te veel tekst om het uit te leggen, dus kijk de foto’s DICHT, HALF DICHT en OPEN maar.

Ook de ingang van de akker is nu zo gemaakt. Hier moest ook nog een en ander aan hersteld worden aan de afrastering zelf. Ik had het niet eerder gezien, maar door de aanvaring met een tractor ergens in het midden, is ook deze paal en de stut beschadigd.

Om de paal weer in positie te krijgen had ik eigenlijk een tractor nodig. Maar bij gebrek daaraan bleek het natuurlijk ook gewoon te gaan met een Dacia 😉 Auto op de handrem en twee spanbanden vast aan het sleepoog en aan de paal en even later staat de paal goed en is alles weer gerepareerd. 

Alle ingangen van onze domeinen, die afgesloten kunnen worden, zijn nu netjes afgesloten.

Dan was er deze week ook nog tijd om de telescoop op te zetten en te fotograferen. De foto van SH2-263 is nog lang niet klaar. Ook na het schrijven van deze blogpost ga ik weer fotograferen, de telescoop staat al klaar. Hieronder een video waar ik de telescoop aan het opbouwen ben.

18 reacties

 1. Weer leuke blog en alles is in orde , leuk uitstapje bij mooi weer, toch altijd even spannend om op de uitslag te wachten , we gaan er van uit Sol dat alles goed is , veel geluk.
  José

 2. Weer een heerlijke blog en leuk dat filmpje hoe je de telescoop opbouwd. En ook fijn dat alle weides nu eenzelfde sluiting hebben van de hekken. Altijd spannend om te moeten wachten op een uitslag Sol. Tot de volgende blog zullen we maar zeggen. Fijn weekend.

  • Hallo Mieke,

   De telescoop, dat ding dan wat ik als eerste op de paal zet, doet ongeveer het zelfde als jullie zonnepanelen, die draaien met de zon mee en de telescoop draaid mee met wat ik in geef

 3. Hola,

  Een leuke en gevarieerde blog.
  Als je de term ziekenhuis hoort dan denk je in een fractie van een seconde OEPS. maar gelukkig is het iets preventiefs. Natuurlijk is het afwachten altijd even spannend maar dat hoort erbij. Naar Montforte de Lemos gaan en een terrasje pikken daar is zeker geen straf. Het is een schitterende plaats.
  Het opbouwen van de telescoop is leuk om te zien en als leek heb je geen benul hoeveel werk dat dat nog is. Het weer ziet er trouwens bij jullie wel schitterend uit.
  Met al die camera’s bij jullie begint het aardig op Fort Nox te lijken maar je hebt gelijk om die gericht was op het kattenluik was toch niet meer nodig op die positie.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ziekenhuis…. dan is iedereen weer gefocust aan het lezen 🙂 haha. De uitslag zal met de post komen. Ik heb hier ook van alles over de post gekregen toen ik bloed gaf. Ja het is even werk, maar als het staat en het allemaal goed werkt, dan heb ik er geen omkijken meer na.
   Maar het ging dus niet goed en moest ik van alles gaan doen. Het weer is hier de hele afgelopen week eigenlijk prima geweest, al is het wel te gek voor de tijd van het jaar. We moeten iets doen om de snuistere types buiten de deur te houden natuurlijk.

 4. Hoi Rob en Sol,
  Je heb weer goed werk verricht met je hek werken. Fijn dat het nu goed is en het ziet er netjes uit. Ik heb ook net je filmpje met je telescoop gezien en wat is dat toch een groot ding. Leuk gedaan die film.ook zag ik dat jij in je overhemd buiten zat is het dan al zo lekker buiten? Fijn weekend. Gr. Ma

 5. Hoi,hoi , nou weer een geweldige blog , was het wachten zeker waard .
  Pfff die mammografie , telkens weer een hel dat je borsten tussen 2 glasplaten gedrukt worden ! We duimen hier voor een goede uitslag voor Sol sterkte , is toch altijd spannend .
  Hekwerk op je hele domein nu identiek , geeft een nette uitstraling . We wilden stiekem komen , maar dat zal nu helaas niet meer gaan . Alles op camera onder , contrôle groot gelijk.
  Tjeej zeg wat een gedoe met dat opzetten van de telescoop . Wel heel intressant om te zien trouwens . Kun je dat niet laten staan , of is dat te gevaarlijk ? We wachten rustig af op de resultaten en…de volgende blog . Dank weer voor deze.
  Groet 👊👍🫣🙋‍♀️🙋‍♂️😂👋

  • Hallo Antoinette,

   Sol zij ook dat het geen pretjes was om de foto’s te maken. Volgende keer mag ik hget doen 🙂 🙂 🙂
   Als je stiekem wil komen, dan moet je in de gaten houden wanneer hioer de stroom weer eens uitvalt. Dan doen de camera’s het niet en kun je ongezien ergens gaan zitten of staan waar de camera’s je niet kunnen zien als ze weer aan gaan. Maarja…. daar sta je dan…

   De telescoop zou ik kunnen laten staan, maar dan zou het kunnen dat er iemand is die denkt dat dat zonde is om te doen die hem dan vervolgens mee neemt. We hebben dan wel camera’s maar dit is een veel te duur ding.

 6. Ja ja foto’s van borsten is geen pretje, de dame die het deed vertelde dat er ook mannen zijn die borstfoto’s moeten laten maken en dat lijkt mij helemaal verschrikkelijk, moet er niet aan denken.
  Met veel interesse heb ik naar de opbouw van de camera gekeken. Wat een prachtig ding is dat. Lijkt mij een geweldige hobby, is weer eens iets anders dan sigarenbandjes of postzegels verzamelen. Ik neem aan dat je alles weer weg moet halen na afloop of ben je niet bang dat het gestoken wordt? Heel veel plezier met je hobby , mijn nieuwsgierigheid is wel gewekt maar ben ietsje te oud om daar nog aan te beginnen. Fijn weekend

  • Hallo Lady Wieser,

   Mannen met borsten en foto’s. Nooit van gehoord, maar het zal wel.

   Het liefste ben ik ’s nachts buiten bezig met een camera, of met de telescoop. Niets mooier dan de nacht, zeker als het helder is. Maar ook gewoon van uit een luie stoel buiten omhoog turen is leuk om te doen en dat is ook iets van jij op jou leeftijd nog best kan doen. Gewoon als het donker is naar de sterren kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *