Migraine 

Gister had ik migraine, vandaag is dat weer over. Bedankt voor alle beterschapswensen en zo. Iemand reageerde dat het door stress zou komen, maar had gisteren of een van de dagen daarvoor geen stress. En de keren dat ik misschien wel gestressed was, kreeg of had ik geen migraine. Dus die link gaat niet op. Vroeger, jaar of 15 terug had ik gemiddeld 2 tot 3 dagen migraine. Dat kondigde zich aan met gele flitsende vlekken en letter op een monitor die niet meer stil bleven staan. Waarschijnlijk heb ik het nooit zo erg gehad als sommige anderen. Maar een fanfare in je hoofd en discolampen voor je ogen was geen pretje. Was de migraine dan weg dan had ik gewoon hoofdpijn. Sommige die er maar niets van begrepen omdat ze nooit hoofdpijn hadden begrepen het niet. Ik vroeg hen altijd of ze zich bewust waren dat ze handen hadden. Ik kreeg op die vraag altijd een vreemde blik en het antwoord was standaard nee. Ik zei dan dat ik mijn hoofd altijd voelde en me er dus altijd bewust van was dat ik er een had. Volgens de huisarts was het allemaal onzin en moest ik er maar mee leren leven. Bioresonantie, een alternativegeneeswijze, bood uitkomts. Ik bleek een allergie te hebben voor melkproducten. Nou lekker dan! Ik eet iedere morgen vanaf mijn 10de of zo een halve liter yoghurt, altijd kaas op mijn brood en karnemelk is wat mij betreft lekkerder dan bier. Tijdens de behandelingen mocht ik alleen melkproducten nemen van geitenmelk. Na de behandeling (3 maanden) mocht ik weer alles eten, de allergie was voorbij en de migraine ook. Wel houd ik altijd rekening met wat ik drink of eet.

Eergister heb ik waarschijnlijk op een dag te veel melk gedronken omdat die anders door de goodsteen moest en ook had ik het idee dat het vlees in het restaurant die dag niet goed was. 

Maar genoeg over een kwaaltje. Vandaag was het de dag dat de neef van Sol vertrok. Gistermiddag heeft hij zijn koffer ingepakt omdat we vandaag vroeg op het station in Ourense moesten zijn. Zijn trein naar Barcelona vertrok om kwart over negen. Sol is vandaag dus een beetje down. We hebben dan ook niet zoveel gedaan. De logeerkamer heb ik weer ontmanteld. Beddengoed is gewassen en hangt te drogen. En na een tijdje buiten luchten zitten de dekbedden en kussens weer in de vacuüm stofzuigerzakken. Het palet logeerbed is afgebroken zodat we weer wat meer plaats hebben op de (logeer)kamer. Daarna nog wat huishoudelijke taken gedaan en rondjes gelopen met de hondjes. 

Ik heb trouwens, bedenk ik me net, wel een klusje gedaan wat nodig was. De wastafelkraan begon steeds minder water gegeven. Vreemd want de rest van het water in de badkamer werkt gewoon goed. De kraan dus maar eens gemonteerd. Misschien zit er ergens een zeefje dicht, dat hebben we al eens eerder gehad. Voor het zeefje had ik de kraan niet hoeven demonteren. Die zit gewoon in de teut van de kraan. Het zeefje blijkt dicht te zitten met ijzer. Na schoonmaken is het weer oké. Ik weet ook waar het ijzer vandaan komt. Het is roest van de binnenkant van de gegalvaniseerde leidingen. Die roesten aan de buitenkant ook en beginnen hier en daar al te lekken. Dat moet een keer vervangen worden.

Morgen gaan we weer wat meer uit de hoek zoeken. Helaas kan ik in de keuken nog niet veel doen. Het is San Juan vandaan en daarmee is alles dicht, ook op zaterdag zo hebben we begrepen. Als het een beetje weer is ga ik wat op de akker doen of met de bosmaaier, of we gaan een rondje rijden.

13 reacties

 1. Hoi Rob
  Je vader vraagt net wat ik zal schrijven ik moet je bekennen dat ik dat niet weet omdat ik vanmorgen Sol al aan de telefoon heb gehad en jij toen straks je vader ,dus er valt niet veel meet te vertellen. Maar ik ben wel heel blij dat je hoofdpijn voorbij is. En voor morgen ,doe iets leuks. Gr. Ma

 2. Hola,

  Begrijpelijk dat Sol een beetje down was de rest van de dag. Afscheid nemen van mensen van je eigen familie die je al 3 jaar niet gezien hebt doet altijd een beetje pijn. Beste remedie is gewoon leuke dingen samen doen dat geeft echt ontspanning en dan kunnen jullie er na het weekend weer fris en fruitig tegenaan.

  Houdoe

 3. Hoihoi , pffff gelukkig dat je migraine voorbij is . Het is hels dat soort hoofdpijn . Doe het maar eens een paar dagen rustig aan ! Ik heb sinds 2 maanden meesleuren glazen in mijn bril en dat werkt (tot nu toe)uitstekend . Misschien ook een idee ?
  Wens jullie een fijn ontspannen weekend toe .
  Groet .👍👊👋🙋‍♂️🙋‍♀️🐶🐾

 4. Begrijpelijk voor Sol als je familie zover vandaan woont afscheid is hoe dan ook altijd moeilijk effe samen iets leuks doen wil helpen.
  Migraine je hebt het en met het ouder worden slijt het weg , dus nog wat geduld hebben.
  Fijn weekend
  José

 5. Hoi, vreselijk die hoofdpijn, Ja.
  Bij mij wordt het getrieerd door en/of rode wijn of chocolade.
  En dit kan tot 2 dagen nadien opkomen.
  Misschien een idee?
  Groeten.!

  • Hallo Herman,

   Alcholol drink ik niet zo veel omdat ik weet wat de gevolgen zijn. Chocolade is een probleem, daar kan ik niet genoeg van krijgen. Gekke is dat als ik dan hoofdpijn heb het weet minder wordt als ik wat chocolade eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *