Metselen En Opruimen

Onze binnenplaats loopt af. De ingang van de schuur is op het laagste punt van de binnenplaats. Mogen jullie raden waar het regenwater naar toe gaat. Inderdaad een groot deel van het regenwater loopt via de schuur naar de achtertuin. Voor de schuur deuren zit wel iets van een gootje wat in een putje uitkomt en ook in de schuur zelf zijn wel maatregelen genomen dat het water overal komt als het normaal regent. 

Nu er een nieuwe cv ketel komt wil ik wel hebben dat die zoveel mogelijk hoog en droog staat. Aan de oude ketel is wel te zien dat die wel eens in het water gestaan heeft. Dat wil ik dus als het even kan bij de nieuwe installatie voorkomen. Mijn plan is dat ik een plateau maak waar de pellet cv ketel straks op komt te staan samen met de voorraadsilo. Ook de zakken pellets moeten natuurlijk droog staan.

Vandaag begin ik eerst maar met een beetje plaats maken in de schuur om vervolgens met de laser een lijntje op de muur te zetten. De vloer is helemaal niet vlak, dus die kan ik niet gebruiken op te meten. Vanaf de laserlijn kan dat wel. Ik teken alles af en zet een rijtje stenen weg om te kijken hoeveel ik er nodig heb. Ik boor hier en daar een gaatje voor schroefjes om het metseldraadje aan te knopen.

Dan kan ik beginnen. Ik maak cement, en start met stenen tassen. De meeste stenen en komen op hun kant te staan. Er is tegen een muur al een kleine verhoging waar vroeger de kunststof tank op stond, daar leg ik de stenen plat en met een iets dikkere laag cement komen ze mooi even hoog te liggen als de stenen die op hun kant staan.

Als alle stenen staan is ook de (metsel)cement op. Ik wil de rode stenen ook gelijk aan de buitenkant en bovenkant afwerken. Ik heb nog wel een ander soort cement wat ik daarvoor kan gebruiken, sterker nog, het is speciaal om muren strak te zetten. Laat ik dan mijn een steen hoge muur ook maar netjes maken. Als dat gedaan is lig ik er wat de verhoging betreft uit voor vandaag. Morgen leg ik er plastic in, zodat het vloeistofdicht is en leg er ook wat tempex in als vulling, anders moet er zoveel cement in.

Het hokje waar we laatst de waterlekkage hadden wil ik opruimen en reorganiseren. Eigenlijk staat daar altijd alles in de weg. We hebben een aggregaat wat op een mooi karretjes staan met stangen er aan om er mee te kunnen rijden alsof het een kruiwagen is. Het ding staat eigenlijk wel altijd in de weg, zeker met die stangen er aan. De stangen kunnen er ook af en nadat alles georganiseerd heb staat er meer in het hokje en heb ik meer plek over in het hele hok.

Nu nog even cement gaan kopen voor morgenmiddag. Morgenochtend gaan we eerst naar Caballiño naar een trimsalon voor Antares. Beetje ver, maar hopelijk beter dan die in Chantada. Toen wij Antares pas hadden en zij voor het eerst naar een trimsalon ging, gingen we naar de dichtstbijzijnde. Daar moest ik uit een boek kiezen hoe ik de baard en wenkbrauwen geknipt wilde hebben. Het zag er uit als een plaatje, alleen hoefde wij geen show hond. Volgende trimsalon, was eigenlijk zo iets als knippen en scheren. Perfect, alleen vond Antares het daar niet leuk. De vrouw had een hele hoge rot stem. Toen was er het moment dat ze daar door een andere hond werd aangevallen waar ik bij stond. Ja… die hond was ook net aangevallen zij ze. Lekker dan, hoeft die hond de mijne toch niet aan te vallen! Volgende trimsalon, een in Oosterhout. Perfect, zelfs Antares vond het daar leuk. Nu zijn we twee keer in Chantada geweest. Weer een vrouw met een hoge rot stem. Knip werk is prima, maar we krijgen een hond terug die 2 dagen gestrest is. Laatste keer liet ze foto’s zien dat Antares tijden haar knipbeurt 2 keer had overgegeven. Ja, dacht ik, dat ligt niet aan die hond, dat ligt aan jou! Op naar de volgende trimsalon en dat is dus morgen in Carballiño.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *