Metselen, Akker, Shampoo en BBQ

Mijn ouders zijn er al vroeg en na de koffie gaan we gelijk aan de gang. Eerst moeten de hoogte bepaald en uitgezet worden. Ik stel de roterende laser op en we maken latjes tegen de bestaande muur. Na wat klooien met de laser, de accu bleek ver leeg, hebben we alles uitgezet en kan er een metselkoord gespannen worden. Dan kan de betonmolen buiten gezet worden en aangesloten worden, water erin cement er in en mixen maar. 

Mijn vader gaat metselen en ik ga opperen. Eerst kan het allemaal nog gedaan worden met een keukentrapje. Maar even later moet er toch een steiger komen. Ja… waar gaan we die van maken? Volgens alle veiligheidsvoorschriften kunnen we daar een ladder, een workmate en een oude plank voor gebruiken. De steiger staat lekker stevig en als we hoger moeten kan de plank een sport op de ladder omhoog en bij de workmate tassen we stenen onder de plank. Zo kunnen we weer even verder. Als de cement voor de laatste keer op is in het ook ongeveer half 7. Beter geen nieuwe cement meer aan te maken voor vandaag. Opruimen heb ik ondertussen al gedaan.

Mijn moeder gaat op de akker tussen de aardappelen wat onkruid uit trekken. Tussen de planten kan het helaas niet meer met de schoffel. Tussen de rijen planten kan dat nog wel en ook dat doet mijn moeder. Het is veel te warm om nog meer op de akker te gaan doen, dus houd mijn moeder het op de akker het voor gezien en houd samen met Antares siesta.

Sol is ondertussen druk met het maken van shampoo en conditioner. Zeker, dat kun je gewoon in de winkel kopen, maar dan was je je haren met chemische middelen van de Shell. De spullen die in deze shampoo gaan zijn op natuurlijke basis. De spullen moet klaar want het is een bestelling uit Nederland die met mijn ouders mee moet als die terug gaan.

Tijd voor de BBQ. Op de plaats waar begin deze week nog stookhout op de akker lag, zetten we nu de BBQ weg. Op de hoek van de akker met de oprit staat een mooie kastanjeboom, die dienst gaat doen als parasol. Na een dag hard werken gaan we BBQ-en. Morgen weer een dag.

De buren komen de koeien binnen zetten en bewonderen het metselwerk wat gedaan is vandaag. Ik vertel hoe we het gedaan hebben. De buurman kijkt me aan en zegt dat ik om de steiger had moeten vragen. Ja, prima, maar hoe moet ik nou weten dat jullie een steiger hebben. De buurvrouw lacht er mee. Morgen heeft de buurman geen tijd om de steiger te brengen. Dus als ze klaar zijn met de koeien gaan we de steiger inladen en hier naar toe halen. Kunnen we morgen makkelijker werken.

6 reacties

 1. Lieve mensen.
  Wat een werk allemaal, maar wees maar blij dat je je vader en moeder nog hebt. Mijn vader was 51 jaar toen hij overleed, mis hem nog elke dag.
  Dat van die champo wil ik wel graag meer over weten hoe je dat maakt, of is dat geheim? Ha ha.. nou fijne dag en geniet ervan. Groetjes Elly en Ruud vanuit Barendrecht onder de rook van Rotterdam.

  • Hallo Elly,

   Sol en ik zijn ook blij dat wij allebij onze ouders nog hebben. 51…. dat is veel te jong!
   De shampoo, geen idee hoe je dat maakt. Weet alleen dat het allemaal natuurlijke producten zijn die er in gaan.

 2. Mooi opgeschoten maar….eigenlijk jammer dat de oorspronkelijke muur erdoor verdwijnt . Ik persoonlijk had de muur aan de binnenkant gemetseld . Ben helemaal weg van die oude stapelmuren . Het zal wel een reden hebben . Heel veel succes samen met alles . Fijne dag . Groet 👊👋

  • Hallo Antoinette,

   haha.. 2x ik heb de kopie weggehaald.
   De muur. Wetrekken de bestaande (oranje) muur op. Die is dus niet helemaal nieuw, maar voor de nieuwe dakconstructie moet die hoger worden. Een oude muur is aan het afbrokkelen, die muur is ongeveer 1 meter dik. Die muur moet dus gerepareerd worden en dat gaan we doen door oranje stenen in het midden te metselen. Maar, later als ik daat tijd voor heb, maak ik hem aan de buitenkant netjes met keien.

 3. Wat werken jullie toch hard. De muur ziet er profi uit!
  Sol, ik ben ook erg benieuwd naar het recept van je shampoo… Dat zou ik ook graag zelf kunnen maken van natuurlijke ingredienten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *