Met Buurman Xavier

Vandaag hoef ik geen rondje te lopen voor de lijn. Vandaag is er werk aan de winkel. Maar eerst ga ik verder aan het tafeltje voor in de slaapkamer. De laatste lijmklemmen kunnen er af en ik kan het schuren. Als het schuren gedaan is kan ik met de bovenfrees aan het tafelblad een mooi afgerond kantje frezen. Daarna tijd voor een foto.

Ik was vroeg aan de slag met het tafeltje en als ik bovenstaande foto gemaakt heb, blijk Sol ook wakker te zijn. Dan dan het tafeltje voor even in de slaapkamer gepast worden. Het past perfect! Ik moet alleen nog iets aan de muur maken om het vast te zetten. Het tafeltje kan wat mij betreft een kleurtje krijgen, maar dat mag Sol regelen.

Dan is buurman Xavier klaar om te gaan werken. Hij heeft een perceel wat aan een van onze percelen grenst. Laatst schreef ik daarover dat hij dat van ons misschien kon gebruiken om ook maïs op te zetten. Maar de buren willen het toch gebruiken voor de koeien. Ons ook best. Maar nu moet er dus tussen de twee percelen een afrastering komen. Die is er al, maar is op verschillende plaatsen stuk.

Xavier en ik gaan vandaag palen zetten en daarna schapengaas er tegen zetten. Het moet zo goed mogelijk dicht gemaakt worden zodat als er straks maïs staat er geen wilde zwijnen, dassen of andere liefhebbers van maïs komen. Ik doe het lichte werk en bestuur de tractor als dat nodig is, Xavier het zware werk.

We gaan niet hard want we hebben veel te vertellen en het wordt in het zonnetje toch wel warm. Als alle nieuwe palen, wat dikke takken van een kastanjeboom zijn, staan is het tijd voor siësta.

Tussen de palen staat het gras erg hoog, en dat is lastig als we strak gaas gaan monteren. Tijd om de bosmaaier van stal te halen. Dat is weer lang geleden. Nadat ik de bosmaaier een snelle onderhoudsbeurt heb gegeven ga ik aan de gang en maai het gras tussen de palen weg. Als Xavier er ook weer is gaan we het gaas aan de palen vast timmeren en dat doen we ook weer op ons gemak totdat het gaat op is. We zijn ongeveer halverwege en zijn gaas is op en dat van ons is ook op. Volgende week een nieuwe rol halen om het verder dicht te maken. Maar de tijd gaat snel en voor ik het weet is het 20 uur. Ik krijg een appje van Sol dat we naar de buren moeten.Bijna klaar app ik terug.

Als we alles opgeruimd hebben en onze spullen ingeladen hebben op de kar achter de tractor vertrekken we richting huis. Xavier zet mij met mijn spullen thuis af en gaat verder naar huis. Ik ga snel even onder de douche om daarna naar de buren in Cas de Perdo te gaan. We gaan daar eten en de buurvrouw wil de vorderingen van de verbouwing laten zien. Tegen 23 uur gaan we naar huis. Dat moet ook wel want ik moet de blogpost voor vandaag nog schrijven.

11 reacties

 1. Hoi Rob,
  Dat is een latertje maar blij dat de blog er weer is.
  Het tafeltje is heel leuk geworden en het past geweldig in de hoek. Nou ook weer lekker buiten gewerkt, ziet er weer goed uit. Gr. Ma

 2. Hola,

  En wij vroeger maar knokken voor een 8-uurige werkdag en ons ruim na 23.00 uur maar afvragen waar de blog blijft. Al lezend dachten we heel even dat jullie er weer een katje bij hadden maar omdat het over het hoektafeltje ging konden we zelf verzinnen dat het geen dier was maar huisvlijt (ha,ha). Nu kunnen we gelukkig na het lezen rustig gaan slapen omdat wij erg vroeg op “moeten”…….ja Max he.

  Fijne zondag

  Houdoe

 3. Zo fat was weer een productive dag (bijna) als vanouds . Het gast goed met je en je hebt er weer zin in. Het mooie weer komt eraan ! Hou je toch nog maar een beetje in zoals vandaag . “Op de trekker” is ook leuk .
  Wens je Pa en Ma een voorspoedige reis toe , blijf onderweg en later in Frean en omgeving , vooral genieten !
  Groet .😅🤣👊👍🚜

   • Haha , dacht dat ze al onderweg waren. Maar dexwensen blijven dan wel voor het geval ze vertrekken !!!
    Voorpret is vaak nog leuker. 👋👍

 4. Het tafeltje is prachtig geworden en staat erg mooi in die hoek. Benieuwd wat de kleur gaat worden. En ook fijn dat je weer een beetje actiever kan zijn na de operatie, maar toch nog wat voorzichtig zijn hoor. Jammer dat Max is uitgevallen door motorpech hij moet nu wel heel veel puntjes in zien te halen. Fijne dag nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *