Met Alcohol

Vroeg op net als altijd. We moeten vandaag weer terug naar de ITV keuringstraat met de auto zonder trekhaak. Om 10 uur moeten we er zijn. Om 9 uur rijden we weg richting Monforte de Lemos. Het is iets minder dan een uur rijden. Als we aan komen melden we ons in het kantoor. Een man, functie onbekend, krijgt een stapeltje papieren van de vrouw achter de balie. De man loopt met ons mee naar de auto om te kijken of er geen trekhaak meer onder zit. We kunnen wachten in de auto als hij terug naar kantoor gaat om alles in orde te maken. Half uurtje later krijgen we een SMS dat we de papieren op kunnen komen halen. Alles is in orde en de papieren kunnen richting de gestor, die verder gaat met wat nodig is voor het kenteken. Via de Lidl en een Chinees, waar we eerst afspreken niet meer te kopen dan dat we nodig hebben voor we naar binnen gaan, rijden we weer naar huis.

Omdat we weer kort geslapen hebben, wil Sol een dutje doen. Ik ga schilderen. Maar voor ik ga schilderen koffie! En dat, volgens de buurman, op traditionele wijze. Gister koffie likeur van hem gekregen. Om heel oud te worden is het volgens hem zaak je koffie in de ochtend met die likeur te drinken. Het is dan wel geen ochtend meer, maar laat ik het toch maar doen. Dus koffie met een scheutje alcohol. Wie wil er zo nou niet oud worden?

We hebben van de week in Chantada verf gekocht en die moet een keer tegen het plafond in de hal. Grijs, min of meer zoals de achter grond van deze site, die ik kan verdunnen met water om een dunnere verf te maken zodat de houtnerf zichtbaar blijft. Misschien moet het nog een tweede keer om het iets donkerder te maken. De balk op de foto heb ik een keer schoongemaakt, helaas zie ik tijdens het schilderen van het plafond een paar hoopjes heel fijn zaagsel liggen. Houtworm! Daar moet wat aan gedaan worden. De balk is berk, en dat is zacht hout en blijkbaar een lekkernij voor ongedierte. Met een speciaal goedje wat je aanbrengt als verf is het hout te beschermen en overleven de houtwormen niet. Moeten we dus kopen! Voor wie zich zorgen maakt dat ons huis binnenkort instort als een kaartenhuis, hoeft zich geen zorgen te maken. De balk heeft namelijk geen functie meer. De rachels van het oude plafond zaten er aan vast. Plafond is weg, dus geen probleem.

5 reacties

 1. Hola,
  Wij krijgen de indruk dat ze in Spanje nog meer hebben dan alleen kastjes en muren waar ze je naartoe kunnen sturen. Ze hebben kennelijk ook nog stapels papieren die tussen die kastjes en muren op en neer gaan. Toch handig dat we een EU hebben waar toelatingspapieren voor een auto overal hetzelfde zijn BEHALVE in Spanje dan. Hoe logisch is het dat je eerst met je auto inclusief trekhaak, anders kan de aanhanger immers niet mee, naar het keuringsstation moet om vervolgens de ander dag met auto zonder trekhaak terug te moeten komen om hem goedgekeurd te krijgen. Dat is vast en zeker ambtenaren logica denken wij als simpele zielen. Hopelijk komt het nu “snel” in orde tenzij de tussenpersoon, zoals jullie eerder schreven, nog allerlei kopieën van blanco achterkanten moet hebben. Maar het zal ongetwijfeld goedkomen en zijn jullie weer een stukje meer Spaans.
  Het plafond ziet er mooi en netjes uit. Ga lekker door zo en niet teveel neutjes in de koffie doen.

  Houdoe

 2. Wij volgen jullie nu al enige tijd en genieten van jullie berichten.
  Wij zijn ook resident in Spanje, reeds 4 jaar, in het zuiden, Andalucia, provincie Almería, gemeente Arboleas, gehucht Los Garcias meer bepaald.
  Dus een helemaal andere streek, natuur, manier van door het leven stappen,…. Wij doen onze hoed af voor wat jullie doen.
  Het ITV gebeuren herkennen we en is blijkbaar hetzelfde probleem, overal in Spanje. Heb je iets toegevoegd aan de wagen, dan heb je vodden. En een trekhaak is er zeker 1 van.
  Groetjes en blijf ons entertainen met jullie verhalen!

 3. Goedemorgen Rob en Sol,

  Weer een leuk verslag…heel herkenbaar.
  Succes met jullie werk 👍
  Wij naar de markt in Xinzo…de groententuin moet op orde.
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *