Medicijnman

Vanaf gisteren ben ik ook medicijnman. Er staan twee koeien in de stal die wat mankeren. Daarvoor krijgen ze eenmaal daags een injectie met een medicijn en tweemaal daags een medicijn wat ik in een van de 4 tepels moet spuiten. Na het oplopen van een blauw oog na de kopstoot van een koe, ben ik wel even heel voorzichtig als ik naast een grote achterpoot moet gaan friemelen aan een tepel. Maar gelukkig zijn het twee koeien die alles makkelijk toe laten. 

Verder kom ik wel wat meer vreemde zaken tegen in de stal! Geen idee of er medicijnen voor zijn. Volgens Pablo komt het door het voer, er lopen namelijk een paar koeien die alles onder spuiten als ze poepen. Niet alles van alles in de stal, maar ook elkaar.

Dan zijn er ook nog kalfjes die in een vorig leven struisvogel waren. Als ik vandaag aan het werk ga, word ik niet goed van het geblèr van de kleinste kalfjes. Als ik ga kijken wat er gaande is, blijken ze, waarschijnlijk, als de hele nacht niet bij de melkmachine te kunnen komen om te drinken. Er staat echter wel een kalf in de machine en die staat er net zo lang als de andere niet gedronken hebben. Het kalf heeft zijn kop door het gat gestoken waar ze alleen haar snuit door moet steken. Aan de andere kant van het gat zit de speen waar de melk uit komt. Die zit nu boven haar kop. Voor mij zit er niets anders op dan een deel te demonteren om de struisvogel-koe te bevrijden. Als ik de foto aan Pablo laat zien zegt hij dat hij dit nog nooit eerder gezien heeft.

Sol is een paar dagen in de weer geweest met de nieuwe pan, tomaten en boontjes. We hebben nu een grote voorraad tomatensaus direct klaar voor gebruik in een pasta. Ook boontjes zitten achter het glas. De pan werkt perfect en zoals ik de laatste keer schreef is het veel veiliger werken met zo’n pan. 

Als vanzelfsprekend liggen decoratie werkzaamheden nu even stil.

Na het opknappen van het meubel van de buren, mogen ze er gelukkig mee zijn, gaan we nu nog twee meubels opknappen. Een is een oude badkamerkast van metaal met twee spiegels, waar er een van gesneuveld is. Deze jaren 50, 60 kast moet in ere hersteld worden en krijgt een roze kleur. Daarna gaat de kast naar de nicht van Sol en haar man in Elche. Die zijn/leven helemaal in die steil. Toen ze hier waren tijdens hun vakantie hebben we gevraagd of het wat voor hen is, zo ja, dan knappen we hem op. Anders was het hier gewoon een kast in de schuur geworden.

Afgelopen weekend hebben Xavier en Mary ook wat gebracht. Zij brachten een antiek bureau wat ze ooit eens van een wisse dood hebben gered. Het moet opgeknapt worden, hier en daar is het hout wat beschadigd. Het rolluikje om het af te sluiten doet het niet goed meer, het in- en uitschuiven van het bureaublad gaat niet goed. En zo zijn er wat meer kleine gebreken die we gaan herstellen. Gelukkig is het niet zoveel werk als de kast van de buren, die viel zowat uit elkaar. Dat is met dit meubel niet het geval.

Allemaal klusjes voor tussendoor.

Als ik op de akker aan bezig ben met het rooien van weer wat aardappelen, kom ik gelukkig een hoop mooie aardappelen tegen. Maar er zijn er ook een hoop waarvan niet veel meer over is dan een lege schil. Dat is het werk van de muizen! De katten zullen vast een hoop muizen vangen, maar blijkbaar missen ze er een paar. Dat weet ik eigenlijk zeker als ik bij het zoeken naar aardappelen een netje overhoop haal. In de, met de hand, omgewoelde grond zie ik wat bewegen en even later zie ik nog wat bewegen. Moet zeggen dat deze twee piep kleine muisjes er lief uit zien. Ik stop ze maar terug in de grond. Ik geloof nooit dat ze het gaan redden.

Iets wat ik de afgelopen blogs vergeten ben te vertellen. De sollicitatie van Sol. Helaas is ze niet door naar de tweede ronde bij de Open Bank. We doet ze wat voor een organisatie hier in de omgeving. Dat is vrijwillig. De organisatie zoekt nationaal en internationaal adoptie plaatsen voor honden. Sol heeft ook een vraag. Kent een van de lezers van het blog een organisatie in Nederland/Belgie die adoptie honden plaatst? Zoja? Mail de gegevens even naar info@naargalicie.nl dan kan Sol er contact mee op nemen.

15 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Dit is wel een heel afwisselend blog echt van alles wat. Fijn dat de pan zo goed werkt en het ziet er heel lekker uit in die potten. Ik zie wel jullie hebben weer heel wat klussen te doen. Gr. Ma

 2. Hola,

  Is het nu als bijbaan ” dokter of verpleger Rob?”.
  Eigenlijk wel zielig voor alle kalfjes maar het doet me wel denken aan een tijdje terug toen een koe ergens stond waar hij eigenlijk nooit had kunnen komen. Dus het kalfje is de nieuwe Houdini.
  Het word bij jou langzaam maar zeker net een echt repair bedrijfje al zullen de verdienste ook wel in de hoek van vrijwillgerswerk zitten denk ik zomaar. Over adoptiehonden weet ik niets als je hier een hond wil kun je ook gewoon naar het asiel.
  Sinds gister staat de sleurhut weer op de oprit thuis vanuit de stalling. Lang genoeg uitgerust zullen we maar zeggen. Het nakijken en laden kan dus beginnen. Niks gehoord over speciale wensen.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Het zou zo maar kunnen dat de moeder van het kafje de koe is die ook zo gek vast stond. Zo die meubels repareren is leuk om te doen, zeker als het geen haast heeft. Speciale bestellingen… we hebben nog genoeg kwasten hahahah

 3. Goedenmorgen 😆, nou dit is me een blog, wel weer als vanouds. Van alles wat . Druk bezig weer met van alles. Verpleger , kalfjes en muizen- redder , restaurateur van kasten , tuinder, enz. enz. .
  Wat jammer dat Sol niet verder kwam met de sollicitatie , men zegt dat het zo moeilijk is om aan personeel te komen , denk dat ze de lat ook wel wat te hoog leggen soms. Toch maar weer eens ergens anders opnieuw proberen en dan hopelijk met succes.
  Die koeien die ondergesch….worden krijgen toch wel een douche hoop ik , of even door de wasstraat !? 🙈
  Heerlijk dat er weer een verse “Wintervoorraad” is wat betreft saus en boontjes komen jullie van de honger zeker niet om . Ziet er allemaal lekker uit .
  Groet .👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️👋

  • Hallo Antoinette,

   Ach… hoge eisen, ik weet het niet. Ze schrewen hier ook, en in de rest van Spanje, om technisch personeel. Mar als je naam Rob is hebben ze je niet nodig. Maar het komt vast een keer goed.

   Het badderen van koeien ga ik niet aan beginnen. Er is geen tilhulp om ze in een bad (hebben we ook niet) te krijgen 😉

 4. Inderdaad weer van alles beleefd , inmiddels weet je nog meer tot allerlei oplossingen te komen en je was al zo ‘ all rond ‘ , jammer van Sol maar blijven proberen en misschien rolt ze er toch ooit in via haar vrijwilligerswerk,
  groet en succes,
  José

 5. Hey Rob,
  We hebben elkaar ontmoet bij de bouwmarkt. We zijn inmiddels alweer anderhalve week in Nederland. Hoogstwaarschijnlijk gaan we in de winter weer die kant op. Ben al een beetje aan het lezen geweest op jullie site, leuk!! Ik blijf het volgen.
  Groet Christa

 6. Wat een veelzijdige kant laat je ons weer zien, echt van alles wat leuk hoor. Doordat jij een halve boer bent merk je ook dat de kalfjes niet voor niets staan te blèren. De baas mag nu zeker wel trots op je zijn en zuinig. Zit er over na te denken een eventueel adres voor de honden, eens in de week is er bij ons een gratis verkrijgbaar krantje met daarin ook vermeld wat er op de Nederlandse televisie komt. Ik herinner me vaag dat daar wel iets instaat over honden die herplaatst worden. Houd het in de gaten en zodra ik iets weet laat ik het direct weten. Succes met je klusjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *