Mandril Billen

Ik ga als eerste wat in de tuin in wording doen. Er liggen nogal wat stenen en keien. Die lagen er al maar het lijken er telkens meer te worden. Het kan niet alleen zo zijn dat Antares ze overal vandaan toverd en weglegd waar ik ze echt niet wil hebben. Nu ik een paar weken niet met de bosmaaier het gras heb kunnen maaien worden die stenen gevaarlijk. Ik zie ze niet goed in het gras en als de bosmaaier ermee in aanraking komt dan zijn het ongeleide projectielen. Ik verzamel dus zoveel mogelijk stenen en keien. Alles een vuist groot of kleiner. Nu kan het gras kort gemaakt worden.

Iedereen die zich zorgen maakt over dat ik (te)zwaar werk doe heeft het mis. Grasmaaien met de bosmaaier kost geen kracht en omdat ik een harnas aan heb waar de bosmaaier aan hangt hoe ik dat ding niet te tillen. Op mijn gemak maai ik een deel kort. De strook langs de akker aan de kant van het koeienpad moet eigenlijk ook maar dat wil ik nu niet doen. De zonnebloemen steken net boven de grond uit en die wil ik niet per ongeluk een koppie kleiner maken.

Als het maaien gedaan is ga ik met antares aan de slag in de wei waar ik een nieuwe afrastering heb gezet in februari. Antares zoet stenen en stokken en ik ga wat met het prikkeldraad doen. Het prikkeldraad stond strak toen ik het er tegen maakte. Maar nu het wat warmer wordt lijkt het wel of het prikkeldraad uitgezet is en het dus slap is komen hangen. IK heb het maar op 3 punten echt vastgezet, aan het begin en het einde en in het midden. Bij de andere palen kan het vrij bewegen, en dat is makkelijk want ik kan nu aan het begin en aan het einde het prikkeldraad een beetje strakker trekken en opnieuw vast zetten. Als dat klaar is snoei ik wat kleine takken van een kastanjeboom, de takken hangen op vrachtwagen en tractor cabine hoogte over de weg.

Nu tijd om het gemaaide gras een beetje bij elkaar te harken. Als ik daar mee bezig ben blijkt het wasrek omgewaaid te zijn. Sol is er mee bezig en of ik even kan komen helpen. Ik ga de stenen trap af. Er heeft waarschijnlijk war gras gelegen of het zat onder mijn schoen. Een voet schiet weg en ik van twee treden rechtstandig naar beneden.

Ik maak geen grap dat als ik zeg dat ik nu niet goed kan zitten. Een koude douche doet niets aan mijn dikker wordende billen. Zeker weten dat die er morgen uitziet als die van een Mandril. 

FOTO VAN INTERNET. GEEN FOTO VAN MIJ.

Een extra vroeg blog, want veel meer dan een beetje lopen en moeilijk zitten gaat nu even niet.

16 reacties

 1. Hallo Rob,

  Was je zo lekker bezig geweest en dan overkomt dit je. Ik weet hoe dat voelt en ik hoop maar dat je er verder niks aan over hebt gehouden! Sterkte ermee en hopelijk slaap je goed vannacht.

  Groetjes

 2. Hoi Rob,
  Alle dingen bestaan uit 3, Je auto , je operatie, en nu dit. Ik heb de foto gezien en ik ben er echt van geschrokken. Ik hoop echt dat het morgen wat beter zal zijn neem iets in als je te veel pijn heb. Gr. Ma

 3. Dat is pech het een nauwelijks achter de rug en nu dit, gelukkig niets gebroken goed blijven bewegen en het komt goed ,je houdt de humor erin met die vergelijking ha..ha..👍
  Een rustige week en groetjes,
  José

  • Hallo Jack,

   Het zaaien gaat niet met een machine hoor. We hebben wel wat zaadgoed wat we eerst in eierdozen planten en dan pas als plantje planten. Al het andere kopen we al als klein plantje en planten we. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat we alleen de aardappenen met de machine zaaien. Filmpje met WC papier vind ik een goed idee en ga ik ook gebruiken.

 4. Oooh , Pfieuw !!! Dat is niet mis. Zeker heel hard aangekomen als je bibs blauw wordt ! Helaas , het spijt me voor je , weer verplicht rustig aan doen . Idd wel in beweging blijven zoveel mogelijk . Bovendien moet Sol je proberen te masseren waar de blauwe pleken zitten ! Dat doet hardstikke zeer , maar is ontzettend belangrijk en MOET , als dat gaat ontsteken ben je nog verder van huis. Hopelijk na zo’n val geen last in je liezen van de idiote beweging die je gemaakt hebt . Hou het goed in de gaten.
  Wens je superveel sterkte toe en neem een paar keer daags paracetamol 1gr. , anders is het bijna niet te doen . Heel veel beterschap ! 😢👊🙄👋

  • Hallo Antoinette en Ben,

   Nee geen last van mijn liezen. Maar als ik mag kiezen, doe mij dan nog maar een operatie. Daar heb ik ninder last van gehad. Over masseren, we hebben een crème gekocht (zie blog vandaag), maar over masseren heb ik gelezen dat je dat juis niet moet doen. Je zou de haarvaten weer stuk maken. Bewegen blijf ik zeker doen, dat is het beste.

 5. Een fles water een half uur in de diepvries, dan tegen je kont en hopelijk komt het dan snel goed.

  Sterkte met alles en val niet te veel

  Ome Karel en Marianne

 6. Toch nog een tweede bericht, die medicatie is wellicht in mijn enthousiasme te snel gegeven.

  Kijk eerst maar bij de medische rubriek op internet of mijn methode voor jou ook goed is.

  Ome Karel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *