Mañana, Mañana…

Mañana, mañana… ik doe er dus maar gewoon een beetje aan mee als het mij uitkomt. Er zaten er in een caravan te wachten op een blogpost. Waarschijnlijk zijn er ook met het verkeerde been uit bed gestapt omdat de mail met de blogpost maar niet wilde komen net na middernacht. Ik was tot laat bezig en had even geen zin meer om nog een blogpost te schrijven. Vandaar. 

De decoratie op de muren zijn helemaal klaar. Sol heeft vakantie! hahaha. Het is mooi geworden. Nu moet ik nog wat doen aan de muren. De radiatoren die we in Nederland afgelopen kerst kochten zijn langer maar lager. Dat is geen probleem, maar nu zijn de oude bevestigingsgaten van de oude radiatoren te zien. Die moet ik even dicht maken en een likje grijs geven.

Alle andere radiatoren hangen ook al in de halletjes. Al moeten er in 2 van de 3 halletjes de radiatoren nog een keer van af. De muur moet er nog afgewerkt worden, gewit worden. Dan kunnen er ook slangen aan gezet worden en kan het leidingsysteem van de verwarming afgewerkt worden.

Al is het meeste mislukt op de akker, toch hebben we deze week nog wat geoogst. Een paar maïskolven en pepers. Met maïs heb ik niet zo veel en Sol heeft niets met peper. Ik daarentegen wel! Die pepers krijg ik wel op. Over een paar dagen kan ik er nog wat van plukken en dan is het gedaan met alles wat op de akker staat.

Gisteravond, toen ik dus eigenlijk een blogpost had moeten schrijven, was ik bezig met de auto. Ik werk in een koeienstal en de auto is een zwijnenstal. Dat komt voornamelijk door de koeienstal. Het stof van het gedroogde gras en hooi is zo fijn dat het overal langs naar binnen komt in je auto. Tijd om de auto eens schoon te maken van binnen. Vandaag zijn we naar Santiago de Compostela gegaan en daar wilde ik in een (van binnen) schone en nette auto naar toe rijden.

Als ik ‘s morgens voor vertrek naar Santiago nog even het dashboardkastje uitruim, vinden de katten Willem, Nova en Lautaro dat ze de auto als klimobject kunnen gebruiken, al lukt dat niet helemaal. Later komt Cleopatra ook nog een kijkje nemen. Alles wat ik van achter de voorruit zach, heb ik gefilmd, dus wie zin heeft in een kattenfilmpje moet het filmpje maar even kijken.

Dat we vandaag naar Santiago zouden gaan, stond al een tijdje vast. Santiago is een beetje als Kinderdijk, op een gegeven moment heb je het wel gezien als je er telkens met bezoek naar toe moet. Vandaag was anders. De lerares van een online cursus die Sol een tijdje terug volgde is met haar man op vakantie in Galicië en zitten in A Coruña. Het leek de dames leuk om af te spreken op ongeveer de helft, Santiago dus want dat is ongeveer 80 km bij ons vandaan en ongeveer 80 km van A Coruña vandaan. 

Zomaar een deur in Santiago de Compostela

We zouden ergens gaan eten. Een sushi restaurant. Oké, maar ik eet niets wat gezwommen heeft. Dus voor mij geen vis of schaaldieren en volgens mij is sushi iets uit het water met rijst met een laagje zeewier er om. Nog vreemder wordt het als ik te horen krijg van Sol dat de mensen die we gaan ontmoeten vegetarisch zijn. Maar eenmaal in het restaurant blijkt het allemaal anders dan gedacht. Alles is sushi, maar er is ook sushi met kip en vegetarische sushi. Voor mij de eerste keer dat ik sushi heb gegeten en moet zeggen dat ik erg lekker gegeten heb. Sol, de lerares en haar man overigens ook. Na gezellig en lekker te hebben gegeten, zijn we toch nog een rondje door Santiago gelopen. Daarna zijn we ieder weer richting huis gegaan.

17 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Haha dat gestrest viel wel mee, We hebben gewoon op bed zitten Rummikub. Vandaag uit Frankrijk naar Spanje gereden en weer staan we op een mooie camping vandaag ook lekker gezwommen dan ben je weer helemaal afgekoeld. Geweldig zo de muren zijn geworden maar dat wisten jullie al. Gr. Ma

 2. Hola,
  Gezellig om naar het Kinderlijk van Galicie te gaan om daar mensen te ontmoeten en gezellig mee uit eten te gaan. Even ontspannen is immers ook lekker zeker als je de rit kunt maken met jullie super schone Ferrari. Zelfs de katten keken hun ogen uit !!
  Met de opbrengst van de akker hoef je in ieder geval niet naar de veiling. Scheelt toch ook weer in tijd en bespaart veilingkosten.
  Dan nog even onze bezigheden:
  Woensdag zoals eerder gemeld met de tandradtrein de Puy de Dome opgegaan. Zeer de moeite waard en lekker op hoogte gegeten. Donderdag verplaatst naar iets voorbij Albi. Was even zoeken naar de beoogde camping aangezien coördinaten niet helemaal klopte. Camping had wel een zwembad maar toen wij een duik wilde nemen was het net 3 minuten na sluitingstijd. Vrijdag verplaatst richting Spanje. Onze planning was om via de Bielse tunnel de grens te passeren. Net voor onze neus ging de slagboom naar beneden en het stoplicht op rood. Tunnel (3 km) blijkt met een richting verkeer te werken. Ca. 10 minuten wachttijd geen probleem aangezien onze Clip even op adem kon komen van de soms wel er steile klim. Zelfs de 1_ versnelling moest soms aangesproken worden. En moeder billen konden even bijkomen van het samen knijpen (Ha,ha). Om exact 15.09 uur zagen we weer daglicht en waren we in Spanje. Ons reisdoel een camping vlakbij het dorpje Ainsa was natuurlijk makkelijker bereikbaar omdat het na de tunnel alleen maar afdalen was. De camping waar we nu staan is een hele grote maar wel mooie en met zwembad. Dus nu niet gewacht tot na sluitingstijd en getracht Olympisch record te vestigen……mislukt dus maar wel lekker afgekoeld. Morgen (zaterdag) naar het middeleeuwse dorpje Ainsa hier vlakbij en wie weet wat nog meer. We zien wel.

  Houdoe

 3. Ik vergeet nog te vermelden dat we er inmiddels ruim 1600 km op hebben zitten en zitten nog steeds in Oost Spanje en we moeten immers naar het westen. Dus nog even te gaan..

  • Hallo , gezellig ook met jullie een stukje mee te mogen gaan. Het schiet al een mooi stuk op. Neem aan dat jullie “diesel” rijden !? Dan idd gewoon af en toe in z’n 1 en hij trekt je wel naar boven ! Heeft natuirlijk veel werk , vooral met zo’n ” volle sleurhut” erachter . Ineke ontspan je ” billen” ik had ( heb) dat altijd bij lange tunnels . Het helpt niets als je zo gespannen bent. Af en doe gewoon denken dat je hem een extra duwtje kunt geven . Heel veel succes met
   ” dwars-oversteken”. Je moet toch echt naar de andere kant . Is dat bewust of , zijn jullie in Frankrijk vergeten rechts aan te houden ? 😉Veel reis- vakantie plezier samen.
   Groet Ben y Antoinette .
   👊👍🙋‍♂️🙋‍♀️👋

   • Halo Ben en Antoinette,
    We rijden geen diesel maar een simpele Renault Clio.
    De route door Frankrijk is bewust zo gekozen. Zonder tolwegen gaan we verder dwars door Spanje om via noord Portugal richting Frean te gaan maar dan zijn we zeker alweer 9 dagen verder.

    Houdoe

    • Hoihoi , Renault Clio een beste wagen . Veel gereden maar dan de diesel 1800 uitvoering. Vandaar dat ik dacht dat jullie diesel reden . Idd dan maar “kassie an” je komt er wel. Hebben toch vakantie ??!! Frean wacht wel. 🙈🤪😉

 4. Mooie blog, prachtige opname van de gele mais met de rode pepertjes en kattenvermaak plus reisverhalen van pa en ma…. tja, leuk om de zaterdagochtend zo te beginnen. Dank.

 5. Wat een prachtig stilleven die maïs en pepertjes! Ik ben ook niet gek op maïs. Als je una ensalada mixta bestelt zit het er altijd bij. Waarom mag joost weten. Smaakt nergens naar. Misschien doen ze het voor de kleur? Die pepertjes zie ik wel zitten. Ik zou er sambal van maken. Maar sinds een jaar of twee is dat niet meer nodig, want we hebben een Indiase winkel in een dorp verderop waar je grote potten sambal oelek kan krijgen. In een andere Indiase winkel in het noorden van Fuerteventura koop ik ketjap manis A. Wel hartstikke duur vergeleken met NL: 8,95 euro voor een liter-flacon. Maar als je Indisch wil eten, tja dan heb je die ketjap wel nodig. Dus vooruit dan maar. Ik ben nog aan het speuren naar djeroek peroet. Dat zijn lima-blaadjes voor het geval je het niet weet. Die ben ik nog niet tegengekomen. Wel sereh (= citroengras). Alleen is het moeilijk om aan de wortels van het citroengras te komen. Het meeste wat ze verkopen zijn de uiteinden van het gras en daar zit weinig smaak aan. Dat zijn zo mijn zorgen, hahaha.

 6. Wat een gezellig filmpje van de katten op je auto vooral als ze steeds terugglijden. Ook de foto van je oogst is kleurrijk. Gezellig toch een uitje om ergens met mensen te gaan eten en dat het ook nog eens lekker was is alleen maar heerlijk. Wat fijn dat ik nu gewoon steeds de blog kan lezen en er antwoordop kan geven. Een heel fijn weekend allemaal en het reisverslag is ook gezellig om een beetje mee te mogen reizen met jullie.

  • Goedenmiddag , ja jullie zijn niet de enigen die (te) druk zijn voor de blog 🤣 ! Eerst Vrijdagochtend voor niks gewacht 🙈 ,vandaag nu pas tijd om te antwoorden . Haha trek je er niets van aan hoor allang mooi dat je ons laat mee genieten. De kamer ziet er geweldig uit met die prachige rand rondom .
   Ook de radiatoren staan mooi , ach en dat er hier en daar wat bijgewerkt moet worden ,als je xenkt het klaar te hebben …dat is normaal echt aangepast voor Spaans . Als hier iets klaar is , moet er met een paar weken of maanden weerin “gehakt” worden omdat er wat vergeten is of de “putdeksels” onder de trottoir- tegels zijn gelegd !!! 🫣🤪😉
   Toch mooi nog wat pepertjes voor de Winter , kun je toch je buik lekker warm houden van binnen . De mais is lekker om te malen en een soep van te maken , gewoon extra pittige groentes erdoor en wat meer kruiden , heerlijk. Of grillen en dan grof zeezout erop , mmmmjammie !
   Aah en dan die poezenbeesten , wat een kleine onderzoekers . Ze snapten er niets van , zien ze je en kunnen niet bij je komen . Was een mooi speelhuis voor ze geweest. Haaa en dan dat gedoe om het nog hogerop te zoeken , geweldig ! Het viel wel op dat zodra Cleopatra kwam , de kindjes vertrokken waren . Ze heeft ze goed onder de duim .
   Dat ” Kinderdijk ” gevoel kennen wij ook , maar dan naar Gibraltar / Ronda enz. Wij hebben besloten dat ieder het zelfstandig moet gaan zien ( 6x is meer dan genoeg voor ons.)
   Het was weer een gezellige blog , dank je.
   Groet . 🙋‍♂️🙋‍♀️🙃🤭😂👋

   • Hallo Antoinette,

    Nou was ik niet van plan om gelijk weer iets aan de muren in de woonkamer te gaan doen. Die is nu klaar op een lamp na maar die moet ik nog maken. Cleopatra heeft idd de controle over de kids. Wat mooi is om te zien is dat als ze eten krijgen, allemaal appart op een bordje, Cleopatra al laatste gaat eten

  • Hallo Mieke,

   Pepertjes zijn lekker, de maïs heeft Sol klaargemaakt maar is niet te eten. Die paar die er nu nog staan/hangen maai ik maar gewoon om. Dan is alles van de akker en hoef ik er geen tijd meer in te steken.
   Voor je het weet is er een reisboek te koop “Van Etten-Leur Naar Freán”

 7. Mooi verhaal weer. Ik wacht eigenlijk nooit op jouw email voor een nieuwe blog. Ik ga gewoon naar jouw web site en lees het vanaf daar, soms staat het er al om 20.00 uur 😅. Dus als je plek nodig hebt op je mailing list kun je mij wegstrepen.

  Pa en ma, nog een stukje en jullie zijn er weer. Goede reis en natuurlijk een prettig weekend voor allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *