Make America Great Again

Net onder het avondeten even het 6 uur journaal gekeken. Trump gaat Amerika weer Great maken. Geen idee hoe hij dat wil gaan doen. Het beste kan hij daarom eens komen kijken hoe wij Freán weer Great maken. Dus onze leus ‘Lets Make Freán Great Again’ 

Geen idee of Trump in Freán komt kijken hoe ik aan het tegelen ben zo dat hij het later misschien ook in een of ander resort van hem kan doen, ik ga in ieder geval verder met tegelen. Vandaag staat het stukje aan de rechterkant op het programma. Eerst moet ik hier en daar weer een lijn op de muur zetten zodat ik weet waar ik moet starten met de eerste rij die ik ga zetten. De oplettende kijkers zien op de foto dat ik de onderste rij niet gedaan heb. Die komt nog. Maar pas als het aanrechtblad terug ligt. Het is makkelijker het aanrechtblad terug te leggen zonder die rij tegels, het past allemaal maar net als er tegels zitten. Vandaar dus.

Aan de linkerkant, op de kolom is het ook de bedoeling dat ik tegels ga zetten. Het tegels slijpen is veel werk en regelmatig springt er een stukje blauw af en als het een te groot stukje is, moet ik het opnieuw doen met een nieuwe tegel. Op de kolom zou ik nu stukjes van tegels onder een hoek van 45 graden moeten slijpen. Dat is geen doen, ik wil daarom zo’n hoek strip, dat is makkelijker en zeker en vast uiteindelijk netter. Alleen heb ik die niet in huis. Ik maak daarom de lijm op en plak nog een paar tegels. Daarna haal ik de slijptol naar de keuken. De kanten, waar ik eergister over schreef dat ze er vreemd uit zien maar er later niets meer van te zien is, ga ik nu onder handen nemen. Met de slijptol schuur ik als het ware stukjes van de tegels af zodat ze gelijk komen met de schuine kanten langs de ramen. Daarna zet ik er een laag stucpasta op om alles gelijk te smeren. Ook de laag die ik er nu op gezet heb ziet er niet zo mooi uit, maar dat is geen probleem. Straks, als alles droog en uitgehard is schuur ik het allemaal vlak en in het juiste model.

Nu de verwarming in huis aanstaat moeten de deuren zoveel mogelijk dicht blijven natuurlijk. Maar dat geeft een probleem in hal 3. De rolluiken gaan ‘s avonds dicht en dan is het pik donker in hal 3. Natuurlijk kan het licht aan, maar dat wordt dan weer wel eens vergeten. Daarom willen we dat het licht in hal 3 net als in hal 1 en 2 met een sensor aan en uit gaat. Als ik even een luikje open om boven het plafond te kijken of er geen kabels in de weg liggen, zie ik dat er een lekkage is. Het is gelijk duidelijk waar het vandaan komt. Net onder de nok ligt een gebroken dakpan. Het is nu geen weer om het dak op te gaan en ik heb ook geen dakpan van dat model liggen. Het lekt niet veel en ik weet nu waar het is. Terug naar het licht en de sensor. Voor de sensor moet ik een gat boren, in de cement. De gatzaag die ik heb is echter te groot. Ik moet toch naar Leroy Merlin dus kijk daar wel of ze een juiste maar verkopen. De sensor moet dus nog even wachten.

Bij Leroy Merlin ga ik naar binnen met mij eerder gemaakte lijst in de hand. Dat is handig, want dan is de kans kleiner dat ik dingen koop die ik eigenlijk niet moet kopen. Als eerste pak ik een witte hoek strip voor de tegels. De kleur is wit, maar net met het wit er af. Ik pak een zak voegmortel van de kleur Blanco Perla. Geen idee wat voor kleur dat is, maar een medewerker weet vast of Blanco Perla hetzelfde is als de witte hoek strip waar het wit net van af is. Ja volgens haar is het hetzelfde. Mooi, dan nu muurverf. Tja…. Blanco Lino? Maar weer naar een medewerker om te vragen of Blanco Lino ongeveer hetzelfde is als Blanco Perla. Het antwoord van haar op mijn vraag is; maar dat is verf en dat is voegmortel! Ja dat weet ik, maar is Perla hetzelfde al Lino? Volgens haar wel. Pfffff! Noem alles gewoon hetzelfde Of geef het een vreemde naam en zet er ook een RAL nummer bij, da is het gewoon duidelijk voor de Nederlanders die ook wel een shoppen bij Leroy Merlin. Goed,  morgen kan ik dus weer verder om Freán great te maken.

Make Freán Great Again! …. En laat dat Amerika maar zitten.

18 reacties

 1. Hola,

  En weer een mooi stuk erbij zoals je nu door de hoek heen gewerkt hebt. Mooi ook dat je even ten behoeve van ons als bloglezers de afdekplaat tijdelijk op de stopcontacten gezet hebt.
  Gelukkig heb je de lekkage nu ook ontdekt. Als je geen nieuwe dakpan van dat model kunt vinden kun je met secondenlijm zelfs dakpannen repareren.
  Natuurlijk is het niet zo moeilijk om een zelfde tekst als “Great Again” voor Frean te gebruiken. Jullie democratie bestaat immers maar uit 2 personen dus bij verschil van mening staken de stemmen reeds bijvoorbaat en je weet ook wat dan meestal het gevolg is……….vrouwen krijgen hun zin……

  Houdoe

   • Ja, ja Antoinette dat is nou preies hoe het werkt WETEN vrouwen.
    Mijn stelling is altijd al geweest “mannen kunnen zover gaan als vrouwen het goed vinden”. Kijk maar in de natuur het zijn de vrouwtjes die bepalen wat en hoe het gebeurt. Daar staat tegenover, ook weer in de natuur, dat mannetjes van zichzelf mooier zijn……..
    Groetjes en blijf genieten van Rob zijn blog. Wij blijven in ieder geval trots op het stel.

  • Hoi Pa,

   Democratie. Ik ben iig de burgemeester van Freán. We hebben post gehad van Galicië met de vraag of we volgend jaar willen stemmen voor de gemeente. Sol en ik moeten dus gaan debateren over wat we willen en zien als toekomst voor Freán. Daarma mogen we dan onze stem uitbrengen voor de burgemeester van Freán. hahaha

   • Hola,

    Als ik jullie een tip mag geven maak Sol dan Burgmeesteres van Frean. Immers haar hele verre voorouders kwamen uit Galicie en dan kun je zeggen de cirkel is rond. Hoe mooi is dat?!
    Wij blijven dan toch wel onze normale aanspreektitel voor haar behouden en geen excelentie of zoiets.

    Houdoe

    Houdoe

 2. Hey die Rob
  Gaat de goede kant uit
  Hebben ze daar bij jullie geen BAUHAUS
  Daar vind je soms met Duitse uitleg
  Wat nog een idee is voor je hoek te maken met de voegsel die je heb
  Opzetten en maak een malletje van een stukje pvc pijp met de ronding die je wil hebben
  En die haal je er over de uiteinde beetje afschuinen
  En nat maken dat het niet vast kleeft aan je voegmortel
  En ook niet te lang houden
  Ik zou zegen tegel plus twee x voeg
  Gister weer regen hier vandaag deels zonnig en kijkers
  Montefrio

  • Hallo Jack,

   Nee, in Galicië is geen Bauhaus. Ik heb vandaag de ronding gebruikt. Met dat wat je beschrijft moet ik gaan proberen of het lukt. En daar heb ik geen tijd voor. Misschien bij de volgende keer dat ik moet gaan tegelen.

 3. Vaak is het moeilijk om de juiste kleur te vinden volgens mij is Perla wit verf met een parelglans dus ietsje gebroken wit en Lino is linnen dus meer beige deze term gebruiken ze ook bij mooie kleding , het zal vast passen , de tegels in die hoek geven dieptewerking zo zie ik het en lijkt de keuken groter het is natuurlijk een klus met deze tegels maar dan heb je ook iets aparts en het past bij jullie huis, gelukkig heb je snel ontdekt waar de lekkage vandaan komt , kan weer opgelost worden 👍
  succes,
  José

  • Hallo José,

   Met Perla dacht ik aan parels, en glimmertjes in het materiaal. Maar de vrouw verzekerde mij dat het idd gewoon gebroken wit is zon de glimmertjes. Maar ik vindt hier zo ie zo al de vreemde namen op verf en zo erg verwarrend. MAar dat zal wel aan mij liggen.

 4. Haha goedenmiddag ,
  We vervallen in herhaling , maar dat is in dit geval zeker niet erg . Die wand boven het aanrecht is geweldig !! Kan bijna niet wachten om het geheel te zien .
  Een gelukje bij een ongelukje dat je die lekkage zag . Kun je er wat aan doen nu het nog niet te erg is . Jij vindt vast een goede oplossing daarvoor.
  Veel succes met het verder tegelen ! ( een tegelzetter doet het vast niet beter).
  Groet . 👍👊👋🤣🙋‍♀️🙋‍♂️😊

  • HAllo Antoinette,

   Om iets aan de lekkage te kunnen doen is het nodig dat de regen van hier een paar dagen verkast naar jullie zodat het hier droog is. Met dit weer ga ik het dak niet op om een dakpan te vervangen.

   • Hier gaat het volgens de gegevens morgen veel regenen en dat komt via Galicië het land binnen en vandaar over het land een nat – koufront ! Dusss…😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *