Lugo En De NIE

Vroeg uit de veren vandaag, we moeten om 9 uur in Lugo staan. Dus de wekkers gisteravond op 6 uur gezet. Lugo is ongeveer 70 km en dat is iets meer dan een uur rijden. Maar eerst koffie gezet, Antares wakker gemaakt, die slaapt altijd uit, om te laten eten en een rondje te gaan doen. Sol doet de koeien en even later geef ik ze ieder nog een pluk hooi. Als we gedouched zijn, koffie op hebben en gegeten hebben vertrekken we richting Lugo.

We moeten in Lugo op het belastingkantoor (laat ik het zo maar noemen) zijn voor mijn NIE. Die doet het namelijk niet, dat wil zeggen, dat ik en mijn NIE bij zaken waar de belasting ook mee te maken heeft, niets kan met mijn NIE. Bij de NIE van Sol was dat ook het geval, alleen de problemen met die van haar zijn telefonisch opgelost. Met mijn NIE had dat ook mogelijk geweest, als de vrouw aan de telefoon iets beter haar best had gedaan om mijn naam op te schrijven.Als we bij het kantoor in het centrum van Lugo aan komen, moeten we eerst buiten wachten, Covid-19 maatregelen. Niet veel later mogen we naar binnen en krijgen we van een informatiezuil een nummer. Weer niet veel later zijn we aan de beurt. Sol legt uit wat het probleem is en de man vraagt mijn pasje, tikt wat dingen in op de computer, drukt op enter en zegt dat alle nu oké is. Nog geen 5 minuten is hij bezig geweest.

We drinken op een terras nog maar even koffie met wat lekkers. Daarna moeten we nog even naar Monterroso mijn pasje, wat nu wel werkt, afgeven bij gestor die de zaken rond het Spaanse kenteken regelt. Zij kan nu ook verder omdat ik nu wel in de systemen sta.

Als we thuis zijn moeten we even later de akker op. Gisteravond hebben we de instructies gehad van de buren weer een keer te schoffelen. Ik begin bij de aardappelplanten, en Sol bij de andere planten als ze de stal schoongemaakt heeft. Gelukkig is het niet te warm en staat er een lekker windje. Na een paar uur zijn we klaar.

Wel heb ik bij mijn ouders de bestelling vanuit Nederland aangepast voor als zij hier naar toe komen. Ik wil graag twee gewone schoffels. Die dingen die ze hier gebruiken zijn misschien ambachtelijk en traditioneel en dat is prima, maar heb geen zin om op ambachtelijke en traditionele wijze last te krijgen van mijn rug. Die dingen die ze hier gebruiken zijn zwaar en onhandig. Sol krijgt last van haar handen en ik van mijn rug. 

Na het schoffelen op de akker is het tijd om te ontstressen met de bosmaaier. De kanten van de akker moeten gedaan worden. Als ik daarmee een uurtje later klaar ben ligt heel de akker er weer gelikt bij. 

7 reacties

  1. Hoi Rob en Sol, nou ik neem echt mijn petje voor jullie af. En dat het bij jou Rob nog een beetje in je genen zit . Dat wisten we al , maar dat jij Sol het ook zo goed doe ,dat is geweldig. Nog veel werk plezier. Gr. Ma

  2. Fijn weekend verdiend ! Vraag je Vader, ook een 3-hoek schoffel mee te brengen , denk dat het in de harde Spaanse grond beter werkt + een reserve want hij zal hier gauw slijten ! Ziet er geweldig uit Chapeau ! Groet 👊👋

    • Hallo Antoinette,
      Ondanks dat onze eigen verzonnen Road Train (Auto met caravan en daar aanhanger achter) (ha.ha) al aardig vol begint te raken zit er bij de voorraad zelfs een unieke en qua leeftijd oude 5 hoek schoffel bij. Je kunt deze zelfs veranderen in 1 – 2 – 3 – 4 – 5 punts exemplaar. De gulle gever van dit bijzondere exemplaar zal bere trots zijn als zij hem ter zijnde tijd ziet verschijnen in Freán. Hij was van haar vader zaliger.
      Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *