Lenny Kuhr

Visite, visite, een huis vol visite… Nou dat is bij ons al snel want we hebben maar 4 stoelen. Dus als er 2 man op visite komen zou je kunnen zeggen dat we een huis vol visite hebben. Vandaag dus dat volle huis visite. Remko en Patricia komen namelijk op visite, zij zijn in Galicië op huizenjacht. Net als de vorige visite, kennen Remko en Patricia ons via het blog, Wij kennen hen dus nog niet, maar daar komt dus deze middag verandering in. 

Goed, ik weet niet hoe het huis er uit zag van Lenny Kuhr toen zij al die visite kreeg, maar wij wilden toch een klein beetje opruimen. De enige ruimte waar we gezellig kunnen zitten is de kamer waar ik het plafond uit gesloopt heb. Je kon in die kamer lopen maar daar was het mee gezegd. En al die dikke spinnenraggen aan de onderkant van het dak en aan de balken zijn misschien leuk in een spookhuis, maar niet iets waaronder je koffie wil gaan zitten drinken. Voorjaarsschoonmaak dan maar. Verder is het eigenlijk in huis wel aan kant. 

Als ik een rondje wil gaan lopen met Antares komt met zacht gezoem een Tesla de oprit oprijden. Tesla’s, die zie je hier in de omgeving niet veel. Remko en Patricia stappen uit en we gaan naar binnen. Eerst maar een rondje door het huis en dan koffie. We hebben het over ons huis en over het soort huis zij zoeken. Toen we via mail voor het eerst contact hadden dacht Remko dat we wat dingen gemeen hadden; alle twee Nederlander getrouwd met een Zuid Amerikaanse. Maar er blijkt meer, Net als ons kennen zij elkaar ook via internet. En nu kennen wij elkaar ook weer via internet. Waar zouden we toch zijn zonder internet. Zeker te weten hadden we dan vandaag geen huis vol visite gehad.

Na een paar uur vertrekken zij weer om morgen weer verder te gaan met de huizenjacht. Het was gezellig. Maar nu moet er ook nog wat gewerkt worden. Tussen het onkruid op de akker staan ook de aardappelen nog. Die gaan, denk ik, deze week nog geoogst worden. Daarom moet vandaag vast al het onkruid en de aardappelplanten om gemaaid worden. Dat ben ik dus nog maar even gaan doen. Want voor we het weten staan de buren ineens met een rooimachine op de stoep… nou ja, akker.

5 reacties

 1. kijk op idealista. Het is in het Nederlands en je kunt zoeken in het gebied dat je wilt. Het is de Spaanse Funda, maar niet helemaal zo goed.
  Huizenjachten is spannend, vooral als het niet jouw geld is.
  De auto opladen met je zonnepanelen hoop ik.

 2. Haha aardappels rapen , deden we vroeger met de hand als kind zijnde .
  ( ” èèrappel gadder’n , of
  ” tuffels gadder’n” )
  Ging je naar een boer en kreeg je voor een hele middag 1-EEN gulden , als je groter was 1.50 . Kwam goed uit was altijd voor de kermis in October. Suçes met je TUFFELS !😂
  Groet 👊👋🙋‍♀️

 3. Piepers rapen, nee zelf doen met een rooérs schoppie, was toen 13 jaar en je 0.40 cent voor een kratje 25 kl.
  mot regen was het minst onprettige weer, maar ze mosten dr,uit. en dat was voor een jochie van 13 niet zo leuk, maar je most het blijven doen, [de goeie ouwe tijd,

 4. Het was super gezellig! En wat een mooie stek hebben jullie daar. En dan het uit zicht… Woww. Je blog volgen is leuk maar het ervaren ter plaatse is nog wat anders. We bewonderen jullie voortvarendheid, Rob en Sol en bedanken jullie voor het delen van jullie ervaring en die ons zeker zullen helpen. Galicië heeft ons hart al veroverd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *