Lekker Koel

He he… vandaag een stukje koeler. Gisteravond hadden we alles al tegen elkaar opengezet. Ventilator op de slaapkamer en in de eetkamer aan, maar alsof dat nog niet genoeg is krijgen we hulp uit onverwachte hoek met koelen. Als we een rondje willen gaan lopen met Antares en Foskie, blijkt er een vogeltje in de hal te zitten die via de hor voor het open raam graag naar buiten wil. Het vogeltje fladdert er op los. Veel extra verkoeling geeft het niet en het vogeltje, een zwarte roodstaart, raakt uitgeput. Met een doosje krijg ik het beestje gevangen en zet het doosje met de vogel buiten en even later vliegt hij weer weg.

Vandaag is het een graad of 20. Lekker, regenen wil het nog niet doen, iets wat wel nodig is. Alle koeien hier in de omgeving eten dor gras, of wat er nog van over is. Zo ver als je kan kijken is alles meer geel dan groen. Tegen de middag vallen er wat druppels, maar dat is niet genoeg en die net voor 6 uur s’morgens gevallen zijn ook niet.

Vandaag ga ik verder aan de kast van de buren. Hoe eerste ik klaar ben, hoe eerder Sol aan de gang kan. Gisteren was ik begonnen aan een lade, die is af en de andere twee ook, al moet er bij een nog wat geschuurd worden. Ook aan de deurtjes heb ik nog wat werk. Bij een deurtje, wat ik net geschuurd heb, moeten er nog wat plekjes bijgewerkt worden. Aan het andere deurtje is tijdens het schuren een stuk losgekomen. Dat lijm ik allemaal weer netjes terug. De geleidingen waar de lades overheen schoven waren helemaal versleten. Ik maak nieuwe en installeer die in de kast. Een bodem zit er ook niet meer bij, dus die maak ik er ook een. Verder kan ik nu niets meer aan de kast doen vandaag.

14 reacties

 1. Hola,

  Ook al hebben jullie zweetdruppels nog geen plaats gemaakt voor regendruppels (uitgezonderd die verdwaalde) het is in ieder geval VEEL aangenamer om wat te doen. Hier hadden wij vandaag ook Spaanse temperaturen. Bij ons 38 graden in Etten Leur maar morgen gelukkig ook weer veel lager.
  De kast vorderd zo te zien al behoorlijk en kan Sol binnenkort aan de slag.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Jij heb meer gedaan als ik, maar ja het is hier ook erg warm vandaag.morgen moet ik naar de verjaardag van Jeanne maar dan zou het gelukkig minder warm zijn.gr. Ma

 3. Goedemorgen , ach arm vogeltje , gelukkig dat je het kon vangen . De vrijheid terug.
  De kast begint al aardig te lijken , het bovenstuk moet ook nog gerenoveerd worden ? Of is dat nog goed om zo onder Sol”s handen een metamorphose te ondergaan ? Hij zal vast heel prachtig worden met 2 van die handige creatieve mensen. Veel succes . Groet .👌👍🙌💪

 4. Mooi dat de kast nu snel vordert dan kan Sol de afwerking doen, knap stuk werk .
  Vogeltje vrij , beetje afkoeling en nu nog een regenbui het is overal broodnodig .
  Fijne dag,
  José

 5. Wij hebben tot twee keer een zwaluw in huis gehad en beide keren duurde het lang eer het de weg door de deur naar buiten had gevonden. De kast begint al flink op te knappen we zijn benieuwd wat Sol er mee gaat doen als jij klaar bent. hier is het nu om 10.16 uur 27.6’graden.

  • Hallo Mieke,

   Als eerste; bedankt voor de foto. Ik hoop dat wij dat ook een keer te zien krijgen.
   Sol gaat de kast eerst wit schilderen, dan gaat er blauw over heen, daarna hier en daar schuren zodat het wit er weer doorheen komt.

  • Hallo Marcel,

   Echt grote branden hier in Galicië heb ik nog niets van meegekregen. Wel zijn er verschillende branden geweest. We ruiken, een beetje afhankelijk van de wind, al voor de tweede week altijd een beetje brandlucht.

 6. Ook wij zijn eens verrast met rondvliegers namelijk een vleermuis, met het naar binnen lopen door het kralengordijn is hij meegevlogen, het was schemerachtig, zijn of haar tijdstip. Alle lichten uitgedaan het kralengordijn opzij gedaan en de lamp op de overloop aangedaan. In eerste instantie vloog het nog door de gang waar ik ook stond, moest nog even bukken maar op de terugweg had het het door, daar moet ik naar buiten en wegwezen. Ik moet zeggen dat het best bijzonder was, zal niet zo vaak voorkomen een vleermuis in je huis. Begint al wat te worden het kastje, ben benieuwd naar het eindresultaat.

  • Hallo Lady Wieser,

   Vleermuizen zitten hier alleen in de stal waar de koeien staan, ik heb er ooit een zien hangen iig. Vogels ook pas een keer binnen gehad, in het voorportaal, maar dat is eigenlijk buiten en helemaal met glas zitten wel waker vogels die het even niet meer weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *