Laminaat

Vandaag niet zoveel te melden eigenlijk. Na wakker worden, de kippen uit het nachthok te laten, ontbijten en koffie drinken ben ik aan de gang gegaan met het leggen van laminaat. Eerst alles in stelling gebracht, zaagmachine hier, andere zaagmachine daar en gereedschap wat ik nodig denk te hebben op de slaapkamer naar de slaapkamer gebracht. Dan is het weer tijd voor koffie en nu.nl om een beetje bij te blijven.

Op de slaapkamer begin ik eerst met een folie. Het is een dunne laag foam met een laagje aluminiumfolie wat opgevouwen is als een harmonica. Ik vouw het uit en knip het op maat en ga dan beginnen met het laminaat. Wie ooit de naam ‘klik laminaat’ verzonnen heeft verdient een schop onder zijn hol! Ik heb nu verschillende soorten klik laminaat gelegd, van goedkoop tot nu duur. Nooit klikt het. Je hebt er altijd een balkje en een hamer bij nodig. Niks klik dus. Maar goed na een paar uur ligt iets meer dan de helft er in op de slaapkamer. Ik ben nu bij de deur aangekomen en moet nu eerst de hal gaan leggen zodat alles straks een vloer is. Maar dat is voor morgen. Nu nog even opruimen en de hal voorbereiden en dan is het avond.

De buurman is het gras aan het maaien op het weiland achter ons. Dan komt de buurvrouw. Ze heeft wat te vertellen. Ze is voor de eerste keer oma geworden. Mooi dan moet daar op gedronken worden. Toch? De buurman staakt de werkzaamheden en ik haal 3 koude pilsjes, Sol neemt een wijntje. Nou kersverse opa en oma, gefeliciteerd.

3 reacties

 1. Hola,

  Natuurlijk moest er even plaats gemaakt worden om te drinken op het feit dat de buurtjes Oma en Opa geworden zijn. Wij weten dat jullie intensief contact hebben met de buren en dat wij het erg jammer vonden dat wij niet met hen konden praten, omdat wij geen Spaans en zeker geen Galicisch taal beheersen. Via jullie willen wij hen natuurlijk van harte feliciteren en geef maar door dat wij er beschuit met rose muisjes op zullen eten. Of ze dat in Galicië ook kennen weten wij natuurlijk niet maar breng deze Nederlandse traditie dan maar over.
  De vloer ziet er al erg mooi uit en succes morgen als je verder gaat.

  Houdoe

 2. Hoi Rob, ik heb op zolder laminaat van IKEA gelegd. Dit is wel klik laminaat. Het klikt netjes ineen, zonder al te veel kracht te moeten zetten. Nu weet ik niet of ze bij jullie in de buurt een IKEA hebben….. gr. Henny.

  • Hoi Henny,

   Maar daar heb ik toch niets aan. We hebben net een bak geld uitgegeven aan dit laminaat. En dat is ook klik laminaat. Het zal wel aan mij liggen, in Nederland had ik ook Ikea klik laminaat gelegd en dat was ook een gevecht, net als het laminaat van Leenbakker. Klikken doet het bij mij nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *