Laatste Nietjes (hechtingen)

Vandaag maar weer eens een dagje Ourense. Goed, dagje is misschien wat overdreven, maar we moesten in iedere geval weer naar Ourense. De laatste paar nietjes in mijn buik mochten er vandaag uit. We melden ons in het ziekenhuis en ik ben al snel aan de beurt. Deze keer mogen de werkzaamheden echter geld kosten. Was het afgelopen woensdag een persoon die de nietjes voor de helft weg haalde en er daarna een pleister op de helende wonden plakte, kwam er vandaag twee man aan te pas, een voor de nietjes en een voor de pleister. 

Nu eerst even een bakkie koffie en dan daarna door naar Leroy Merlin om de bestelling in te leveren van de deurtjes die nog nodig zijn in de keuken. We willen ook, in de kastjes met glas in de deurtjes, glazen platen in plaats van houte planken. Dat ziet er net even netter uit. Ook ontkom ik er niet aan een deurtje zelf te maken van een plank die we extra kochten en niet blijken te gebruiken waar we hem voor kochten. Maar dan moeten we ook de juiste verf hebben met de kleur van de keuken. Gelukkig weten ze op de keukenafdeling de kleurcode te achterhalen, zodat we op de verfafdeling een blik verf kunnen laten maken. Als we alles hebben besteld en gekocht gaan we naar huis.

Thuis loop ik met Antares eerst een rondje richting het bos, Foskie heeft geen zin. De hangmat die ik lang geleden in Venezuela kocht ben ik vergeten uit het bos tussen twee bomen uit te halen. Van de eens witte hangmat is niets meer over. Die kan dus weg en daarom lopen Antares en ik dus richting het bos om dit karwei even te regelen. De laatste rustplaats van de hangmat is de kliko.

Ook heb ik nog een klein karweitje aan de auto. De middenarmsteun is afgebroken en moet hersteld worden. Als je gewend bent om je arm ergens weg te leggen tijdens het rijden is het toch wel een gemis als de steun weg is. Maar met wat schroeven en wat lijm kan de armsteun er weer tegen.

Alles laatste karweitje voor vandaag is het in elkaar zetten van een keukenkastje waar de magnetron in moet komen staan. Het is een kastje wat normaal onder een aanrecht staat en heeft dus nog geen bovenkant. Die komt als de chirurg zegt dat ik weet mag klussen. Voor het inelkaar zetten van het kastje had ik geen klus toestemming nodig. De magnetron is nu weg uit de keuken en staat prima op zijn nieuwe plaats.

Prettig weekend iedereen!

13 reacties

 1. Jammer dat je je hangmat had laten hangen, maar er zal vast een nieuwe komen. En een fijn gevoel dat je al weer een paar kleine karweitjes hebt kunnen doen. en een antwoord op je vorige blog is dat je weer wat doen had i.v.m het water en de contracten die je had maar al verlopen waren.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Bijna is de hele keuken klaar maaaaaar rustig aan nu je nietjes er uit zijn. Hier heeft het de afgelopen dagen veel geregend je kan wel stellen héél véél. Maar met het kacheltje aan is het heel aangenaam. O ja onze tussen deuren komen 3 feb. Ik hoop zo dat het mooi is en dat het scheelt met de jouw. Gr. Ma

 3. Hola,

  Aardig medisch doorspekt verhaal vandaag.
  Verdere werzaamheden aan jou buikreparatie, gebroken arm van je vriend de Dacia gerepareerd en dan ook nog een overleden iets ten grave gedragen. Gelukkig is het vergeten van een hangmat niet heel erg bezwaarlijk. Vergeten hoort bij een vorderende leeftijd. Telefonisch hebben we het ook gehad over mogelijkheden van gevorderde vergeetheid en wat te doen voor jullie als wij handelingsonbekwaam worden. Gelukkig is dat nu nog “de ver van onze bedshow” maar je kunt het maar besproken en vastgelegt hebben.
  Succes verder met het vastleggen van watereigendommen, kadastrale gegevens en voorbereidingen met huurcontracten.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Wij moeten ook een keer iets vast gaan leggen voor we het vergeten. MAar dat moet nog maar even wachten hoor. We hebben het opgeschreven dat we het een keer moeten regelen. Nu komt het vast goed.

 4. Ziet keurig uit de oplossing voor de magnetron en de hangmat is opgeruimd de nietjes verwijderd dus weer een paar klussen geklaard met nog een beetje geduld dan komen de volgende klussen ook weer.
  Fijn weekend,
  José

 5. Goedemiddag inmiddels ,
  Was weer een mooie gevulde dag met diverse bezigheden . Fijn dat je de “ijzertjes” uit je lijf kwijt bent , voel je je gelijk een stuk beter . Nu is het de kunst je gedeisd te houden 😉.
  De magnetron een mooie plek zo in dat kastje !
  Jammer van je hangmat toch een stukje memory . Maar er zal vast een nieuwe komen , daar zo heerlijk in het bos .
  Wens jullie daar heel veel sterkte de komende week met het weer , de berichten zijn niet mals .
  Fijn weekend en ga ff een “rondje” doen , altijd zo gezellig .
  Groet . 👍👊😅🙋‍♂️🙋‍♀️🖐🖐

 6. Zo meneer is weer helemaal dicht dus nog even wachten en dan kan je weer aan de slag. Wat een regen bij jullie en hier zo mooi, iedere dag 20 en tot 23 graden, jaloersmakend, is niet de bedoeling. Dat krijg je natuurlijk wel in zo’n groot land, hier zon daar regen. Er staat je weer wat te wachten als je helemaal hersteld ben t en weer aan de start kan. Genoeg te doen lijkt me. Fijn weekend

  • Hallo Lady Wieser,

   Ja weer helemaal dicht. Maar ik moet nog op controle bij de chirurg, dus ik mag nog niets zwaars doen. Ik prul dus maar een beetje aan als ik even geen zin het om dingen achter de computer te doen.
   Wat het weer betreft hoop ik dat we sneeuw krijgen in plaats van veel wind en regen. Sneeuw is leuker. Sneeuw ballen gooien vindt Antares heel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *