Laatste Dag

Vandaag hebben we onze laatste dag in Santiago de Compostela met mijn schoonouders. Als we uit het slaapkamerraam aan de voorkant van het appartement kijken, zien we een vrouw vreselijk haar best doen om er volgende weekend op haar Paasbest uit te zien. Wij dachten dat het iets van vervlogen tijden was, maar deze vrouw, niet eens zo heel oud, staat vreselijk haar best te doen op haar was in een openbare wasplaats. De wasplaast blijkt dus nog in gebruik. 

Als we hebben ontbeten laden we de auto in en gaan het centrum van Santiago en zetten de auto in de parkeergarage. Daar staat alles veilig met de koffers in de auto. We lopen weer een ronde en mijn schoonvader wil nog een keer de kathedraal van binnen bekijken. Schoonmoeder heeft geen zin, Sol ook niet dus ga ik mee om het geweldige gebouw nog eens van binnen te bekijken. 

Daarna drinken we ergens koffie. Althans dat willen we. Op het terras waar we gaan zitten straalt het enthousiasme van de bediening af. We worden ook niet geholpen verder en na tien minuten wachten schuiven we een tafeltje op. Dat tafeltje is van het tentje er naast. 2 minuten later staat er iemand onze bestelling op te nemen en niet veel later zitten we aan de koffie en thee. 

We gaan het park in aan de overkant van het terras waar we zaten. We hebben er al een paar keer in gelopen, maar dan telkens maar een klein stukje. Ik wil deze keer wat meer zien want het park is veel groter dan het stuk waar de sappige brengers van blijde boodschappen met hun foldertjes staan. Het is een mooi park en er staat een mooi wit gebouw met mooie trappen. Het blijkt een kleuterschool te zijn. Dat moet dan vast voor deftige kleuters zijn. Nog iets hoger in het park staat een klein kerkje waar ook allemaal honden los lopen op het gras bij het kerkje. Dan mogen Antares en Foskie ook even los lopen.

Als we het park gedaan hebben lopen we weer wat door straatjes van Santiago. Schoonmoeder met Antares aan de lijn en en schoonvader met een aap om zijn nek, een ding van Antares om mee te spelen of op te zitten.

We gaan nog ergens eten en vertrekken dan naar de luchthaven van Santiago de Compostela. Best een grote en mooi luchthaven. We hebben nog even, maar na het inchecken vindt mijn schoonvader dat we beter afscheid kunnen nemen. Dat is ook beter iets om maar beter kort en bondig te doen. Dus na het afscheid lopen Sol en ik met Antares en Foske terug naar de auto en rijden naar huis. 

De vakantie van mijn schoonouders bij ons in Freán zit er weer op. Na de cruise op de middellandse zee vliegen ze weer terug naar Chili en zit heel hun vakantie er op.

18 reacties

 1. Hola,

  Je schoonvader heeft natuurlijk helemaal gelijk dat je als je op de luchthaven bent net zo goed meteen afscheid kunt nemen. Het moment van afscheid nemen is immers nooit het meest vrolijke moment en uitstellen heeft dan ook geen zin. Terugkijken op een mooie week is veel belangrijker en zo te zien zat het weer op deze zondag echt mee. Een zonnige zondag dus.
  Zo te zien is de luchthaven geen al te drukke of was dat toeval zo’n lege hal?
  En dus nu weer gewoon “Oost West Thuis Best” en morgen weer naar je vriendinnen.

  Houdoe

  • Mooie fotos weer. Fijn dat jullie mooi weer hadden bij het bezoek van (schoon)ouders, toch gezelliger dan regen of sneeuw. Dat kerkje is een overdekt plekje voor de lokale muziekbanden om te spelen tijdens de feestdagen of een zomer concert. Prettig Pasen 💖

  • Hoi Pa,

   Klopt, beter snel. Maar er was ook niets om het lngzaam te doen. We hadden net gegeten en om nu extra dure koffie te gaan drinken op een vliegveld om tijd te rekken…. Nee dus. Of het altijd zo rustig is op het vloegveld weet ik niet. Ik neem aan dat de meeste mensen te voet in Santiago aankomen hahaha

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat ziet het er toch mooi uit in Santiago de Compostelo dat park geweldig. Dat straatje komt mij heel bekend voor . Ik hoop voor jou Sol dat het mee zal vallen dat ze weer weg zijn. Je vader heeft vandaag heerlijk naar de race zitten kijken een heleboel actie. En ik heb lekker geknutseld. En in de middag begon hier de zon te schijnen en als ik het weerbericht moet geloven, dan blijf het even zo. Gr. Ma

 3. Wat ziet de wereld er toch mooier uit als de schijnt en dan dat park met dat tempeltje waar vroeger inderdaad muziek werd gespeeld op het middelpunt van de markt en tevens ontmoetingsplek, hier in Limburg staan er nog een paar.
  Jullie hebben het afscheid perfect afgesloten en samen genoten ,dat is belangrijk.
  Nu weer tot de orde van de dag,
  Fijne week,
  José

  • Hallo José,

   Met de zon is het idd allemaal net even mooier. Gelukkig was het lekker in de zon en nog niet te heet. En dan idd nu weer over op de porde van de dag, ik ga werken.

 4. Een hele goede Maandag morgen .
  Alles weer normaal , hier en daar nog wat opruimen en dan is het of ze er niet geweest zijn en gaat het leven weer z’n gangetje . Ook heerlijk natuurlijk .
  Wat een mooie stad is Santiago de la Compostella toch en de Kathedraal natuurlijk ook . Zo imposant . Jij weet altijd goed de mooie plekjes te vinden . Dat bankje voor het muziekpalviljoen , zo mooi!
  Sol haar Vader had zeker wel bekijks met de aap op zijn nek !🤣. Helaas is het weer voorbij , maar het was een fijne week toch .
  Antares zal wel blij zijn dat alles weer normaal is , denk dat hij de hele dag slaapt .😙 .
  Een hele fijne mooie Maandag gewenst .
  Groet . 👊👍😅🙋🙋‍♀️👋

  • Hallo Antoinette,

   Santiago, je zou er eens moeten gaan kijken. Ja met die aap om zijn nek had hij zeker bekijks hahaha

   Antares moet op dieet en naar de sportschool 😉 zodat ze weer wat fitter is. Schoonvader heeft er nog al wat lekkers in gestop de afgelopen week.

 5. Mooi die kathedraal. Zie ik nu voor het eerst, want ik ben nog nooit in Santiago de Compostela geweest. Als ex-katholiek ben ik dol op kerken bezoeken. Ik brand ook altijd een kaarsje. Je weet maar nooit waar het goed voor is, hahaha.
  En wat bezoek betreft: ik was blij dat ik de afgelopen 3 jaar wegens corona geen bezoek uit NL heb gehad. Lekker rustig. Trouwens, voor corona al begon ik er genoeg van te krijgen om als een soort hotel te fungeren. Ik begon toen de kennissen door te verwijzen naar een hotel tegenover waar ik woon. Toen wilden die kennissen plotseling niet meer komen toen ze hoorden dat ze moesten gaan betalen voor hun verblijf. Daar was ik verder niet rouwig om. Het is wat anders natuurlijk als het om directe familie gaat zoals de ouders van Sol die helemaal uit Chili kwamen. En jullie hebben ook meer ruimte dan ik. Ik heb een klein appartement en geen logeerkamer.

  • Hallo Marian,

   Sol en ik zijn allebij niets, ook geen ex van een of ander geloof en zij zijn ook dol op het bezoeken van kerken. Altijd mooi die pracht en praal. Mooiste wat ik ooit in een kerk gezien heb is in Noorwegen. Daar staat een moderne kerk met in de toren een lader langend met daar de tekst bij ‘stair way to haven’

   Wij vinden het geen probleem hoor als er familie over komt. In Nederland haddenb we ook wel eens gasten die we niet konden, dat waren dan vrienden van vrienden in Chili. Vaak hebben ze maar een klein budget en dan is een gratis bed mooi meegenomen. In Santiago in Chili kunnen wij nu overal blijven slapen als we willen.

 6. Hoi Rob en Sol, Visite is leuk en heel gezellig maar ik vind het ook fijn als ze weer weggaan en ik in mijn eigen wereld ben. Is toch anders met visite. Mooi de kerk, ik kon het niet laten om in het buitenland altijd een kerk binnen te gaan, als die open was want dat is niet altijd zo. In Torrevieja wilde ik ook altijd al de kerk van binnen bekijken maar hij was nooit open tot op een dag de deur wel open stond zodat ik naar binnen kon om te kijken , alleen bleek er toen een kerkdienst voor een overledene aan de gang te zijn. Voor jullie weer orde van de dag. Fijne dag samen.

  • HAllo Lady Wieser,

   Klopt helemaal, dat de je wereld anders is met visite. Maar zoals ik al eer
   der schreef vinden wij het leuk. Natuurlijk moeten ze niet hier komen wonen. Maar een of twee weken vakantie is geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *