Laatste Blogpost 

Zo, ik ben er misschien wat vroeg bij, maar dat is omdat ik morgen geen tijd heb om wat te schrijven, vandaar dus op donderdag een blogpost en wel de laatste van 2023. Heel veel heb ik echter niet te vertellen. Voor de palen, die ik tweedehands kocht (zie vorige blogpost), ben ik de rand van de wei aan de kant van de weg aan het klaarmaken om er palen in te gaan zetten. Daarvoor moet er eerst een en ander met de bosmaaier weggewerkt worden en ook moeten er delen van de oude afrasteringen weggehaald worden. Dat weghalen is nogal een klus want de braamstruiken zijn er helemaal meer vergroeid. Dat maakt tevens het werk met de bosmaaier wat lastiger dan normaal. Mijn plan was om vandaag wat palen de grond in te werken, maar het regent en dus ga ik niet buiten werken. Zo ie zo heeft mijn baas de tractor tijdens de siësta ook nodig. Ik wil namelijk een klein gat maken, daar een paal in zetten en dan met de tractor en de, tja hoe noem je het, schep voor op de tractor de paal zo de grond in drukken.

Voor het regenachtige weer was er wel een andere klus te doen. In de ruimte die bijkeuken moet worden staan nog ingepakte verhuisdozen. Schreef ik een paar blogposts terug, nog iets over de badkamer, zetten we nu het plan voor de badkamer even in de ijskast. Alles functioneert daar gewoon en aan een functionerende bijkeuken hebben we meer. Om iets van een begin te kunnen gaan maken aan een nieuwe vloer voor de bijkeuken, moeten de verhuisdozen weg. We hebben dus vandaag met z’n tweeën gekeken wat er allemaal in zat, wat daarvan naar de keuken zolder kan, wat er toch eigenlijk wel weg kan en wat we gelijk bij de hand willen houden. De bijkeuken in wording is nu bijna leeg en de keuken zolder is bijna vol. Wanneer het project van start gaat weet ik nog niet.

Ook een paar blogs terug schreef ik dat ik bezig was met de telescoop en dat er wat aan gesteld moest worden. Daarna ben ik foto’s gaan maken en heb dat een paar avonden en nachten kunnen doen omdat het lekker helder was. Uiteindelijk heb ik van 3 objecten aan de nachtelijke hemel foto’s gemaakt, waarvan er van 2 objecten de foto klaar is. Ik stel u achtereenvolgens voor aan NGC 7635 of te wel de Bubble Nebula en IC 59 & IC 63 The Ghost of Cassiopeia

Beide zijn te vinden als je min of meer recht omhoog kijkt, je ziet een vorm van sterren die lijken op een M of een W. Dat wat ik gefotografeerd heb is allebei in die omgeving te vinden.

Nou, meer heb ik niet te vertellen voor het einde van het jaar.  Sol en ik wensen iedereen een goed uiteinde en een goed begin van 2024.

Mieke en Carlos het Vervolg

Jullie verhalen door Mieke Mertens  VERHALEN

25 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Alweer je laaste blog,
  Het gaat heel hard en hoe ouder je word hoe sneller het gaat. Ben vanmiddag gaan sporten dat was ook weer het laaste , Wij zijn bij de nichtjes van je vader met oud en nieuw, ook weer leuk . Veel plezier en een fijn uiteinden. Doe iedereen de groetjes. Gr. Ma

 2. Hola,

  Jammer dat het niet echt weer was om buiten te werken en dat Pablo de trekker nodig had terwijl jij hem goed zou hebben kunnen gebruiken. Het moet niet gekker worden. Ik zou hem er maar eens op aanspreken als ik jou was. Dat jullie nu aan de bijkeuken begonnen zijn in plaats van aan de badkamer lijkt me een goed plan. Ben benieuwd of je wat met mijn suggesties van afgelopen september gaat doen. Lijkt me vooral een heel nuttig karwei en niet zo gigantisch als bijv. de keuken.
  De foto’s zijn weer erg apart. Ik vind de Bubble Nebula de mooiste en heel toepasselijk zo tegen het eind van het jaar met die echte bubble erin.
  Speciaal voor Mieke en Carlos PET(JE) af met het project waar jullie mee bezig zijn. Het lijkt mij een hele uitdaging om zoiets aan te pakken zeker omdat jullie, lijkt mij, ook niet meer zo piep zijn.
  Heel veel succes en blijf vooral jullie droom leven.

  Voor alle blogvolgers een prettige jaarwisseling met de allerbeste wensen wat die ook moge zijn en hou je haaks.

  Houdoe en tot in 2024

 3. Een hele tijd terug op dit blog was het woord ‘bosmaaier’ dagelijkse kost. Om nu op de valreep zomaar 2x het woord ‘bosmaaier’ te lezen bracht mij een beetje van mij apropos. Gelukkig herstel ik snel en ga er vanuit dat er komend jaar er vaak genoeg aan het touwtje getrokken gaat worden. Strakke afgebakende weides. Palen die door een tractor geholpen zwaartekracht de aarde in worden geloodst. Je verzint het toch niet dat dat plan door een siësta activiteit van je baas in de war wordt gebracht. Er van uitgaan de dat de groetjes aan iedereen van je Ma en de allerbeste wensen aan blog volgers van Pa ook een beetje betrekking hebben op mij. Ik sluit mij hier vrijblijven bij aan. Sol,Rob,Ma,Pa en trouwe lezers, met nog 3 dagen te gaan. Dank voor het delen in 2023 en Bijvoorbaat dank voor al wat nog gaat komen.

  • Hallo Erik,

   Sorry, maar ik wist niet dat bosmaaier als schokkend ervaren zou kunnen worden. Mijn baas die de siësta plannen in de war gooit wil zelf helpen om de palen te plaatsen, maar dat wil ik niet., voor ik het weet gooit hij de pannen dubbel in de war.

 4. Prachtige foto’s mooie kleuren heel bijzonder om zo in het heelal te kunnen kijken.
  Voor jullie en alle blogvolgers een goeie jaarwisseling en we gaan gewoon door…🥳
  José

 5. Goede morgen Rob en Sol, wat gaat de tijd toch snel een jaar is zo voorbij. ik heb met veel plezier je blogs gelezen en hoop dat nog lang te kunnen doen.
  wij wensen jou en Sol een Gezellige jaarwisseling en een Gezond en Liefdevol nieuwjaar.
  groetjes Corrie en Wijnand

 6. Indrukwekkend die foto´s! Je moet er dus wel wat voor over hebben om ´s nachts in de kou te gaan zitten. Misschien met een paar neutjes? Of zie je dan door de sterren de hemel niet meer?
  In de vorige blog zag ik dat je jamon had gekregen. Wat ga je daarmee doen? Spanje Vandaag had een paar dagen geleden een hele verhandeling hoe je zo´n beest moet aanpakken. Komt nog heel wat bij kijken om plakjes ham te kunnen afsnijden. Ik moet je bekennen dat ik geen liefhebber ben van jamon iberico. Ik snap totaal niet dat de Spanjaarden daar zoveel geld aan uitgeven. Ik weet dat het vloeken in de kerk is wat ik hier zeg. Heb er al ettelijke woordenwisselingen over gehad met mijn Spaanse vriend. Hij zweert bij Spaanse ham. Je kan hem er midden in de nacht voor wakker maken. Nou, hij eet dat ding maar alleen op. Ik doe niet mee.
  De allerbeste wensen voor jou, Sol, de familie en de volgers hier, Feliz Año Nuevo.

  • Hallo Marian,

   Bj de telescoop alleen koffie, thee of warme chocomel… geen neutje. Als ik met promilage X de telescoop op moet ruimen zou het wel eens duur kunnen worden. Je vraag over de ham snap ik niet, die gaan we op eten natuurlijk. Veel te lekker om alleen maar naar te kijken

 7. Hola allemaal, Rob je zegt ik heb niet veel te vertellen, nou dat valt nogal mee het was een heleboel. Foto’s van het hemelrijk, zijn geweldig, we snappen er niet veel van, maar prachtig die kleuren! Bijkeuken is inderdaad niet verkeerd om mee te beginnen. Geeft veel extra ruimte! Je bent voorlopig nog niet uitgeklust en Siësta houden, daar doe je nog lang niet aan mee! Mieke en Carlos, wat een mooi project! Jullie mogen op die grond ook een huis bouwen ? Succes, houd ons op de hoogte! Voor iedereen een mooie jaarwisseling gewenst, wij vieren het óók nog in Crevillent. Dan duurt het niet lang meer en rijden we weer terug naar Oosterhout. Salud op 2024 !

  • Hoi Joke en Otto,

   Ons huis is groter dan dat we hadden in Nederland, maar omdat nog niet alles klaar is het hier en daar toch nog behelpen. Onder de douche heb ik geen last van jaren 70 groene tegels, Sol ook niet. Daarom maar beter ruimte creeren

 8. Hoihoi , sorry de blog van Dinsdag niet beantwoord , druk ,druk . Zelfs als pensionada . Gelukkig maar ook , de hele dag lezen en naar vogeltjes kijken…, hoop dat me dat bespaart blijft.
  Weer geweldige “ruimte”foto’s ! Zo geweldig om te zien , en wat een kou je ervoor moet lijden. Chapeau , dat je dit doet en ons laat mee genieten.
  Voor Sol en jou een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2024 . Dat het maar weer een fijn , mooi jaar mag worden , met veel intressante Blogs . Alvast succes met de bijkeuken Ook voor alle “medelezers” alle goeds en gezondheid. Tot volgend jaar ( zo leuk om dat op het eind altijd te zeggen🫣😉🤣) Vergeet jullie 12 druiven niet , het brengt geluk en…niet stiekem meer in je mond , 1 voor 1 !!! 😉😉
  Groet .🍾🥂🙋‍♀️🙋‍♂️👊👍🧆🍇

  • Hallo Antoinette,

   De je hebt geen tijd om te lezen over vogeltjes…. ik ook niet hahahaha. Je kan ook maar beter wat omhanden hebben. 12 druiven, zeker en geld in mijn schoenen (zie spanjevandaag.com)

 9. Dank je wel voor alle mooie blogs dit jaar en hoe je ons lezers mee neemt in je spaanse leven, ook van mij een zeer mooi en vooral gezond 2024 gewenst en ook aan de mede lezers.

  Ps zo’n schep voor op de trekker heet een frontlader ………

 10. Wat een mooie foto’s rob de tweede lijkt een beetje op een vliegende draak vind ik. En we gaan je weer volgen bij het volgende project de bijkeuken. Zal zeker weer mooi worden. En bedankt voor weer een jaar met veel te lezen en te zien hoe jullie leven hier in spanje.
  Voor alle bloglezers, maar speciaal voor Rob en Sol een hele gezellige oudjaar en vooral een gezond en gelukkig 2024

 11. Mieke & Carlos ,
  Respect voor jullie om dit op jullie leeftijd nog op te starten . Geweldig om af en toe te volgen hoe het jullie vergaat . Wij wensen jullie,superveel succes en een voorspoedig 2024.
  Groet . 👊👋👍🙋‍♀️🙋‍♂️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *