Laat Aan De Gang

Vandaag ging ik laat aan de gang. Niet dat ik nou zo laat uit bed was, maar omdat ik na het NOS journaal, WNL moest kijken om daarna weer het journaal te kijken en vervolgens Buitenhof. Alles actualiteiten op een rijtje, tussendoor wel even tijd voor iets anders, al had ik natuurlijk een kerkdienst kunnen kijken en blij mee kunnen zingen. Maar met kerkdiensten en het geloof heb ik niet zo veel. Ieder zijn ding zou ik zeggen. Tussendoor heb ik even naar het akkefietje van de cruise control gekeken. De remlicht schakelaar, die bij het rempedaal zit is blijven hangen. Ik heb hem wat ingespoten met smeermiddel en hij werkt nu weer. Als ik van de weer een keer in Ourense ben ga ik wel even bij de Renault langs voor een nieuwe.

Nadat ik helemaal bijgepraat was staat de buurvrouw aan de deur, of ik even kan helpen met de koeien. Ze is alleen en zoals jullie gisteren hebben kunnen zien hebben die twee nog iets meer begeleiding nodig om ze de juiste richting op te wijzen. De buurvrouw verzekerd mij ook dat ik niets aan de paal en de afrastering mag doen. Dat doet de buurman. Oké, nu snappen jullie het niet, wat is er dan? Gisteren, na de koeien ging de buurman met de tractor en een ding er achter straatje keren. Ik sta op de akker nog te kijken bij de koeien en zie dat hij tegen een paal aan rijdt. Nu staat de paal scheef en het prikkeldraad slap. Ongelukje, dat kan natuurlijk. Maar hij rijd weg. Die heeft dus duidelijk niet gezien dat ik het gezien heb. Als ze ‘s avonds de koeien binnen komen zetten en wij daarvoor ook maar op strategische plaatsen gaan staan, maken we daarna een praatje. De buurman zegt niets over de paal. Dus ik vraag hoe het met de schade is aan de achterkant van de tractor. Waarop de buurvrouw gelijk reageert door aan haar man te vragen wat er met de tractor is. Hummmm… hij heeft haar dus ook niets verteld. Ja, nee, maar …. dat repareer ik morgen. Ten tijden van het schrijven van het blog heb ik nog niemand gezien. Van mij hoeft hij het ook niet te repareren, maar zeg gewoon als je wat sloopt.

Op de akker zet ik een teil met water klaar voor de koeien. Als ik ook bezig ben aan de muur met het weghalen van onkruid en het wegtrekken van stukken plastic die onder de grond uit komen, zie ik dat de koeien niet veel zin hebben in het water wat ik ze voorschotelde, ze gooien de teil om. Oké, dan geen water. Ik ga verder met het opruimen van het plastic en stop het in zakken zodat ik het later af kan voeren naar containers in het dorp. Ook alle dode takken van braamstruiken voer ik af naar de brandstapel in wording.

Met de stenen die onder het afval wat in de grond zat te voorschijn zijn gekomen bouw ik de muur wat op. Daarna doe ik toch nog maar een poging die koeien wat water te geven. Deze keer drinken ze wel maar als ik even later mijn gereedschap op kom ruimen ligt de teil weer ondersteboven.

Tijd om een rondje te gaan lopen met Antares, rondje is veel gezegd trouwens. Na het afscheid van Orion wil Antares weer spelen. Schreef ik een paar weken terug nog een keer dat het een oude tante was, is het nu weer een puppie die achter alles aan gaat wat je gooid. Kuilen graven doet ze ook weer en ook voetballen wil ze weer.

Nu nog even naar A Barrela op een neer om rommel af te voeren en dan na het posten van de blog post is het weer tijd om de rest van de avond de actualiteiten te gaan volgen want dat gaat goed nu met een snelle internetverbinding (en VPN on NPOstart te kunnen kijken)

6 reacties

 1. Hola,

  Aan plastic in de grond lijkt bij jullie maar geen einde te komen. Jammer dat er geen statiegeld op staat bij inleveren. Die “jonge” dame van jullie is dus weer helemaal in haar nopjes nu er weer vrijuit gespeeld kan worden.
  Och over paaltjes recht of scheef zullen we het maar niet hebben toch.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Fijn dat Antares er weer zin in heeft en je nu niet zo ver hoef te lopen met haar. Een balspel vindt ze ook goed. Dat dorpje wat jullie gisteren bezochten was dat waar ik dat filmpje van gestuurd had? Dat zag er erg leuk uit. Fijne avond. Ma

 3. Aha , een goede morgen , dus als i het goed begrijp is Antares weer helemaal blij . Fijn te weten , het is dus voor haar ook prettiger om jullie alleen voor zichzelf te hebben . 2e Hond , was dus achteraf (zeker met alle problemen) geen goed idee helaas .
  Plastic blijft daar maar goed groeien in de grond . Wat een instelling toch , “als ik het niet zie , is het opgeruimd!” Ik denk dat er nog veel meer onder ligt overal , succes .
  De teil kun je denk ik beter ingraven !? Wel leuk om te zien hoe die koeien reageren op toch weer steeds wat anders.
  Het nieuws / actualiteiten is droevig om naar te kijken . Ons hart gaat uit naar alle onschuldige mensen op de vlucht en vooral voor de geweldige burgers van Ukraine die hun land met hand en tand verdedigen. Hoop toch echt dat het niet verder escaleerd .
  Daar een fijne Maandag ” Nieuwe week , nieuwe kansen . Groet . 👊👍😉👋

 4. Heerlijk dat Antares weer het vrolijke hondje is je ziet gelijk dat ze weer gelukkig is en het rijk voor haar alleen heeft,
  Fijne week voor jullie ,
  José

 5. Wat een leuke foto van Antares met die bal, ze is weer een hele blije hond. Hier bij Murcia zie je op alle akkers dat er plastic word gebruikt bij het begin van de groei van nieuwe aanplant als tunnels. Maar bij veel plaatsen word het plastic gewoon door de aarde gewoeld als ze gaan ploegen en anderen rollen dat plastic op en leggen ze het aan het eind van de akker om opgeruimd te worden. Grote verschillen dus. Ik vermoed dat je de paal zelf moet gaan rechtzetten en het prikkeldraad strak moet spannen. Een hele fijne maandag.

  • Hallo Mieke,

   Dat plastic is h=gebruikt om gedroogt gras in te verpakken. Als ze het niet meer nodig hebben gaat het de grond in. Maar net niet diep genoeg. Er vervelend en ik snap het niet, ze komen het gewoon ophalen eens in de zoveel tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *