Vandaag eerst een stapel pallets gekocht in A Barrela. 3 euro per stuk, de andere Europallets en zo zijn een stukje duurder. Van de pallets moet een logeerbed en een tuintafel gemaakt worden. Maar eerst mogen de pallets in de schuur goed drogen. Dus voor dat ik daar mee aan de slag ga duurt nog een paar dagen.

Dan weet ik even niet wat ik zal gaan doen. Dus eerst koffie om de volgende klus te bedenken. Sol blijkt al wat plaats gemaakt te hebben op de plek waar een stalen rek moet komen staan, naast het rek wat er al staat. Gisteren hebben we dat gekocht. Ik ga het rek in elkaar zetten, het is nog makkelijker dan een Ikea kast want gereedschap heb je er niet bij nodig. Als het rek in elkaar staat schroef ik de twee rekken aan elkaar vast, dus toch gereedschap nodig 😉 Dan is het verder aan Sol om het allemaal in te richten. Haar hobbykamer, haar rek en haar spullen. Ze wil ook nog twee planken tegen een muur, maar dat kan pas als het rek ingeruimd is. De planken is iets voor morgen.

Van de buurman heb ik ooit eens een stuk hout gekregen, wortel van een boom. Daar ga ik nu iets kunstzinnigs mee doen. Eerst maak ik het helemaal schoon, dan een gat erin zodat ik er een ijzeren staaf in kan vast maken. Vervolgens behandel ik het ook maar met het spul tegen houtworm ook al zit dat er niet in. Twee dakpannen prepareer ik ook voor mijn kunstobject.. Ik houd het nog even spannend, dus alleen van de geprepareerde dakpannen een foto.

Alles doen we wel op ons gemak want het is warm. Nu ik verder even niets kunstzinnigs kan doen ga ik een trap maken. Het waterbassin van vroeger wat nu zitkuil wordt, moet een trap hebben van 3 treden. Nu lopen we er zo in en uit over een stukje waar het niet te steil is. Maar straks met een dienblad met koffie is het wat lastig afdalen. Ik ga met een spade aan de gang. Ik graag grond en stenen weg en maak iets wat weg heeft van een trap van zand. Ik heb nog twee hele grote vlakke stenen van ongeveer 60x80x10 centimeter. Ze zijn ongelofelijk zwaar en ik hoop maar dat het steekwagentje het er maar niet onder begeeft. Een voor een haal ik de stenen uit de stal met het steekwagentje, duw me vervolgens een bult om de steen de oprit op de duwen richting de staat en vervolgens moet ik door het gras naar de trap in wording. Daarna kwak ik de staan van het steekwagentje af op de eerste uitgegraven trede. Steen goed leggen en de eerste ligt. Nu de tweede, die is net iets groter en zwaarder. Maar ook die ligt nu op zijn plaats. Ik heb nu nog een zo’n steen nodig, of ik moet iets maken met meerdere kleinere. Dan moet ik nog wat verzinnen voor de opstaande kant van de treden. Maar dat komt volgende week wel goed.

8 reacties

 1. Hola,

  Denk met het drogen van de pallets wel aan iets meer dan ” ’n paar dagen” er zit meestal meer vocht in dan je denkt. Maar je hebt toch een vochtmeter dacht ik.
  Wat de nieuwe trap betreft in EEN woord steengoed.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Dat trapje ziet er goed uit maar ik geloof je meteen als je zegt dat het zwaar was. En naar je kunst werk ben ik wel benieuwd.(Fijn zo’n steekwagentje). Gr. Ma

 3. Wat een mooi trapje word het daar kun je goed mee overweg prachtige stenen ervoor. We zijn heel benieuwd wat en hoe het kunstwerk word. Maar dat zal wel net als alles wat er door jullie gemaakt word erg mooi worden. Een hele fijne zondag samen

  • Hallo Mieke,

   Trapje heeft nog wel wat werk. Ik moet nog zo’n grote steen hebben. En dan nog wat met andere stenen of cement zodat ze stefig blijven liggen. Kunstwerk…. dat blijft nog geheim

 4. Goedemorgen , gefeliciteerd met 1 Mei . Dat is een feestdag in Spanje , morgen zijn denk ik de winkels weer gesloten want , een feestdag op Zondag wordt doorgeschoven naar de Maandag . Anders komen de werkenden onder ons een vrije dag tekort 🤣👍.
  Ben reuze benieuwd naar de “kunstwerken” van je , zowel de pallets , maar vooral de boomwortel . Zal vast weer mooi worden .
  Het trapje mag wel TRAP heten , pff zwaar werk . Fijn dat je dat allemaal weer kunt doen , alleen denk ik nog niet pijnloos .🤔
  Een fijne Zondag samen , ook hier is het heerlijk weer nu . Zon , droog en weinig wind.
  Groet .👍👋👊😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *