Buiten is het koud. Binnen ook. Als ik de keuken in kom is het daar 9 graden. In de andere delen van het huis is het ook niet echt warm, maar daar gaat de verwarming zo iets aan doen. In de eetkamer blijft het altijd minder warm, al staat de verwarming heel de dag aan. Boven de 2 en een halve meter is het als het in de eetkamer 17 graden is al een aangename 20 graden.

Vandaag gaan we aan de kou wat doen in de eetkamer. Afgelopen week een mooie ventilator gekocht en die gaat vandaag tegen het plafond. Maar voor het zo ver is dat hij er tegen kan moet ik eerst nog even een extra draad trekken. Het aansluitpunt waar de ventilator moet komen heeft namelijk geen Fase draad. Dat betekend dat de ventilator het alleen doet als het licht aan is, en dat willen we niet.

Als de draad er in zit ga ik de ventilator in elkaar zetten. Daarna schroef ik de bevestigingsbeugel tegen het plafond en kan ik passen en meten. Het bevestigingspunt kan op een schuine ondergrond vastgezet worden, maar bij ons blijkt het plafond net iets schuiner dan 20 graden. Voor de ventilator geen probleem, maar over de bevestiging moet een kap komen, en omdat het plafond net iets meer dan 20 graden schuin is is het ronde gat in de kap net niet goed. Ik moet het aanpassen naar een ovaal. Als dat gedaan is en alles is aangesloten kan de kap er op en zet ik de ventilator aan. Nu de wifi nog instellen en een app installeren op mijn telefoon en dan kan ik ook als we ergens anders zijn dan thuis de ventilator aan en uit zetten en de snelheid regelen. Maar er zit ook een gewone afstandsbediening bij 🙂

Nu kan de warme lucht boven gemixed worden met de koude van beneden.

Als ik bezig ben met de ventilator zie ik op een balk zaagsel liggen. Dat hadden we op de tafel er onder ook al zien liggen. De familie Houtworm is de aan het werk in de balk. Het is de enigste balk waar ik het zie. Maar ik heb nog genoeg spul om alle balken in te kwasten tegen de houtwormen. Winnen gaan we het toch niet van die beesten. Dan iedere keer maar een uurtje kwasten. 

Als ik daar mee klaar ben ga ik nog maar even met de bosmaaier aan de gang. Weer een stuk verder aan de rand van het weiland in het bos schoon gemaaid!

2 reacties

  1. Hoi Rob,
    Ik ben met tante Marianne gaan uit eten geweest was heel gezellig en je vader is met ome Karel een ronde gaan rijden langst de dode draad hij heeft ook interessant dingen gezien. Gr. Ma

  2. Gelukkig dat je zo handig en inventief bent met al die stroom voorzieningen . Nu hopen dat het werkt.
    Die wormen is een ander verhaal natuurlijk en minder fijn. Heel veel werk maar elk gaatje inspuiten met peteroleum helpt (soms) ook.
    Veel succes met alle werkzaamheden . Fijne dag.
    Groet .👍👋😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *