Kort Extra Blog

Ik voel me nu even genoodzaakt even een kort blog te schrijven. Dat is makkelijker en sneller op iedere reactie reageren. Vandaag waren het er veel! Ook via de mail en Whatsapp kwamen er reacties op de blogpost over de buren We voelen ons zeker gesteund met deze reacties. Dank daar voor, ook namens Sol.

Om een of andere reden heeft de buurvrouw eerder deze week papieren afgegeven waar op staat hoeveel subsidie ze krijgen voor alle stukken wei die ze gebruiken, daar staan die van ons en andere mensen in de omgeving ook op. Beetje dom denk ik om deze papieren af te geven. Voor ze terug zijn gegaan heb ik er kopieën van gemaakt. 

Vandaag ga ik na mijn werk naar de buren om de papieren terug te geven en te vertellen dat we willen dat ze aanstaande vrijdag zijn vertrokken met alles, dus de koeien, de schrikdraad paaltjes, de bollen gras, alles moet dan weg zijn. Ook is het vanaf vandaag niet meer toegestaan ook nog maar iets tem onze weilanden te doen. 

De buurman laat het aan de buurvrouw over en smeert hem met de tractor en de gierkar, maar vergeet de slang af te koppelen. De buurvrouw vindt dat alles wat ik zeg niet klopt. Maar mijn verhaal is wel duidelijk. Maar ze vindt dat ze met Sol moet spreken en 2 minuten na mij staat ze aan de deur. 

Tranen met tuiten! Alles was niet waar en hebben we allemaal verkeerd begrepen en ze ratelt maar door. Net als het gesprek bij hen eerder in de stal, neem ik ook nu het gesprek weer op. Helaas voor de buurvrouw en haar gelieg, word ik alleen maar kwader. In de stal ging het nog gewoon, maar hier bij ons in huis is het genoeg. Ook Sol maakt duidelijk dat ze moeten vertrekken. De regen die ze in Italië en in het zuiden van Spanje hebben gehad, hebben wij nu in de keuken. Sol zegt dat ze moet gaan omdat ik als maar kwader wordt.

Als we naar A Barrella gaan komt ze al jankend weer terug, nu om de koeien in de wei te zetten. In de wei die niet kon worden gemaaid omdat er een stoel staat. Ik heb daar gister een groot stuk met de bosmaaier gedaan zodat Antares en Fosie er weer kunnen lopen. Maar ik ben een soort van Zen en rijden haar voorbij. 

Later op de dag heb ik eerst wat op de akker gedaan en daarna ben ik op een wei al vast de schrikdraad op gaan ruimen en heb ik de wei dicht gemaakt. Andere zaken heb ik gisteren al met kettingen op slot gedaan. 

O ja, ik heb ook nog aan het kastje van de buren gewerkt. Misschien denken jullie dat ik gek ben. Maar de afspraak is dat wij dat kastje op zouden knappen. Dus dat doen we dan ook. Doen we het niet, dan zijn we niet veel beter dan zij. Natuurlijk gaat het kastje niet weg als er niet betaald wordt 😉

16 reacties

 1. Hola,

  Jammer natuurlijk dat het allemaal zo ver is moeten komen maar soms gebeuren er dingen die zorgen dat de emmer vol is en over gaat lopen en moet je dus, hoe vervelend ook, zeggen “tot hier en niet verder”.
  Jou kennende, ook in je reacties, is het HEEL verstandig van Sol om de buurvrouw te sommeren het waterlozen maar buiten jullie omgeving verder te doen.
  Helaas roept zoiets toch ook spanning op en dat is niet leuk natuurlijk.
  Voor jullie beide STERKTE en fijne dag morgen (zaterdag) bij jullie kennissen.

  Houdoe

 2. het is maar een fase.. ff laten zien wie is baas.. en dat zijn jullie.Daarna zal de situatie wel weer op nieuw settelen.Is hier ook zo olaaaa en dat is het . Spanjaarden zijn heel goed in : om je met een glimlach een hak te zetten heb ik me laten vertellen.Mijn oma zei altyd de ouwe jordanees :luister jongen als je ergens nieuw bent vind heel snel de klootzak.. ik had m in 6 weken lol. En doorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

 3. Buenos dias , siento que pasara esto con los vecinos , pero no me estraña despues de lo que nos hicieron a nosotros , si necesitais alguna cosa ya sabeis donde estamos , creo que es lo mejor que podeis hacer saludos ANGEL Y REMEDIOS

 4. Toch vraag ik mij af of dit geschil niet beter met praten en nieuwe afspraken opgelost had kunnen worden.
  Waarschijnlijk gaan er straks bij jullie in de omgeving verhalen rond die jullie onterecht in een kwaad daglicht plaatst. Tenslotte zijn jullie vreemdelingen in een Spaanse plattelands samenleving die al generaties met elkaar samenleven.
  Soms moet je een beetje laveren om de belangrijkste mensen/buren te vriend te houden want je kan als nieuwkomer niet zonder.

  • Hallo Henk,

   Ik snap wat je wil zeggen. Maar wij voelen ons juist gesteund door de omgeving. Ik wil de buren echt niet zwart maken, ze roepen het over zichzelf af en hebben met veel meer mensen problemen al veel langer. Wij zijn steeds gewaarschuwd, maar welde er zelf achter komen. En dat hebben we nu gedaan.

 5. Zo jullie hebben wel kordaat opgetreden en gelijk verteld wat de buren kunnen doen. wijs dat je alles hebt opgenomen wie weet komt het nog een keer van pas. Maar nu is alles echt van jullie en zijn er geen verplichtingen meer te doen in verband met oude verlopen contracten. Hopelijk gaat de wind in verband met alles liggen en word het weer rustig tussen jullie en de buren. Ben benieuwd hoe het verder met het kastje gaat. Verder wensen we jullie nog een fijn weekend.

 6. Hoi Rob en Sol,

  De rest van het dorp heeft gauw genoeg door hoe het zal komen dat jullie geen contact meer hebben met de buren.
  En al helemaal als ze deze buren goed kennen. 😊
  Gewoon op jullie manier verder gaan.
  Fijn weekend.🍷

  Groetjes Willy

  • Hallo Willy,

   Een buurman heeft al tegen ons gezegt toen we die gisteren spraken dat het zo maar zou kunnen zijn dat we nu meer contacten krijgen uit de omgeving. Kan dus zo maar zijn dat we een hoop gemist hebben in de afgelopen 2 jaar.

 7. Hoihoi , ” Ohjééj dacht ik een extra blog , dit is echt iets serieus !
  Zo jammer dat het zo moet lopen .
  Goed dat je er voor nu even afstand van neemt en geniet van de leuke dingen. Wens jullie natuurlijk evengoed hardstikke veel succes , werken er hard genoeg voor er daar iets moois van te maken .
  Voor nu RELAX en laat je niet opnaaien !
  Heel fijn weekend samen , neem een lekkere borrel ! SALUD !
  👊👍🍷🍻🙋‍♂️🙋‍♀️😛

 8. Hallo Sol en Rob
  We hadden al wat meegekregen en inderdaad goed om de reacties te lezen waardoor jullie je gesteund voelen.
  Jullie doen jullie voornamen eer aan : Niet met je laten SOLlen en als het nodig is : een ROBbertje
  knokken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *