Kort Blog Vandaag, Hoofdpijn

Als ik vandaag aan kom op mijn werk staat er al een auto. Op het kantoor zit een vrouw in regenkleding en bij de robot ligt een kast met twee slangetjes die naar de robot lopen. Ik ga het kantoor in en vraag wie de vrouw is en wat ze aan het doen is. Ik vertel ook dat ik hier pas werk. Ze legt uit dat ze monsters aan het nemen is van de melk van alle koeien. Dat is iets wat automatisch gaat.

Ik vraag of ik gewoon kan doen wat ik normaal doe en of ik ergens rekening mee moet houden. Ik kan gewoon doen wat normaal is. Ik kleed me om en ga aan het werk. Als ik even bezig ben komt opa, hij gaat weer een rol gras brengen naar de koeien in de wei. Als hij daarvan terug is gaat hij wat vegen. Wat krijgen we nou? Opa gaat mijn werk doen! Nou laat opa maar en ik ga hem even later helpen met een schep en een kruiwagen om de rommel in te doen. Als dat gedaan is vraagt opa of ik hem even kan helpen, er moet iets vast gezet worden en hij heeft daar hulp bij nodig. Als dat gedaan is vertrekt opa en ga ik verder en ga om 13 uur naar huis.

Mark en Irene komen. Ze komen de pan terug brengen die we laatst meegenomen hadden toen we naar het huis van Mark gingen kijken. Sol heeft het eten bijna klaar als ik thuis kom, de visite kan ook gelijk aanschuiven als ze er zijn. Ze hebben een paar vragen en hebben hulp nodig bij wat zaken die in het spaans moeten. De verzekering en zo. Sol weet de weg en gaat bellen. Tegen 17 uur gaan ze weer en ga ik werken. 

Nu begin ik langzaam hoofdpijn te krijgen. Als ik bezig ben gaat de telefoon. Het is Ricardo en Kim. Die bellen even om te laten weten dat ze morgen gaat tekenen voor het huis wat ze kopen. Ik vraag om af te spreken, maar dat wordt moeilijk. Ik moet werken en zijn gaan eigenlijk gelijk na het tekenen weer terug naar Nederland om de volgende lading spullen richting Spanje te brengen. Proosten op hun aankoop doen we dus een andere keer. Ik moet nu ophangen want ik moet nog wat meer werk verzetten. 

Thuis neem ik gelijk wat in voor de hoofdpijn en ga maar vroeg naar bed. Sorry, ik reageer dus vandaan ook niet op de reacties.

20 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Fijn Sol dat je in je nieuwe keuken kan kokkerellen voor de vicite. Ricardo en Kim al zo vast gefeliciteerd en heel veel geluk daar. Rob ik hoop dat je hoofdpijn morgen gezakt zal zijn. Welterusten GR.ma

 2. Hola,

  Voor ik het vergeet allereerst een proficiat voor Ricardo en Kim met het tekenen voor hun nieuwe toekomst. Leuk ook dat Mark en Irene nog even kwamen eten maar vooral babbelen natuurlijk en kan Sol haar kwaliteiten weer ten dienste stellen.
  Jammer dat de klopgeesten in je bovenkamer weer op beginnen te spelen. Mogelijk is de overgaan naar werknemer zijn toch iets wat zich doet gelden. Niet dat je dat werken erg zou vinden maar het onafhankelijk bezig kunnen zijn is toch weer anders.
  Hopelijk is dat gerommel van korte duur.
  Wij gaan morgen ons democraties recht invullen door te stemmen. Benieuwd hoe moeilijk het na morgenavond word om uit al dat gehakketak nog iets tevoorschijn te laten komen.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Heeft niets met werk te maken hoor die hoofdpijn. Gisteren stond het fornuis in de keuken flink te branden en daar heb ik te dichtbij gezeten. Krijg dan hoofdpijn van de hitte.

 3. Ik heb contact gehad met Frank van Quasar Homes in Galicië. Hij zei dat hij Nederlander is. Heeft iemand hier gebruik gemaakt van deze makelaar?

  • Hallo Duuk,

   Wij kennen hem niet, maar hebben wel iets over hem gehoord. Volgens mij is hij half Nederlands en half Spaans. Ik heb even op de website gekeken en daar zie ik huiszen te koop staan die ook bij galiciaadquisiciones.com te koop staan. Die kennen wij wel. Wij kochten daar geen huis, maar Maribel, van galiciaadquisiciones, heeft ons wel geholpen. Kijk
   uit met Galician Country Homes!

 4. Goedenavond . Evengoed knap dat je toch nog een goede blog eruit hebt kunnen persen !
  Heel fijn dat je visite krijgt maar dan komt jou “vrije” tijd een beetje in de verdrukking , hoe leuk en gezellig het ook is. Ga lekker naar bed zonder licht en geluid. Beterschap hoor .
  Ricardo en Kim gefeliciteerd met deze grote stap , veel woonplezier en succes in Spanje.
  Groet . 👊👍🙋🙋‍♀️👋

 5. Fijn dat Sol heeft kunnen helpen dit lijkt me echt het juiste werk voor haar en hoop dat ze zij daar tzt echt werk in kan vinden.
  Knap gauw weer op Rob,
  José

  • Hallo José,

   De bedoeling is ook een beetje van de makelaar, waar we laats op de koffie waren, dat Sol ook voor zo iets gebruikt kan worden voor als mensen er niet uitkomen. Maar via de makelaar moet het wel betaald worden 🙂

 6. Wat vervelend Rob dat je weer hoofdpijn hebt. Volgens mij heb je last van migraine. Daar heb ik heel lang last van gehad. Totdat iemand mij wees op het bestaan van triptanen. Die kunnen een aanval “couperen”. De dokter heeft mij toen Maxalt voorgeschreven en het hielp! Op een gegeven moment stopten de migraineaanvallen. Waarom weet ik niet. Af en toe heb ik er nog een. Ik heb voor alle zekerheid altijd Maxalt in huis. Kan ik je dus aanraden.
  Ik zit bij de seguridad social. Jij nu toch ook sinds je werkt? Voor mij, als gepensioneerde, zijn alle medicijnen gratis. Ik zag dat ik anders 25,38 euro zou moeten betalen voor 6 pillen. (In NL betaalde ik trouwens heel wat meer). Maar zoals ik zei, nu betaal ik helemaal niks. Niet-gepensioneerden moeten een bijdrage betalen van 10%. En er zit een maximum aan de bijdrage. Afijn, ik hoop dat je je gauw beter voelt.

  • Wat je schrijft over gratis medicijnen is niet helemaal volledig, het heeft met het inkomen te maken (zegt de apotheek), als het boven een bedrag uitkomt moet je altijd 10 procent bij betalen. Het gekke is dat de laatste jaren meer gevraagd wordt dan eerst. Mijn man kreeg alle jaren de medicijnen gratis en ik heb altijd 10 procent bij moeten betalen, terwijl hij een hoger inkomen had. Ooit hebben wij gevraagd waarom dat was maar daar kwam niet echt een bevredigend antwoord op. Dus het kan altijd een bijbetaling zijn.

   • Hallo Lady Wieser,

    Geen idee hoe het zit met medicijnen. Ibuprofen zit nertgens in een verzekering, ook in NL niet. Verder hoop ik nog lang te moeten wachten voor ik medicijnen nodig heb.

    • Rob, ik krijg alles aan pijnstillers gratis mee. Ibuprofen gebruik ik niet meer. Wel Paracetamol 1 gr. (voor gewone pijntjes) en Maxalt voor de migraine. Ik betaal geen ene cent bij de apotheek. Volgens mij kun jij ook een tarjeta sanitaria aanvragen, nu je aangesloten bent bij de Seguridad Social. Informeer er maar eens naar.

   • Lady Wieser, ik snap het intussen niet meer. Eerst betaalde ik helemaal niets. Toen ineens moest ik 10% bijdrage betalen. En sinds 2 jaar weer niets. Net zoals jij heb ik de apotheek gevraagd hoe het nou zit. Waarom ik de ene wel een bijdrage moet betalen en de andere keer niet. Daar heb ik geen duidelijk antwoord op gekregen. Mijn Spaanse vriend die 67 is betaalt ook niets aan bijdragen. Hij zei dat dit voor alle gepensioneerden geldt. Gooi maar in m’n pet intussen. Ik vind in ieder geval dat ik in Spanje beter af ben dan in NL. Daar moest ik als ik een nieuw recept kreeg van de dokter, de apotheek geld betalen voor de uitleg, die ik niet eens kreeg en vaak ook niet nodig had. Trouwens, dat eigen risico hakte er ook behoorlijk in.

  • Hallo Marian,

   Nou dit was geen migraine hoor. Als ik dat heb dan is het allemaal anders. Het is gekomen door dat ik te dicht bij het houytgestookte fornuis heb gezeten. Dan krijgt mijn hoofd het te heeft en is het net op er een klem op gezet word die aangedraaid wordt. Krijg het ook als ik te lang en te dicht bij een radiator zit. Ibuprofen doet wonderen en als ik migraine heb pak ik wat zwaarders van de apotheek.

 7. Wat leuk om te lezen dat opa je nog wat kwam helpen maar je moest hem ook nog helpen met een karweitje. En visite krijgen die gelijk meetafelen kan ook alleen maar gezellig zijn en je hebt genoeg gesprekstof. Ricardo en Kim jullie gefeliciteerd met jullie aankoop en dat jullie er maar echt heel veel van gaan genieten.Vervelend Rob dat je weer een flinke hoofdpijn kreeg en wijs dat je bent gaan slapen. Hopelijk was de hoofdpijn weg toen je vanmorgen opstond om naar je werk te gaan. En het is je vergeven dat je geen reactie gegeven hebt hoor.

  • Hallo Mieke,

   Opa komt wel vaker kijken en wat werken, maar dat is dan meestal wat met de varkens. Daar hoef ik niets aan te doen. Van de morgen nergens last meer van. Ik slaap dan ook in het logeer bed. Die kamer is donkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *