Kort Blog Vandaag

Ik ben bekaf en daarom  dus vandaag een kort blog. 

De twee koeien die uitgerekend waren op de 19e (waar ik gisteren over schreef) zijn vandaag alle twee bevallen.

De een is in de ochtend bevallen in de wei. Hem heb ik met opa en de tractor opgehaald, haald en in een iglo gezet. Daarna heb ik met opa de moeder van de ene stal naar de andere gebracht om gemolken te worden.

In de middag zie ik twee koeien bij elkaar staan en daartussen zie ik kleine pootjes staan. Deze koe is boven in de wei bevallen. Nu geen hulp van opa. Als ik moeder en dochter wil gaan halen blijkt moeder mijn bezoek niet zo op prijs te stellen. Ook de andere koe maakt geluiden die me niet aanstaan. Ik pak het kalfje en bagger met haar door de blubber en de stront. Daarna een herhaling van zetten zoals in de ochtend alleen zonder opa dus.

De rabarber die ik vorig jaar plantte doet het goed. Er komt zelf een bloem in. Als ik op internet kijk blijkt het niet de bedoeling te zijn dat rabarber in bloei komt en dat de bloem er uit moet. De bloem staat nu in een glas water in de keuken.

14 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Het is een korte blog maar wel met mooie foto’s. Hier heeft het vandaag weer veel geregend. Maar in de middag ging het weer, het was gewoon weer om het schuurtje op te ruimen en dat is nu weer netjes . Gr. Ma

 2. Hola,

  Je hebt het maar druk met de kraamkamer ook al ben je geen verloskundige.
  Dat moederkoe niet echt van jou bezoek gediend was is vanuit natuurlijke begrippen goed te begrijpen. Je zal maar moeder zijn en wil dus beschermen en zeker voorkomen dat er iemand met je kroost aan de haal gaat.
  Goed dat je nu al een mooie bloem in huis hebt…….naast Sol natuurlijk.
  Als je voldaan van de dag bent dan is moe zijn niet erg en gauw vergeten denk ik zo.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Om met het laatste te beginnen. Ik was niet moet, maar kapot en dan heb je daar na ook niets aan je avond.
   Ik snap het ook dat die koe het niet zo leuk vind, maarja, kan er ook niets aan doen. Ik had ze al een uurtje bij elkaar gelaten. Vandaag is moeder de kleine al weer vergeten.
   Sol en bloemen… daar vind ze maar niets in huis. Ik wel, vast waarom we getrouwd zijn dan 🙂

 3. Goedeavond , een avond lekker bankhangen zal je goed doen denk ik. Eens even helemaal niets , relax !
  Wat leuk er weer 2 kalfjes erbij . Wat een geluk dat de 2e Moederkoe niet echt boos werd toen je het kalfje mee nam .
  Mooie bloem hoor van de rabarber , maar helaas is het beter hem eruit te snijden zodat de rest van de bladeren alle voedsel krijgen . Misschien komt de bloem ook op de vaas uit . Je laat het vast wel weten ? Toch .
  Groet .🙋‍♀️🙋🤭👊👍🤗👋

  • Hallo Anoinette,

   Nou van bank hangen was geen spraken. Zo als ik bij de reactie van mijn pa al zet was ik echt kapot. Wel goed geslapen overigens, ook voor de tv.
   Dat was dus ook wat ik las over de bloem en rabarber. En het is mij toch meer te doen om de rabarber dan de bloemn. Maar hopelijk wordt het wat moois als hij in bloei staat.

 4. Gelukkig weer goed gegaan met de nieuwe kalfjes, wel zwaar als je er alleen voor staat .
  Prachtig die rabarber bloem nog nooit gezien , staat mooi voor het raam ben benieuwd hoelang ze goed blijft.
  Rustig aan doen en er komt weer een volgende dag,
  José

  • Hallo José,

   Ja gisteren wat een zware dag. Ik was kapot. Maar goed, de moeders en de zoon en dochter doen het goed.
   Als het goed is moet de bloem nog groter worden. ik heb foto’s gezien en dan lijkt het een beetje op een berenklauw als je het mij vraagt

 5. Rob het is puur genieten je blog te lezen. Je bent werkelijk van alle markten thuis en de avonturen op de boerderij zijn pareltjes. Wel vind ik dat je hard voor je geld werkt en de koeien mogen wel laten blijken dat ze blij met je zijn ipv je tegen te werken (!). Enfin, Pablo boft – wat is de naam van de opa van P? Hoe ervaart Sol het nu je elke dag de “boer ” op bent? Is er nog nieuws over haar rijles te melden? Ik ben ook benieuwd naar het eindresultaat van het kastje. Hartelijke groeten vanuit (een wel bijzonder warm) Albatera. Vandaag zwembadwater 24C. Zie ook Spanje Vandaag over de hittegolf. Krijgen jullie er ook nog een staartje van mee?

  • Hallo Margiet,

   Nou dat genieten daar de ik het voor 🙂
   Het is idd soms …. meestal hard werken. Maar dat is geen probleem. Ik heb eigenlijk liever dat de eigenaar van de koeien, Pablo, laat blijken…. euro’s, dat ie blij is 😉
   Sol regels allerlij zaken thuis die gedaan moeten worden, moet regelmatig weer wat uitgezocht worden en zo. Rijles….. Pfff. dat schiet niet op.

 6. Wat leuk 2 nieuwe kalfjes erbij om voor te zorgen en een bloem in de rabarber dat heb ik nog nooit gezien. we krijgen vast een foto te zien als hij helemaal open staat. Heerlijk toch een avondje lekker niets doen dan alleen maar bankhangen. Wie weet wat (morgen)vandaag weer brengt. Fijne dag

  • Hallo Mieke,

   Van die bloem krijgen jullie nog wel eens foto’s te zien als ie verder open is. Kalfjes is leuk, maar melk geven is zwaarder werk dan je denk. Zeker in het begin als ze nog niet zo stevig staan, dan moet je in een hand 2 liter melk vast houden en met de andere hand het kalfje wat onder steunen. Maar over een paar dagen wordt het makkelijker als ze goed blijven staan.

 7. Inderdaad prachtig die bloem in de rabarber, ben ook benieuwd hoe die er in zijn volle glorie uitziet. En dan je nieuwe kroost de kalfjes, natuurlijk stribbelt moeder tegen maar meestal is dat maar even. Trouwens heb je al gekeken wat het zijn? Mannetjes of vrouwtjes? Lekker uitrusten hoort er ook bij in de avonduren. Heeft Sol tot nu toe niets van een baantje gehoord? Fijne avond en lekker relaxen.

  • Hallo Lady Wieser,

   Als eerste dacht ik dat de eerste een vroutje was. ik zag namelijk 4 kleine puntjes waarvan ik dacht dat het 4 tepeltjes waren. Maar ’s avond keer de vader van Pablo en zij dat het een stiertje is. Kijk zij hij, toen hij de staart op tilde, 2 kleine balletjes. De andere die in de middag geboren is is een vrouwtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *