Komt Als Geroepen

Deze morgen komt er een tankwagen diesel brengen voor de verwarming, we weten alleen niet precies hoe laat. Ik wil dus nog maar even niets in de keuken gaan doen want dan zal je net zien dat ze komen. Dus… we hebben een zonder en daar moeten we gebruik van gaan maken. In de ruimte die bijkeuken moet gaan worden staan nog een hoop spullen opgeslagen. Ook staan er koffers met kleding en beddengoed. Dat zijn nou typisch van die zaken die naar de zolder kunnen. Sterker nog, daar stond het in de klaverweide ook in koffers. Het beddengoed zoek ik even uit, want ik weet dat er spullen tussen zitten die we nooit gaan gebruiken en dat zijn nou net dingen waar we zaken mee af kunnen dekken. Dus de bewaarde hoeslakens waar de elastiek van stuk is, hoeven niet naar zolder want die gaan we nodig hebben om zaken af te dekken in de keuken. 

Er is nog geen tankwagen in zicht, dus ik ga toch maar in de keuken wat doen. De constructie van het aanrechtblad, waar ik gisteren een foto van postte is nog niet helemaal af. Dat is een werkje wat ik zo kan laten liggen als het moet. Als ik zover klaar ben met de constructie en aan de koffie zit, krijgt Sol een telefoontje met de vraag waar Freán is en hoe hij er te komen. Sol legt de chauffeur uit hoe te rijden en even later komt er een tankwagen achteruit de oprit af rijden. De chauffeur rolt een slang uit en zegt ‘300 liter toch?’ Ja 300 liter. De chauffeur is langer bezig geweest met het achteruit de oprit af rijden dan met het tanken. Dat is zo gebeurt. We hebben weer iets meer dan 500 liter om te verstoken. Als de chauffeur klaar is en wij betaald hebben wil hij weten waar Cas de Pedro is. Met een vinger wijs ik in de richting van Cas de Pero en en zeg dat het daar is en dat ik denk dat hij weer achteruit moet rijden om er te komen.

Nu kan ik aan het aanrechtblad beginnen. Ik meet het heel precies op en daarna nog eens en nog eens. Dan ga ik het aftekenen op het aanrechtblad, maar voor ik ga zagen ga ik het nog een keer na meten voor de zekerheid. Ik heb geen probleem met zagen, en het komt wel eens voor dat ik wat verkeerd zaag. Maar dan gaat het meestal om iets wat van Leroy Merlin af komt. NU gaat het om een aanrechtblad van even iets meer dan 300 euro. Ik wil dus zeker weten dat ik niet verkeerd zaag. Maar dan even later als ik het allemaal zeker weet zet ik er de zaag in en kan ik niet meer terug. Even later is het dan ongeveer 13 centimeter korter. Het aanrechtblad is nu nog gewoon een plank met rechte kanten. Dat is a) niet mooi en b) is de kans op beschadigingen groter. Aan de voorkant moeten er dus ronde kanten aan komen. Ik heb twee frezen voor ronde kanten, een maakt een kleine ronde kant en de andere een iets grotere. De kanten van het afval stuk maak ik rond met de twee verschillende frezen en vraag aan Sol welke ze het mooist vindt. Als ze gekozen heeft kan ik aan het blad aan de voorkant de kanten afronden met de frees.

Het aanrechtblad is zwaar, maar nou ook weer niet dat het niet te tillen is. Dus als ik er klaar voor ben en het blad naar boven kan wil ik dat eerst met Sol samen proberen. Lukt het ons niet, zeg ik tegen Sol, dan vraag ik Xavier of hij een keer tijd heeft. Ik ga nog een keer wat meten. Tussen het aanrechtblad en het kookeiland willen we 70 centimeter ruimte houden. Maar dan past de vaatwasser net niet onder het aanrecht. Als we genoegen nemen met 68 centimeter dan past de vaatwasser wel en hoeven we geen nieuwe inbouw vaatwasser te kopen. Met die 2 centimeter besparen we dan in ieder geval weer zo’n 4 tot 5 honderd euro. Als ik zeker weet dat alles past, bou ik de vaatwasser maar gelijk in op de plaats waar hij dan hopelijk de komende jaren kan blijven staan. Dan gaat de deurbel. Er staat een witte auto die ik niet ken. Dan zie ik Xavier. Hij komt de bestelde honing brengen, van die pik zwarte honing. Ik ga naar buiten en zeg dat hij als geroepen komt. En ik vertel over het aanrechtblad. Als de honing veilig is weggezet en we in de keuken even een beetje plaats hebben gemaakt, dragen we daarna het aanrechtblad naar boven en leggen het op de constructie en schuiven het daarna onder de vensterbanktegels. 

** Sol kan de ramen niet open doen 😉

Het plastic laten we voor zover mogelijk nog even zitten ter bescherming. Morgen kan ik het helemaal precies goed leggen en dan kan het geschuurd worden en en in de lak gezet worden die we er speciaal voor kochten.

21 reacties

 1. Hola,

  Ik hou er altijd van om in OPLOSSINGEN te denken en niet in problemen. Dus als je schrijft dat “Sol de ramen niet open kan doen” dan is de oplossing gewoon HOGE HAKKEN.
  Maar alle gekheid op een stokje wat ziet het aanrecht (nu nog zonder wasbak uiteraard) er al fantastisch uit. De spanning van afmeten/controleren en weer afmeten/controleren kan ik me goed voorstellen je kunt het immers maar in 1 keer goed doen. Toppie, toppie, toppie.
  En veel sneller dan wellicht gedacht de nieuwe zolder in gebruik genomen.

  Houdoe

 2. Gewoonweg in een woord fantasisch. Ik heb zo het vermoeden dat jij daar wel een oplossing voor gaat vinden zodat Sol de ramen ook open kan zetten een soort tang of zo zodat ze de klink om kan draaien. En anders word het gewoon jou taak. Heerlijk dat je weer voldoende diesel hebt om het warm te houden. Wij hebben ook al een aantal jerrycans met parafine voor onze Zibrokacheltjes ingeslagen. En de zolder word al goed gebruikt en dat geeft beneden ook weer meer ruimte. Voor zo meteen welterusten.

 3. meten is weten. Zoals al eerder geschreven het luik ziet er goed, En ook het aanrechtblad mag er zijn. Hopelijk vinden jullie snel de gewenste gootsteen. Misschien ergens op een rommelmarkt of brocante?

 4. Gefeliciteerd! Elke blog ben ik opnieuw onder de indruk van inzicht en jullie keuze. Jullie hadden het aanrechtblad al eerder getoond, het is prachtig (en duur, maar dan heb je een klasse werkblad).
  Ook de bergplek boven de keuken is een succes (er is al genoeg over het fraaie luik geschreven). Elke dag een feuilleton van de hand van Rob. Dank je wel! Sol, je hebt een creatieve echtgenoot, jullie boffen met elkaar. Groetjes uit Albatera, gisteren voor het eerst sinds tijden weer een drupje regen.

  • HAllo MArgriet,

   Dankje voor de compimenten. We doen ons best telkens iets bij elkaar te zoeken wat bijelkaar past en wat we beide mooi vinden. We hebben namelijk niet bij alles de zelfde smaak

   • Hoi , hoi , sorry beetje laat. We waren een dagje naar Tarifa . Waar de oceaan op houd en de middellandse zee begint .
    “Met passen en meten …wordt de meeste tijd versleten ! “. Ik denk dat het ook het belangrijkste is wat je moet doen bij zo’n renovatie . Het resultaat mag er dan ook zijn . Prachtig weer elke keer zien we de keuken “groeien” . Kan bijna niet wachten tot je gaat tegelen . Fijne avond samen en lekker warm , jullie kunnen vooruit met 500 ltr.
    Groet . 👍👊🤣🙋‍♀️🙋‍♂️👋

 5. Hola Rob
  Mooi man dat wordt een groot feest
  Als de keuken klaar is
  Jou koffers staan op zolder die van mij ben ik al langzaam aan het in pakken
  Ik heb werk aangeboden gekregen en moet binnen kort vliegen naar curacao
  Het huis (Cortijo) heeft aardig wat aanvraag en kijkers
  Maar je heb maar een koper nodig
  Hier gister gelukkig ook twee spatjes regen

  Groetjes Montefrio

 6. Hey Rob
  Nog even mochten er lezers zijn die vragen om een link van onze verkoop
  Mag je hem natuurlijk doorsturen naar de aanvragers
  Weg is weg
  Krijg vandaag mijn vertrek datum door zag ik net in de mail

 7. Wat ziet dat er al prachtig uit nu de afwerking in zicht is komen de mooie dingen aan de orde heerlijk natuurlijk nog effe geduld hebben.
  De zolder kun je prachtig gebruiken …hoog en droog…wel goed selecteren anders heb je hem snel vol, 😁
  José

 8. Ik ben niet de enige die het ZOOOOO mooi vind, nog even en dan kan de keuken in gebruik worden genomen. Zal helemaal klasse zijn als de gootsteen er in zit. Ik begrijp er uit dat jullie al aan het stoken zijn, ik nog niet hoewel het niet zo lang meer zal duren, de nachten worden al aardig fris. De dagtemperatuur is nu 22 graden en de nacht 14 graden. Maar als je ’s avonds stil zit is het best frisjes. Ik heb het vermoeden dat je de keuken zover klaar wil hebben voor je aan het (betaalde) werk gaat. Voor de komende tijd veel succes en sterkte.

  • Hallo Lady Wieser,

   Ja we stoken al een tijdje, maar alleen als het nodig is hoor. Hier is het al een stukkie kouder dan in de Zuidelijke delen van Spanje. OOk stoken we om het vocht uit huis te houden. MAar schijnt de zon zoals vandaag, dan gaat de kachel past aan als de zon weg is en de temperatuur daald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *