Komen Ze Nou Wel Of Toch Niet

De oorlog van Rusland in de Oekraïne en de landen die zich er niet tegen uitspreken worden over het algemeen in een adem genoemd, meest bekende is natuurlijk China. De meeste van die landen zijn ook allemaal landen waar mensen onderdrukt worden. Een land echter wordt telkens als het er over gaat welke landen de oorlog niet afkeuren of zelfs Poetin openlijk steunen, niet of nauwelijks genoemd; Israël. Daar onderdrukken ze natuurlijk ook al vele jaren een bepaalde groep mensen. Geeft je te denken toch? Helemaal omdat wij, en ik scheer iedereen in het Westen voor het gemak even over een kam, Israël tot in het belachelijke door dik en dun blijven steunen. Helemaal vreemd vind ik het dat als ik iets zeg over een Jood, ik best eens een probleem kan hebben. Maar nu er een Jood, de president van de Oekraïne, van de troon gestoten dreigt te worden door een vreselijke gek die zegt dat de Oekraïne gezuiverd moet worden, hoor ik Israël niet met afkeurende woorden, ook aan de afgekondigde sancties willen ze niet deelnemen. Nogmaals, geeft te denken toch? 

Vandaag gaan we maar een beetje schoonmaken. Moet ook eens gebeuren, dus ik ga aan de slag met de stofzuiger en ga minutieus te werk. Daarna pak ik een spuitbus spul om de tafel van de eethoek weer mooi te laten glimmen. Wel GVD, ligt er weer vers zaagsel op de tafel. Dat komt uit een balk van het dak waar de tafel onder staat. De balken in de eetkamer zijn allemaal al voor een tweede heet bewerkt met spul tegen de houtworm. Blijkbaar zijn er wormen die toch nog niet genoeg gif binnen hebben gehad. Misschien morgen nog maar een keer doen, die ene balk dan want daar heb ik geen ladder bij nodig dus dat is niet te zwaar voor mij voor het moment. Ik kan gewoon op tafel staan. 

Vandaag om een uur hebben we een afspraak, van het zonnepanelenbedrijf komt er iemand langs. Waarvoor precies weten we niet, dat staat niet in de mail die we 15 maart kregen. Die zelfde dag heb ik ook gelijk een mail terug gestuurd dat het bij ons uitkomt om dus vandaag bezoek te ontvangen. We zijn nog bezig met schoonmaken, de vloeren zijn ook al gemopt en ik ben de was aan het opruimen. Sol is met de badkamer bezig. Het is een uur. Ik zet vast verse koffie, misschien wil het bezoek ook een bakkie. Maar om half 2 is er nog niemand. Een kwartier later gaat Sol met het bedrijf bellen. Hallo, met de klantenservice, hoe kan ik u helpen. Jullie hebben 15 maart een mail gestuurd dat er iemand langs zou komen vandaag om een uur. Klantnummer aub? 123456. Nee, kan niets vinden. Wie zou er waarom langskomen? Weten we niet, jullie hebben een mail gestuurd dat er iemand zou komen. Oké, ik moet het met mijn baas overleggen we bellen zo terug. 

Ik ben ook verschillende keren een rondje gaan lopen met Antares. Het is redelijk weer, het schoonmaken is gedaan en ik kan niet blijven wachten tot er iemand komt. In Santa Mariña do Castro, een gehucht een kilometer bij ons vandaan, woont Manuel. Dat is een oude man van in de tachtig, heeft geen tanden en spreekt alleen stotterend Galicisch. We maken wel eens een praatje voor zo ver dat mogelijk is. Vandaag loop ik door een van onze weilanden met Antares als ik hem op een aangrenzend weiland in de weer zie met van alles om een gleuf te maken. Afgelopen woensdag was hij ergens ander druk in de weer met het opruimen van takken van bomen die net omgezaagd waren. Deze dus oude man is niet te stoppen. Er zijn er hier in de omgeving twee die geen siësta houden, hij en ik. Petje af voor die oude man, de buurman moet namelijk een middagdutje doen tijdens de siësta omdat hij ‘s morgens op een tractor gereden heeft.

Er zijn grote problemen met de telefoonverbindingen in Asturias, daar zit het bedrijf van de zonnepanelen namelijk en ze hebben tot op heden nog niet terug gebeld. Sol stuurt nog maar een mail, dat we van deze gang van zaken niet gediend zijn. Zij van de klantenservice willen langskomen en komen vervolgens niet en blijken niet eens te weten dat ze langs zouden komen. Terug bellen doen ze dus ook niet.

4 reacties

 1. Hola,

  Politiek via de blog is uiteraard moeilijk en gevoelig. Er is in ieder geval een duidelijke overeenkomst tussen Israel en Rusland…….ze doen beide aan landjepik en houden zich beide niet aan VN resoluties. Maar je hebt gelijk zeg je iets over Israel dan zit je bijvoorbaat in het verkeerde schuitje.
  De klantenservice van het zonnepanelen bedrijf is kennelijk erg druk met zichzelf om uit te zoeken wat ze nu precies moeten doen en ja dan kan er wel eens iets mis gaan. Maar dan Manuel de onverschrokken hardwerkende Galicier die geen siesta kent daar kun en mag je he petje best voor afnemen. Ook al spreken jullie niet dezelfde taal jullie verstaan elkaar kennelijk wel.

  Houdoe

 2. Je hebt helemaal gelijk en waar gaat het in de hele wereld over precies, het draait om macht en corruptie ten koste van de vrede en tegenwoordig moet je idd.oppassen wat je zegt en de mensheid zal het nooit leren na 75 jaar zogenaamde ‘vrede’ hier in Europa er zullen altijd weer gasten opstaan die de macht willen hebben.
  Leef je leven zolang het nog kan en geniet de dag,
  Gr. José

 3. Goedemorgen , ben niet zo van de politiek maar zit wel zo in dezelfde lijn te denken . We kunnen helaas alleen maar afwachten .
  In de supermarkten is het in elk geval een trieste bedoening .
  Wij kunnen in elk geval lekker bonenschotel eten , cake bakken(ook belangrijk!) En een broodje . O ja en onze k. af vegen ! 🤣😂😅. Laten we er voorlopig maar een beetje om blijven lachen , humor is hard nodig . Fijne dag en blijf nog rustig. Groet 😉👍👋

 4. Aan de spaanse manier van zakendoen is niet te ontkomen als je hier wil vertoeven en genieten van de voordelen van het leven in Spanje, maar o, het blijft tenenkrommend. Als iets volgens planning verloopt ben je aangenaam verrast maar dan is de prijs er ook wel naar. Vorige week was bij ons de maat vol en zijn we zelf in de touwen geklommen met als resultaat dat we (via een nederlandse klusser) in april een tegelvloer van 13 m2 je gelegd krijgen en wat ander klussen geklaard worden.

  Rob, t.a.v. je reactie over het ontbreken van protest vanuit Israel: het heeft me aan het denken gezet. Een ander aspect is hoe de media alleen maar over het oorlogsgeweld en de gevolgen daarvan rapporteert etc. Alle andere issues lijken weggepoetst maar zijn natuurlijk nog net zo actueel als voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne (in binnen en buitenland). Tja. heel simpel, ik ben op dit moment al blij met wat zon na al het water dat recentelijk is gevallen. Fijne dag jullie en hopelijk niet te veel hemelwater, het wordt zo’n blubberboel. Succes met het uitroeien van de houtworm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *