Koeienkop

Na een gezellige zaterdag, was het op zondag weer gewoon een dag om te gaan werken.

Sol gaat verder met de decoratie van de muur, en al is het veel werk, als ze er handigheid in krijgt gaat het steeds vlotter. Ze heeft maar twee sjablonen en die moeten iedere keer gewassen worden en drogen voor ze de volgende twee decoraties op de muur kan aanbrengen. Ook is het beter niet in de buurt te komen van de decoraties die als laatste gedaan zijn, zodat je die niet verpest. Maar er zijn 6 stukken muur waar het allemaal op moet komen, dus als ze 2 decoraties gedaan heeft op muur 1, dan gaat ze, nadat de sjablonen weer klaar zijn voor gebruik, verder op muur 2. Het gaat dus wat sneller dan we aanvankelijk dachten.

Als Sol met blauw aan de gang is op de muur, ga ik ook met blauw aan de gang. Op mijn werk heeft koe 1219 behoefte aan een stier en loopt me heel de tijd achterna voor wat aandacht. Maar helaas, ze loopt een blauwtje. Als ik het voer bij de koeien in de andere stal ga brengen, blijken de koeien die droog staan (geven geen melk en zijn zwanger), ook geen voer meer te hebben. Die krijgen van de voedermengmachine, maar het gaat nog wel even duren voor die komt. Ik geef de hongerige dames dus ook maar brokken. Dan zie ik een stuk hout met een spijker er in, in het voer liggen.

Als ik buk om het stuk hout met spijker er uit te pakken, schrikt de koe en die doet haar kop met een noodgang omhoog, maar daar is ook net mijn hoofd. Laten we zeggen dat ik even een muur nodig had om tegen te steunen en dat ik liever sterretjes kijk door mijn telescoop.

Na even rust en een hoop koud water gaat het wel weer en ga ik verder alsof er niets gebeurd is. Alleen wordt het langzaam maar zeker wel steeds blauwer onder mijn oog.

Over sterretjes en telescoop gesproken, afgelopen maandag is eindelijk de astrocamera voor de telescoop geleverd. Ik ben er natuurlijk al even mee aan het spelen geweest. Maar voor jullie een foto te zien krijgen zijn we wel even verder. Er kan en moet heel veel ingesteld worden, alleen heb ik (nog) geen idee wat er allemaal ingesteld moet worden en wat er dan moet staan wil het goed zijn. Nog even afwachten dus.

De deuren van het stalletje onder het huis zijn bijna klaar. Vorige week heb ik een deur gehangen die klaar was. En dacht ik problemen te hebben met de scharnieren en het hangen van de deur, is dat alles meegevallen. De tweede deur heb ik gisteren gehangen en wilde ik vandaag afwerken. Helaas heb ik niet voldoende slotbouten om echt alles af te werken. En om nou voor een doosje naar Ourense te rijden zie ik ook niet zitten. De deuren kunnen nu in ieder geval gewoon op slot en dat is wel zo fijn.

Is het in het zuiden van Spanje heet en droog, hier is het ook te droog, al heeft het afgelopen vrijdag (geloof ik) wel wat geregend. Het gras in de weilanden is dus ook geel. Dat is lastig als je koeien hebt. Voordeel voor ons is dat de buren, die nog rollen gras bij ons in een wei hadden staan, nu alles al hebben moeten gebruiken omdat er op de weides die ze nog hebben ook niets groeit. De buren (die de koeien bij ons hadden staan) groeten niet meer. Ik moet zeggen dat ik daar niet warm of koud van wordt. We denken dat ze bericht hebben gehad dat de subsidie die ze hadden op onze percelen is stopgezet. Hadden ze niet gedacht dat wij daar aan zouden denken.

17 reacties

 1. Holla,

  Je staat er kleurrijk op zo te zien maar je bent wel goed weggekomen denk ik.
  Zo zie je maar een ongelukje zit in een klein hoekje en een koeienkop geeft niet mee.
  De muur in de eetkamer begint er erg mooi uit te zien. Dat is dus echt slagroom op de taart.
  De nieuwe deuren zien er uiteraard mooi uit en dat de oude aan vervanging toe waren is ook duidelijk ook al blijf ik de oude deuren ook wel echt iets hebben.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Als die koe mij onder mijn kin te pakken had gehad, dan had ik nu geen tanden meer gehad en misschien ook wel tijdelijk geen onderkaak.

   Ik zal de oude deuren bewaren, misschien iets voor jullie? hahaha, anders stoken we ze op.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Sol wat gewéldig de muur,ja ik weet dat het veel werk is vooral dat schoon maken. Maar het ziet er geweldig uit, ben heel benieuwd. En dan jij Rob mooie deuren en een mooi oog, ik kan mij voorstellen dat je de muur even vast moest houden en misschien zei je ook wel iets…… Ik hoop dat je er niet te veel last van heb. Gr. Ma

 3. Dus als ik het goed begrijp ging jij al ‘Down’ voordat je geraakt was en dat je pas een steuntje in de rug nodig had nadat de koe je overeind had geholpen. Sla ik nu de spijker op z’n kop of ligt die spijker nu nog steeds op laag water?

 4. Nou Sol , dat ziet er prachtig uit het is secuur werk maar het loont de moeite, en Rob je staat er goed gekleurd op .. gelukkig is het geen open wond dat was nog erger geweest.
  Deurtjes zien goed uit 👍en we willen natuurlijk allemaal mooi weer maar de regen is broodnodig ,
  José

  • Hallo José,

   Ik zal het doorgeven aan Sol dat je het netjes vindt. Onder mijn oog is net een toverbal, iedere dag een andere kleur 🙂

   Nou laat het hier idd maar eens een paar dagen lekker regenen. Niet alles voor een week in een uur tijd natuurlijk.

 5. Hoi Rob, die regen al is het niet veel mag je rustig doorsturen. Ik geloof dat de laatste druppels in mei zijn gevallen. Je kan altijd zeggen dat je met een koe hebt gevochten en natuurlijk heb gewonnen. Zeg er dan wel bij dat ze niet moeten vragen hoe die koe er uit zag na de wedstrijd. Prachtig de gang, Sol doet het goed, zal heel mooi zijn als het af is. Fijne dag verder

  • Hallo Lady Wieser,

   Ik gun jullie van harte wat regen, maar eerst maar wat in Galicië laten vallen, niet te veel in een keer maar zo gedurende een paar dagen. Daarna mag het naar het zuiden

   Ik heb die koe helemaal zwart wit geslagen hahahah

 6. Hoihoi , oeijoei wat een bult , gelukkig onder je oog . Het wordt vast nog veel gekleurder . Vanavond en morgenochtend toch proberen met een creme( maakt niet uit wat) te masseren ! Is pijnlijk maar nodig om een ontsteking te voorkomen als het helemaal vast gaat zitten . Doe het ook maar even rustig aan met bukken en tillen ! Als je hoofdpijn krijgt helemaal rustig aan doen , dan heb je waarschijnlijk toch een lichte hersenschudding.
  Gelukkig dat je nu toch eindelijk je verjaardagscadeau hebt ontvangen na wat geharrewar. Ben je weer mooi bezig.
  De kamermuur wordt geweldig , kost een paar zweetdruppels voor Sol maar als het klaar is …fantastisch, ook de kleur blauw heel mooi.
  De schuurdeuren zien er ook al knap uit , nu nog een goede lik verf en ook dat weer klaar. Jullie paleis wordt steeds mooier zo . TOP !
  Tja over de buren heb je stiekem wel een beetje zure blijdschap , dat ze nu zelf , door hun domme aktie , problemen gaan krijgen.
  Sluit af en laat ze .
  Groet . 👊👍😉🙋‍♂️🙋‍♀️👋

  • Hallo Antoinette,

   Pijn heb ik er helemaal niet aan en ook niet aan gehad. Das raar, maar wel het geval. Ook hoofdpijn, wat ik normaal snel heb, heb ik niet gehad. We hebben Trombosiet (gele tube met blauwe letters) en dat smeert Sol er op.
   Gelukkig voor Sol hangt er een ventilator in de kamer, kan ze het hoofd koel houden als de met de muren bezig is. Het is hier op het moment ook meer dan 35 graden en dat is langzaam ook binnen te merken.

   Zure blijdschap. 😉

 7. Wat Ben y Antoinette je schrijven, daar sluit ik mij helemaal bij aan! Ik had zo’n verhaal ook in m’n hoofd! Maar het ziet er wel pijnlijk uit Rob! En je bril aan gort? Of draag je niet altijd of nooit een bril? Wij hebben vroeger allemaal van ons gezin paard gereden, daar leerden we als eerste; paarden en koeien al pratende en met je hand op het beest benaderen! Sterkte met je oog en omgeving. Zal behoorlijk van kleur verschieten! Saludos 🤗👋🙋‍♂️🙋‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *