Koeien En Bacardi Rum

Gisteren schreef ik over een vloeistof met een dropsmaak wat door droog gras gedaan wordt en waar de koeien dol op zijn. Het spul is inderdaad melasse zoals Monique in een reactie schrijft. Ik heb even opgezocht wat het is. Meest in het oog springend is toch wel dat het het basisproduct is om Bacardi Rum te maken. Het is een bijproduct als suiker gemaakt wordt van riet of bieten. Dus die koeien snap ik wel, drink ik wel eens een Bacardi Cola, krijgen zij Bacardi Gras.

Goed, gisteren dus het zwarte goedje geproefd, vandaag was het de beurt aan de melkpoeder waar de melk van gemaakt wordt die de kalfjes krijgen die geen moedermelk krijgen. Als je die melkpoeder ruikt is die heel zoet. Die heb ik dan vandaag maar even geproefd. Lekker! Ook het natuurlijke zeezout heb ik even getest. Dat zout smaakt dus gewoon naar zout. Maar de koeien vinden het lekker.

Het kalfje wat op mijn eerste werkdag is geboren doet het goed. Mannen hebben een ding wat lijkt op de speen van een uier. Blijkbaar weet dat kalfje dat ook en duwd haar koppie hardhanding in mijn kruis. Maar mijn speentje laat ik opgeborgen. Ik heb namelijk iets wat veel lekkerder is voor haar, ik heb een fles warme melk met een speen er op. Als ze die speen in de gaten heeft heeft ze mij verder niet meer in de gaten en is die fles met die speen ineens mama geworden. Als te vroeg geborenen staat ze nog steeds een beetje wankel maar staat als wel veel beter dan gisteren. Met 10 minuten is de fles leeg en moet ze wachten tot ik, mama Rob, vanavond weer kom met een fles.

Om half 1 ben ik al klaar als Pablo aan komt en vraagt of ik klaar ben. Ja, alles is gedaan. Ik begrijp dat hij zegt dat ik alles sneller doe dan andere. Misschien komt dat omdat ik het een beetje systematisch werk, zeg ik hem. Bijvoorbeeld: de kruiwagen heb ik straks als eerste weer nodig. Ik kan hem ergens laten staan waar ik net bezig was, maar als ik hem al meeneem hoef ik hem later niet te gaan halen. Hij kijkt een beetje bedenkelijk op een manier van had ik dat zelf niet kunnen bedenken. Ik denk dat ik over een week alles een uur sneller gedaan heb. Dan heb ik dus tijd om tussendoor een keer koffie pauze te nemen 😉

Tijdens de siësta vandaag ga ik na het eten een stukje in de keuken voor een tweede keer in de lichtblauwe verf zetten. Dat is niet veel werk en daarna heb ik wat afwerkpuntjes bij bij het kopschot bij het logeerbed. Daarna schrijf ik vast het eerste deel van het blog zodat ik straks als ik weer thuis ben eerder klaar ben met het schrijven ervan.

Na de siësta ga ik weer aan de gang. Ik zoek de koeien weer bij elkaar die al een tijdje niet meer naar de robot zijn geweest, maak de boel schoon en zorg voor het avond eten. Voor het kalfje heb ik de melk bij aankomst al in warm water gezet om op te warmen. Het kalfje krijgt er steeds meer zin in en drinkt de melk als of er ook het basisproduct voor Bacardi in zit. Om iets na 7 uur ben ik weer klaar, de bedden voor de dames zijn weer opgemaakt en alles is weer schoon. Zoals op de foto te zien is gebeuren er wel eens ongelukjes in bed 😉

25 reacties

 1. Hola,

  Wat een vergelijking om onderdelen van een man met iets anders te gaan vergelijken. Behoed ons om weet ik veel wat voor vergelijkingen nog te verwachten zijn in relatie met de mannen wereld.
  Tip: Begin vooral niet aan vergelijkingen met de vrouwenwereld.
  Ik maak echter wel iets met een genderneutraal wezentje (we weten immers niet of het een hij of een zij is dat kalfje)…….ze heeft X benen. Maar ze oogt wel lief.
  Nog even en je gaat je tegoed doen aan produkten die voor de dames bestemd zijn.
  Je zei me eerder deze week dat de vrijdag en zaterdag je weekenddagen gaan worden maar wellicht was het na 2 dagen al tevroeg om meteen in dat ritme te komen.
  Maar als je plezier hebt in wat je doet dan heb je geen vrije dagen nodig. Ik heb ooit toen ik in ploegendienst werkte en Rob nog een Robby’tje was 13 weken aan een stuk gewerkt zonder 1 vrije dag. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik het voor de centen deed ook al werkte ik met plezier.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Het kalfje, een koetje heb ik in middels al een tok nodig anders kan ik geen vergelijkingen meer maken. Hoe ik er ook niet meer bij te staan om de melk te geven omdat ze dan op de X beentje stevigere staat.

   Die 13 weken heeft vast niets met het raadselactige jubileum te maken voor eind van de maand. Ik heb geen idee hoor.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat leuk dat het zo goed gaat, We hebben de website over de huizen en boerderijen bekeken we hebben er voor de grap een uitgezocht .we hadden alle twee de zelfde. Hier heeft het vandaag flink gesneeuwd en gisteren veel geregend. Dan denk ik och het waterpijl is nog niet in orden. Voor morgen werk ze, en voor no uh een fijne avond. Gr. Ma

 3. Hoi rob
  Als eerste wil ik je nog feliciteren met het gevonden werk. Als ik het zo lees dan ben jij dus veel sneller dan de andere die daar werken. Maar je doet het werk dus eigenlijk helemaal alleen en werkt dus 5 dagen.
  Doet pablo de eigenaar dan de andere dagen of heeft hij iemand voor 2 dagen.
  Wel apart dat het meeste op deze boerderij dus automatisch gaat.
  Hoeveel koeien hebben ze eigenlijk?
  Ik hoop dat sol ook wat werk kan vinden of anders wat voor de makelaar kan doen, het zou dan wel handig als ze zelf auto kan rijden.
  Maar een ding heb ik geleerd van mensen die ik ken die geen rijbewijs hebben, ze hebben het geprobeerd maar er zijn er altijd die er echt geen feeling voor hebben en misschien is dat ook zo met Sol. En dus verstandig om het niet meer te proberen.
  Uiteindelijk komt alles goed en komt er wat op haar pad.
  Groetjes Françoise

  • Hallo Francoise,

   Dankje. De andere personen ken ik niet. Die werkte er voor mij. Pablo zegt het dat sneller ben. Het idee is dat ik straks daar alleen werk. Tijdens mijn weekend doet hij het dan.
   Ik dancht dat er 73 melkkoeien staan. Kalveren in verschillende leeftijden en aanstaande moeders heb ik niet geteld. Voor de begippen hier in de omgeving is het vast een mega stal, in vergelijking tot mega stallen in Nederland zal het niet veel voor stellen.

   Rijbewijs van Sol. ….. Dat zal nog wel even duren. En het gevoel voor een auto is nul. Maar het is toch beter dat ze er wel aan gaat werken. In de middle of nowere heb je wel een rijbewijs nodig.

 4. Super dat je die baan hebt gevonden.
  Ach daar was ik ook niet bang voor…jij kan eigenlijk alles 😊
  Succes!

  Fijn weekend Sol en Rob

 5. Volgens mij weet de boer niet wat hem overkomt, een werknemer die er net is en nu al weet wat er gedaan moet worden, en dit ook nog in een recordtempo afhandeld;

 6. Geweldig , die baas weet echt wat die aan jou heeft en heeft nu eens gezien dat het ook anders kan, ik denk wel dat een volgende Spaanse medewerker het moeilijk krijgt 😁😁
  Fijn weekend ,
  José

 7. Prachtig Rob, wat ik al schreef, het bedrijf gaat nog veel plezier van je hebben en het laat zich al zien,hollanders zijn ( over het algemeen?) doelmatiger ingesteld en daar pluk en jij en Pablo de vruchten van. Aan de andere kant, de spaanse mentalitiet heeft ook veel voordelen Hasta mañana kan heel goed voor ons hart zijn. Doet het bedrijf ook de oogst zelf of koopt men het voer aan, en gaan de koeien straks ook wel naar buiten of blijven ze op stal? ps hoeveel koeien heeft het bedrijf?

  • Hallo Aad,

   Mav dat ge-mañana worden Sol en ik ook wel eens moe hoor. Er zijn 73 melk koeien, hoeveel kalveren in verschilldese leeftijden er staan weet ik niet. Ook de aanstaande moeders heb ik niet geteld. Oogst is voor een deel wat ze zelf doen. Maar het meeste is gekocht volgens mij. De rollen met gedroogd gras maken ze wel zelf.

 8. Wat heerlijk om te lezen dat je het nu al zo naar je zin hebt met je nieuwe baan. En ook om het te lezen blijft tof. Pablo zal er ook blij mee zijn als hij de kleine dingen die je zelf al doet je schema alleen maar voordeel in tijd geeft. Nog veel plezier in je werk en een heel fijn weekend

 9. Goedemiddag , nog geen weekend voor je denk ik ?
  Dat kalfje heeft idd X-benen , misschien s’nachts een spalkje zetten ? ( haha , deden we bij onze zoon vroeger ook , hij heeft nu lichtelijk O-benen 🤣)
  Wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt daar . Weet zeker dat je nog wel meer dingen gaat ontwikkelen daar die het allemaal wat efficiënter maken . Als ik dat zo lees bij je Pa heb je nooit een Zondag vrij ? Is natuurlijk niet zo erg maar , het lijkt wel raar.
  Gaan daar de koeien niet de wei in , er is plek zat lijkt mij .
  Heel veel succes hoor en we worden op de hoogte gehouden door je blogs . Nog steeds geweldig ! Dank , dank. 👊👍
  Groet . 👋😂🙋🙋‍♀️😉

  • Hallo Antoinette,

   Of de melkkoeien de wei in gaan, in de zomer, weet ik niet. Ik denk het niet omdat het dan lastig zoeken wordt als ze nog niet gemolken zijn. Alle andere koeien zijn vrij om tye gaan waar ze willen, binnen of buiten

 10. Ik bewonder dat je het zo snel onder de knie hebt gekregen, is dat ambachtelijk kijken of misschien praktisch ingesteld. Schattig dat kleine ding. Eigenlijk is alles wat jong of nog klein is schattig. Hoe zit het met jullie katje dat moet jongen, begint er schot in te komen? In ieder geval begrijp ik dat jij het wel naar je zin hebt, Nederlanders staan er om bekend dat het harde werkers zijn en jij bewijst dat maar weer eens. Ik zeg niet dat Spanjaarden luilakken zijn maar hebben gewoon een ander
  tempo. Om 08.00h beginnen en om 10.00h pauze tot 11.00h, althans wat de bouwvakkers die bij ons aan het werk waren deden. Dat kennen we in Nederland niet gewoon bakkie tijdens het werk. En met geluk had je tijd voor pauze van een half uur voor de boterham. Tis maar wat je gewend bent. Fijn weekend

  • Hallo Lady Wieser,

   Hopelijk gaat Cleopatra dit weekend bevallen. Het werk is leuk en niet ingewikkeld. Die soort pauze tijden ken ik ook wel hoor van toen ik als monteur werkte. We hielden nog wel meer puaze. Maar was er stront aan de knikker en was er geen tijd voor pauze dan namen we die ook niet.

 11. Ik vind het heel knap wat je allemaal doet en dan nu weer boeren , je bent voor mij een alles -kunner die met veel plezier en passie alles uitvoert. Chapeau zouden de Fransen zeggen.

  Geniet van je nieuwe baan.

  Ome Karel en Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *