Vandaag eerst de ruimte waar de kippen in hun kleine kooi zaten schoongemaakt. Het voer, wat we in waterdichte tonnen hebben zitten, naar de nieuwe huisvesting gebracht zodat we niet hoeven lopen sjouwen. Daarna de auto maar eens een behandeling met de stofzuiger gegeven. Langzamerhand begon hij er van binnen net zo uit te zien als van buiten. Hij is weer netjes nu.

Om twee redenen willen we een net boven de plaats waar de kippen nu lopen. Reden 1: ik heb in ieder geval gezien dat een van de kippen het hoger op heeft gezocht. Ik weet of het spreekwoord ‘als er een schaap over de dam is volgen er meer’ ook geld voor kippen. Maar ik denk dat als de kip weg is hij niet meer teruggevonden wordt. Reden 2: Ik moet zeggen dat we die reden niet helemaal geloven. Volgens de buren vliegen er hier roofvogels die het als het even kan ook op kippen gemunt hebben. Roofvogels klopt en dat die ook wel eens een kip pakken neem ik voor waar aan. Maar, dat die roofvogel boven onze kippenren cirkelt, een duikvlucht neemt, een kip pakt en weer recht omhoog wegvliegt geloof ik niet. De laagste muur is 2 meter hoog, de ruimte tussen de muren is ongeveer 5 bij 7. Ik denk dat een roofvogel ook iets van een stuk vrije ruimte nodig heeft om weg te komen. Maar goed, er komt dus een net. Dat ben ik gaan kopen en heb het over de ren gespannen, met hier en daar een opening zodat kleine vogels er wel in en uit kunnen.

Dan is er ook nog wat werk te doen op de akker. Sol en ik gaan schoffelen en onkruid wieden. Geen idee waar al dat onkruid vandaan komt, maar volgens mij komt het door de mest die ik een paar maanden terug met de buurman uit een kleine stal heb gehaald. Het meeste en grootste onkruid groeit namelijk daar waar de mest door de grond is gemengt. Het stuk waar geen mest meer voor was ligt er eigenlijk netter bij. Ook wil ik de tomatenplantjes verder opbinden zodat ze recht omhoog groeien en niet omvallen als er tomaten aan komen. Nou heb ik niet veel kijk op plantjes en al helemaal niet op tomatenplantjes en paprika plantjes, maar, de zijn nog zo klein dat ik niet geloof dat het nog goed komt. Volgens mij hadden ze al veel groter moeten zijn. De grootste is denk ik 30 cm hoog. Straks maar eens aan de buren vragen hoe dat zit. Mochten die niet veel meer doen dan gaan we daar ook geen tijd meer in steken als het gaat om onkruid wieden.

Onze binnenplaats is van ons, maar is ook openbare weg. Natuurlijk hebben we liever geen mensen die bij ons rondjes komen rijden of zo. Maar omdat het ook openbare weg is hangt er ook straatverlichting, een lamp wel te verstaan. Die brand 24 uur per dag en geeft licht zodat we vanuit de ruimte te zien zijn. Dat moet anders. De schakelaar die er eerst zat is stuk en doorverbonden. Vervelende is dat ik de spanning niet af kan zetten en dus onder spanning moet werken. Nou vind ik dat opzich niet zo’n punt. Maar de lamp zit rechtstreeks aangesloten op de kabel van de elektriciteitsmaatschappij. Voorzichtig aan doen dus. Maar een nieuwe lasdoos en een nieuwe schakelaar zijn gemonteerd en aangesloten. De lamp kan uit en staat dat nu dus ook. Heb ik er geen last van als ik met de telescoop aan de gang ga. Die ik overigens vandaag maar eens ga installeren, het is helden en dat blijft het voorlopig ook. 

Dan ben ik ook nog even wat extra stenen gaan kopen met cement. Dat is voor morgen zodat ik verder kan aan de stal zonder dak. Moet wel voorzichtig zijn met de cement. Er waren nog maar 3 zakken.

Eén reactie

  1. Goed bezig…
    Beetje bij beetje komt het allemaal goed en netjes klaar.
    Onze tomaten en paprikaplantjes doen het ook niet echt super.
    Het is ook raar weer…afwachten maar.
    Fijn weekend Sol en Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *