Klusjes

In mijn gereedschapshok is het een beetje een zooitje aan het worden, en zeker nadat ik gister al het gereedschap uit de slaapkamer op heb geruimd. Tijd dus om op te gaan ruimen. Geen idee hoe het komt maar het lijkt er ook op dat er steeds meer in mijn hok bij komt. Tijd om plaats te maken in het rek waar ik alles netjes in heb uitgestalt. Ik ga een schaduwbord maken, maar zonder schaduw. Dan is het dus eigenlijk gewoon een bord. Maak ook niet uit hoe het genoemd wordt. Ik pak een plank en schroef die tegen de muur. Dan schroef ik er op een rechte lijn en met de juiste onderlinge afstand schroeven in waar mijn steeksleutelset aan kan komen te hangen. Voor de pijpsleutels, meetgereedschap en nog wat andere zaken doe ik dat ook. Zo hangt alles netjes en overzichtelijk en ik heb weer plek in het rek. Na een paar uur is alles netjes en kan ik alles weer vinden. Zo vond ik dus ook de Fein multitool op accu’s terug. Nog net voor vertrek naar Spanje van een collega gekregen. In een van de accu’s zit nog een beetje stroom en als ik die op de machine zet blijkt die het voor de helft te doen. Motortje draait en in de kop rammelt iets. Als ik hem open schroef kan ik het zo repareren. De machine is weer tip top. Op de accu na, als die leeg is en ik de acculader gemaakt heb blijkt de accu niet geladen te worden. Van de week even zoeken naar een accu want dan heb ik weer een machine bij waar ik wat aan heb. Martijn, geen idee of je het blog volgt, maar in ieder geval bedankt!

Sol gaat de luiken die in de slaapkamer voor de ramen zitten schilderen. Zoals ik gister als schreef krijgen ze het craquelé effect. Daarvoor krijgen ze nu eerst de oranje bruine kleur die ook op de kast zit. Daarna volgt groen en iets wat het effect maakt. Maar dat is voor de komende dagen.

Ik ga nog even aan de slag met de bosmaaier om het laatste stuk waar nog vares staan op het weitje die om te maaien na een uurtje is het gedaan. Nu een paar dagen wachten tot het gras overal te voorschijn komt en dan kunnen er wat mij betreft die koeien op die bij ons staan. Over koeien gesproken. Het kleinste kalfje mach nog niet in de wei. Dus ze staat in haar uppie in de stal. vandaag was er een probleem, ze begreep het niet. Haar voer spoelde weg. Een van de drink automaatjes voor de koeien bleek niet helemaal tip top en lekte door waardoor het overliep en het voer van het kalfje weg spoelde. Maar het is weer in orde, dus ze kan weer eten.

We gaan een rondje rijden, maar niet zomaar een rondje. De makelaar waar wij ons huis van kochten werkt samen met een andere makelaar. Dit is een makelaar die veel meer zaken regelt, zoals bijvoorbeeld onze auto en het kenteken. Ons huis stond eigenlijk bij hun op de boeken. In september afgelopen jaar ben ik meer huizen gaan bekijken die bij hun te koop stonden. Er zijn wel eens mensen die vragen naar onze makelaar, die geef ik niet omdat ze beneden maats te werk gaan tenzij je met gigantische bakken geld komt. Om toch iemand die iets vraagt iets te geven vroeg Sol aan het kantoor in Monterosso of zij een website hebben. Nee dus. Maar nu denken zij dat al onze vrienden hier in Galicië komen wonen, en sturen dus wel eens iets op. Toen ik op mijn kantoor (de plee) de foto’s op mijn telefoon bekeek, bleek ik bij dit huis te zijn geweest afgelopen september. Goed dat Google je altijd volgt want zo kon ik dus terug kijken waar ik precies geweest was in september. Het rondje van vandaag was dus naar het huis waar ik al geweest was.    

3 reacties

  1. Ziet keurig en overzichtelijk uit dat bord met die sleutels en de deuren een mooi idee ben benieuwd naar het resultaat en de kamer sfeervol, compliment 👍
    fijne werkzame week,
    José

  2. Als ik de hele zaak in ogenschouw neem lijkt het me geweldig om ook zoiets aan te pakken maar ja Ria uit Dongen en gezien mijn leeftijd maar heb wel het dezelfde als jij Rob dus…………………………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *