Klein KLusje Naast De Trap

Bij ons kom je binnen via het voorportaal. Met de trap ja omhoog naar de 2e voordeur. Naast die trap is een bloembak. Daar stonden wat planten waarvan er dood gingen, de buurvrouw er mee nam en de aloe vera haalde we er zelf uit. Tijdens de wintermaanden stapelde we daar wat stookhout zodat we niet telkens naar buitens hoefden. Maar nu er geen hout opgestapeld ligt en er geen planten staan ziet het er maar troosteloos uit. Of we er komende winterperiode weer hout stapelen of we er planten in potten weg zetten weten we nog niet. Wat we wel wisten is dat we de plantenbak weg wilde hebben. Geen groot karwei en ik hoef er niets voor af te breken. Uit de bak schep ik ongeveer een kruiwagen grond en verwacht uiteindelijk een bodem aan te treffen. Maar die is er niet. Geen probleem overigens. De rest van de grond in de bak is kurkdroog. Om er wat mee te doen maak ik er eerst modder van en tas er daarna bakstenen in. Daarna maar ik nog wat extra modder aan en giet dat over en tussen de stenen. Nu heb ik een mooi vlak bedje om cement overheen te gieten.

Ik ga naar Castro om 5 zakken cement te gaan kopen. Daarvoor moet ik eerst even gaan pinnen. In A Barella is een bank. De eerste keer dat ik er ging pinnen werkte mijn mijn passer niet in de pinautomaat. Vandaag is de automaat buitendienst. Het lijkt er op dat ik in A Barrela niet mag pinnen. Maar geen punt. Ik ga gewoon kopen zonder te betalen. Als ik bij mijn hofleverancier van cement aan kom vraag ik om 5 zakken en zeg dat ik geen geld heb. Geen probleem, kijk maar wanneer je komt betalen. Even later rijd ik met 5 zakken naar huis.

Thuisgekomen maak ik gelijk wat cement aan die ik makkelijk kan gieten, niet te dun en niet te dik dus. Het modder bedje wat ik eerder maakte is al wat gedroogd en de cement gaat er mooi en makkelijk overheen. Om het wat te laten egaliseren hoef ik het maar een beetje te helpen. Uurtje later is alles klaar en opgeruimd.

Sol heeft bericht gehad van Sonja van de bank. Ze heeft papieren die we moeten komen halen en in moeten scannen en dan naar de oude verzekeraar op moeten sturen. Hiermee zou haar fout hersteld moeten zijn en zouden wij niet meer lastig gevallen moeten worden door de verzekeraar. Als we de papieren hebben gaan we gelijk maar een dagmenu halen bij een restaurant waar we nog niet eerder gegeten hebben. Gelukkig gaan we hier een keer eten, want nu weten we hoe de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela moeten lopen.

Stippellijn is de route

We hebben in Chantada gelijk gepind. Dus op de terugweg gaan we nog even de cement in Castro betalen. Wat ik kom doen? Betalen. En daar kom je nu speciaal voor? Ja. Nou dat had niet gehoeven hoor. Kan over een paar dagen ook. Dat is heel fijn, maar als het kan wil ik dezelfde dag betalen. Thuis gaan we nog even naar het zwembad en daarna ga ik even een dutje doen (na het schrijven van deze post). Vanavond en vannacht zijn er veel vallende sterren te zien en dan wil ik met mijn camera’s ergens buiten zitten.

Gister schreef ik iets over de maïs van Xavier en de schrikdraad die wij aan en uit zetten. Dat is hier om te doen zoals je in de foto ziet.

13 reacties

 1. Hola,

  Inderdaad niet veel spannends vandaag of misschien eigenlijk toch wel…………..Sonja heeft uit haar eigen gebeld (perfect toch) en als het goed is zou het nu dus opgelost moeten zijn en krijgen jullie het teveel betaalde terug. Dan kan er dus een pelgrims dagmenu vanaf.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   We krijgen niets terug hoor. We batalen al niet maar krijgen daar telkens mail over dat we niet hebben betaald. Het geld is dus niet het probleem. We willen geen BRK registratie en daar om moet zijn gewoon haar werk doen. Als het echt allemaal voorbij is gaan we een andere bank nemen.

 2. Dat is toch leuk dat je niet meteen hoef te betalen, zo was het hier 50 jaar geleden ook. Hoop maar dat het nog lang blijft. Bij de voordeur dat ziet er goed uit. Gr. Ma

 3. Weer een verbetering aan de voordeur, leuk dat place mat misschien een idee om dat stuk route te lopen 😁🌞en heerlijk dat vertrouwen in de klant maar bij zo’n goeie klant moet je niet moeilijk doen.
  Fijn weekend,
  José

 4. Weer een verbetering aan de voordeur, leuk dat place mat misschien een idee om dat stuk route te lopen 😁🌞en heerlijk dat vertrouwen in de klant maar bij zo’n goeie klant moet je niet moeilijk doen.
  Fijn weekend,
  José

 5. Goedemorgen . De eerste foto naast de trap was ff een puzzel , maar ik ben eruit ! En weer netjes , ben benieuwd wat er verder mee gaat gebeuren.😅.
  Wat heerlijk dat mensen zo’n vertrouwen hebben in hun klanten , dat is geweldig . Geeft een echt gevoel van saamhorigheid.
  Om die mais moet idd nodig schrikdraad om anders blijft er weinig van over. Wordt dat gedaan door zwijntjes of andere beesten ?
  Geniet heerlijk van jullie zembad , echt RELAX !
  Groet .😂🙋‍♂️🙋‍♀️🐶🐾👍👋

 6. Naast de trap ziet het er strak uit en daar hebben jullie vast wel leuke ideëen voor. Nu begrijpen waarom Xavier schrikdraad erom heeft staan anders houd hij geen mais over. En wat fijn dat Sonja eindelijk actie heeft ondernomen had ze dat de eerste keer niet beter kunnen doen. Maar als het nu goed is dan zijn de verzekerings problemen over. Nog een fijne zaterdag verder.

  • Hallo Mieke,

   Sonja, tja, als ze in december gedaan had wat ze had moeten doen was er niets aan de dand geweest. Bij de trak zetten we of bloempotten weg of we stapelen er telkes een hout voorraadje weg.

 7. Goede middag, het is zaterdagmiddag als ik dit lees en beantwoord. Het ziet er beter uit dan er voor maar dat is ook de bedoeling, toch. Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe het afgelopen nacht bij jullie is geweest. Bij ons in Benijofar, overigens ook zo’n klein dorp, doen de winkeliers dat ook hoor, ben je weer eens in de buurt kom dan maar even betalen, ik hoop dat dat ook zo blijft. Maar waar ik nu zo nieuwsgierig naar ben is hoe jullie het afgelopen nacht hebben gehad. Om circa 01.30 h werd ik wakker van lawaai en ben even gaan kijken wat er aan de hand was, de toldo’s en markiezen die uithingen heb ik als een speer ingehaald. Hier was het bar en boos, het was zo hevig dat bij de buren de stoelen, bedjes, matrasjes en een parasol in het zwembad zijn beland, en aan de andere kant bij de buurtjes is de was die nog buiten hing complets door de tuin gewaaid. Verder was het toen ik naar buien liep net of ik in een oven belandde. Op dit moment geeft de thermometer aan 44 graden. Hoeft voor mij niet echt hoor. Hebben jullie het ook zo bar en boos gehad of was dat te ver naar boven? Hoor het graag. Verder fijn weekend en succes met al je werkzaamheden.

  • Hallo Lady Wiese,

   Ik heb tot een uut of 1 buiten gezeten voor de vallende sterren. Ik heb er twee gezien en ben naar binnen gegaan omdat het te bewolk werd. Verder is het hier erg rustig geweest. Ik hoor de iets op het nl nieuwes op de radio dat er bij een festival ook grote problemen waren omdat het weer in eens omsloeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *