Klaar, Of Toch Nog Niet Helemaal?

Ik sta vroeg op en ga verder waar ik gister gebleven was met het leggen van het laminaat. Ik ben tegen de meest rechte muur gestart met het leggen. En ik was gister gekomen tot waar de eerste plank door de deur de hal op gaat. Maar omdat ook de meest rechte muur niet recht is en scheef staat ten opzichte van de wand en kast die ik er gemaakt heb, is het nu zaak uit te vogelen hoe breed de eerste plank moet zijn bij de muur in de hal. Geen idee! een prof zal daar wel een foefje voor hebben, of die had het zo ie zo anders gedaan. Maar goed, ik ga gewoon beginnen met een volle plank en leg gewoon laminaat in de hal. Al leg ik niet alles helemaal af, ik leg telkens maar een stuk tot ik bij de plank ben die uit de slaapkamer komt. Nu kan ik gewoon meten hoe veel ik de eerste plank smaller moet maken. Alles kan er nu weer uit om de eerst plank op maat te maken. Wat ik toen nog niet wist is dat het ook mogelijk is laminaat andersom te leggen, niet de planken maar het leggen zelf. Veel handiger.

Dan komen de laatste stukken aanbod. Achter in de slaapkamer is de muur schuin. Alle planken moet dus ook schuin gezaagd worden. De andere muur staat schuin op de schuine muur, dus nu moet ik nog meer schuin zagen. Het wordt er niet makkelijker op. Bij de deurkozijnen in de hal is het makkelijker, daar moet toch nog wat aan gedaan worden, dus die pas ik aan zodat ik het laminaat makkelijker kan leggen. En als het laatste stukje er zit ben ik klaar… of toch nog niet helemaal.

Hier en daar zit het laminaat te dicht tegen de muur. Dat is een probleem, weet ik uit ervaring. Maar met de multitool kan ik er, als ik nieuwe zaagbladen heb, mooi een rand weg zagen. De plinten, die komen er volgend jaar pas op als ik zeker weet dat de vloer zich helemaal gezet heeft. En het bed…. dat komt morgen.

En zo zag het er vroeger uit.

14 reacties

 1. Hola,

  Wat ziet het er FANTASTISCH uit zeker ook het doorlopen van de vloer in de hal.
  Wat moet dat morgen een feest geven als het bed eenmaal staat en jullie na 198 dagen vloerslapen weer in jullie gepimpte bed kunnen slapen (?).
  Misschien nodigd dat wel uit tot eens een keer uitslapen !

  Houdoe

 2. Goeiemorgen, wat ben je toch een handige Harrie. Echt prachtig!
  Als je dit allemaal door vaklui had moeten laten doen, kwam er nog een huis bij qua 💰, dus wees maar blij dat je geen linker handen handen hebt.
  Wij genieten elke dag weer van je blog. Groetjes van Elly en Ruud.🤗

  • Hallo Elly en Ruud,

   Vaklui huren we liever niet, en wat je zegt komt er een bak geld bij. In een later stadium hebben we ze wel degelijk nodig. Maar dan moeten er dingen gedaan worden die ik echt niet kan zonder het huis in te laten storen.

 3. Perfect het is een enorm verschil met hoe het voorheen was en dat mooi doorlopen van de vloer zonder drempels werkt ruimtelijk , gelukkig dat je inzicht hebt , compliment,
  José

  • Halo José,

   Ja het was even werk en een gepuzel die vloer. De hal waar we binnen komen stuit aan de de hal in de foto. Ik heb het zo gedaan dat straks het laminaat door loopt in de ander hal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *