Klaar, En We Zitten Er Weer Warmpjes Bij.

Blogpost is een dag later, zoals ik in de laatste blogpost melde. Ik wilde alles van de verwarming namelijk af hebben. Gistermiddag, tijdens mijn siësta, kregen we visite en dus kon ik gister niet aan de leidingen werken. Vandaag is mijn weekenddag, dus kan ik heel de dag aan de verwarming werken en dat heb ik dus ook gedaan.

Het laatste stukje leidingwerk moest nog gedaan worden. Daar liep ik echter tegen een probleem aan. Ik kwam een koppeling te kort, een koppeling waarvan ik weet dat ik er moet hebben liggen omdat ik er daar ooit al eens een paar van gekocht heb. De koppeling kon ik helaas niet vinden. Voor een koppeling van 2 euro of zo moest ik dus naar Ourense naar de Leroy Merlin. Maar eerst heb ik alles afgewerkt zodat ik ook zeker weet dat ik alleen die ene koppeling nodig heb en niet bij toeval nog iets waar ik dan weer achter kom als het te laat is. 

Sol maak een boodschappenlijst en we vertrekken richting Ourense als ik zover ben. Sol gaat boodschappen doen en ik koop een koppeling. Sterker nog, ik koop er maar gelijk 3 want je weet maar nooit. Ik koop ook nog wat anders. Een verfschaper, nee niet zo’n driehoek met een handvat, het is schaper om verf van een meubel af te schrapen. Ik had daar al eerder naar staan kijken, maar dacht toen 5 euro…. te duur. Had ik het toen maar gekocht, dan had ik daar na niet met een splinter onder mijn nagel gezeten die mijn vingertop gaat laten zweren en waar ik mee naar de kastanje zoekende huisarts ben geweest. Met mijn vinger gaat het overigens goed. 

Als we weer richting huis rijden krijg ik bericht dat de nieuw bestelde thermostaat aangekomen is bij het tankstation. Die halen we dus gelijk even op. Voor de verwarming wilde ik een nieuwe thermostaat omdat het prullaria ding wat bij de pelletketel geleverd is, alleen onder een bepaalde hoek af te lezen is en zeer onhandig is in gebruik. Nu een thermostaat die ook met de smartphone te bedienen is en overal in huis weg te zetten is.

Als ik thuisgekomen gelijk verder ga met de laatste koppeling en het aansluiten daarvan, is het daarna tijd om het systeem af te vullen met water. Ik moet het systeem 4 keer bijvullen omdat er heel veel lucht in de leidingen en de radiatoren zit. Buiten schijnt de zon, het is 28 graden en ik zet de verwarming aan. De diesel ketel start gelijk zonder problemen! Met de nieuwe thermostaat op de hoogste temperatuur, gaat de ketel aan de gang en voor we het weten is het meer dan aangenaam warm in huis. Alles werkt en nergens lekt het. Daarna is het tijd om ook de pelletketel even een tijdje te laten draaien. Niet zo zeer om de installatie te testen, maar meer om de ketel zelf te testen. Ook die doet het. Wat ons betreft mag de winter komen, wij zijn er klaar voor!

Laat ik deze keer eens een ‘ongeveer’ kosten vermelden. 

6 nieuwe radiatoren       ca 1200 euro (uit Nederland)

Buis en koppelingen             214 euro 

Krimptang voor de koppelingen 77 euro

Thermostaat 75 euro

Div klein materiaal                100 euro

Totaal 1566 euro

Ben ik nu klaar met het schrijven van deze blogpost en ga ik me klaarmaken voor het feestje waar Pablo ons voor uitnodigde, maar inmiddels ook een buurman dat gedaan heeft, hahaha, we mogen twee keer komen 🙂

16 reacties

 1. Hola,

  Goed te horen dat jullie er vanaf nu weer warmpjes bij kunnen zitten en dat al je werk aan radiatoren, leidingen, koppelingen etc. meteen een positief resultaat heeft. Geen lekkende koppelingen of iets dergelijks en meteen ook 2 perfect werkende verwarmingsketels.
  Leuk z’n verantwoordingsstaatje maar ik geloof je toch wel en hoef niet precies te snappen waar jullie het aan uitgeven als je maar gelukkig bent saampjes.
  Hopelijk word het een gezellige avond bij het buurdorp(je) zeker aangezien jullie dubbele uitnodigingen krijgen.

  Houdoe

  • Hallo Ineke en Ton ,
   Hopelijk weer (bijna?) goed overgekomen in jullie Brabantse-stulpje ?
   Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️👋

   • Hollo Antoinette en Ben,

    Jullie vraagstelling klinkt of je ons laatste reisverslag bij de rubriek VERHALEN nog niet gelezen hebt. Dat was namelijk ook ons eindverslag van onze vacantie.
    Inmiddels al weer bijna 1 week thuis en dat betekent dus ook al weer 1 week minder aftellen tot de volgende keer.

    Deze keer dus HOUDOE vanuit Etten Leur
    Ton en Ineke

 2. Hoi Rob en Sol,
  Fijn dat alles goed werkt.ik hoop voor jullie dat het nog even lekker blijf.ik had je al verteld dat we bij een school vriendin waren, hij heeft pas een herseninfarct gehad best wel zielig. Je leidindingen zien er goed uit. Gr. Ma

  • Hallo Henk,

   Ja, dat wordt allemaal nog van isolatie voorzien. Maar het lijkt mij verstandig eerst de installatie een paar keer goed te laten draaien. Dan is alles een paar keer goed heet en weer koud geweest. Mocht er dan nog iets gaan lekken, dan kan ik het zien en repareren. Vandaag dus nog geen isolatie.

 3. Perfect en heerlijk dat jullie nu zonder verwarmings problemen de winter in kunnen ,
  zolang de zon nog verwarmt nog effe buiten genieten .
  Ja en geld kost het altijd maar wees blij dat je zo’n handige duvel bent …
  Geniet de gezellige feestjes ,
  José

  • Goedenmorgen ,
   Dat heb je dan wel weer mooi gefixed ! Knap hoor dat je dat allemaal zelf kunt doen , dat scheelt je een hele boel . Heb je nu de (res.) koppelingen goed opgeruimd !!??🫣 . Eigenlijk heb je , door je eigen handigheid , een mooie goedkope ( km. vergeten te berekenen)verwarmings – installatie door je hele huis !
   Fijn dat het met je vinger goed gaat . Pff dat was wel ff pijn lijden denk ik.
   Jullie dubbel-feest zit er natuurlijk intussen al op en zijn jullie aan het uitbuiken en nagenieten . Was natuurlijk weer een succes.
   Fijne dag daar .
   Groet .👊👍🎉🍾🥂🙋‍♀️🙋‍♂️👋

   • Hallo Antoinette,

    Ik ben blij dat het allemaal klaar is, moeilijk is het niet, het is soms moeilijk werken. De speciale tank heeft het zeker een stuk makkelijker gemaakt. De nieuwe koppelingen en alles wat ik nog over heb gaat in de doos met ‘waterspullen’ daar had ik gedacht de andere ook te vinden.

 4. Wat fijn om te lezen dat alles goed werkt en vooral dat het nergens lekt kom maar op met de winter. Het ziet er in ieder geval zeer profesioneel uit. Denk dat jullie het wel naar je zin hebt gehad op de dubbele uitnodiging van het feestje. Jammer dat je de volgende dag wel moet werken. Vind de kosten voor een heel huis verwarming niet echt veel goed dat je het echt ook allemaal zelf kunt installeren. Mijn man is ook zo handig met eigenlijk alles en dat komt goed uit nu we op een stuk land wonen en alles er nog moet komen. Een heel fijn weekend allemaal.

  • Hallo Mieke,

   Ja, op het feestje was het erge gezellig. De muziek was niet onze smaak, maar als het verder leuk en gezellig is maakt dat zo veel niet uit.

   Als je veel zelf kunt dan ben je echt veel voordeliger uit dan iemand met twee linkerhanden 😉

 5. Het is dat jullie niet in mijn buurt wonen anders had ik beslist gevraagd mij even te komen helpen met de koppelingen die verroest zijn en al lekken vanaf de vorige winter. In eind april ben ik al gestart met de verwarmingsmonteur uit te nodigen. De arme man werd ernstig ziek dus ging het feest niet door. Uiteindelijk is hij gestopt met werken en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe monteur. Heb ik gevonden maar die laat het keer op keer afweten. Daar heb ik dus geen vertrouwen meer in. Maar ik heb toch iemand gevonden die het wil doen. Gelukkig nog voor het stookseizoen. Heerlijk iemand die zo thuis is in alles wat gemaakt moet worden. Als beloning nog een dubbel feestje ook. Wat mij betreft mag het nog even duren voor we weer moeten gaan stoken , de prijzen stijgen de pan uit. Fijn weekend en tot de volgende keer. Succes bij de koeien.

  • Hallo Lady Wieser,

   Ja het is even te ver om op en neer te komen rijden. Hopelijk komt het allemaal in orde voor de winter. Van mij mag het een strenge winter worden, dat is ook goed tegen het ongedierte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *