Klaar Avond!

Het is ontzettend mooi weer, dat is al te zien als ik iets na 7 uur de kippen uit het nachthok laat. Het is namelijk kraakhelder. Als de zon op is blijft het ook een stralende dag. Klaar avond, neem ik me voor. Ik begin eerst maar even met opruimen in de eetkamer, dat is vast iets makkelijker werken zo meteen.

Daarna tijd om de laatste openingen dicht te maken met isolatie en daarna nog wat afwerken met purschuim. De isolatie zit er zo tegen en ook het purren is zo gedaan. De pur spuitbussen moeten leeg, dus ik spuit openingen in de muur maar vol met schuim. Klaar, en dus avond! Tijd voor koffie.

Tijdens de koffie bekijk ik wat grafieken die mijn weerstation maakt. Ik vergelijk de temperatuur van eergisteren en van gisteren op het moment dat Sol het fornuis opgestookt heeft. Eergisteren, dat is dus zonder keuken isolatie, neem ik de start temperatuur van 18,2 graden, 2 uur later is het 20,4 graden. De temperatuur stijgt nog door naar 21 en een beetje graden. Gisteren, met isolatie, neem ik ook weer de start temperatuur van 18,2 graden, 2 uur later is het 21,8 graden. Dat is dus een verschil van 1,4 graden dat het warmer is (blijft) met de isolatie. De temperatuur stijgt nog door naar 23 graden. Ook in de ochtend is het warmer dan normaal. De temperatuur zakt veel langzamer nu alles is geïsoleerd.

Klaar avond. Maar ik ben eigenlijk wel heel vroeg klaar. Ik ga dus toch nog maar iets doen. Op de wei achter ons liggen nog stammen die ooit een keer klein gezaagd moeten worden. Dat ga ik nu niet doen, maar leg ze wel ergens anders weg waar ze niet in het gras liggen. Ook aan de brandstapel ga ik wat doen. Vorige week namelijk gehoord op het nieuws dat de gemeente Den Haag met oud en nieuwe beperkt vreugdevuren van maximaal 10 meter hoog toe staat. Dan ga ik onze stapel voor het vreugdevuur ook maar vast wat ophogen. Later vragen we aan de onze gemeente wel om een vergunning.

Het is nog steeds vroeg maar nu is het echt klaar avond. Ik vraag Sol of ze zin heeft vandaag eens naar Monforte de Lemos te gaan zonder dat we er iets moeten gaan doen. Gewoon een rondje lopen. Het is per slot van rekening mooi weer en wie weet wat het weer doet in het weekend. Even later rijden we naar Monforte en gaan we aan de wandel. Ergens op een terras gaan we zitten en bestellen wat te eten. We lopen daarna nog wat om vervolgens via de toeristische route terug naar huis te rijden.

Dan zijn er ook nog verschrikkelijks snelle muggen bij ons in de omgeving! Alleen een glas blijft een probleem.

5 reacties

 1. Hola,

  Hopelijk geen zonnensteek opgelopen in het schitterende Mont Forte of heb jullie iemand op het oog om plaats te nemen op de branstapel? Hopelijk niet toch.

  Houdoe

 2. Hoihoi , af en tor moet je jezelf ,en Sol ook , even wat vrije tijd geven . Juist die onverwachte uurtjes zijn vaak het mooist . Kijk uit met je vuurstapel en hou het goed in de gaten met het aansteken. Hier(Andalusië) alweer een brand gisteren daardoor . Het loopt snel uit de hand. Voor nu een fijne werkzame dag . Groet ,🤣👍👊👋

 3. Mooie foto’s en die muurschildering typisch voor dit landschap/ streek, af toe een uitstapje met zo’n mooi weer doet goed , geniet ze samen,
  Gr.
  José 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *