Ik had me voorgenomen om vandaag vroeg te gaan beginnen. Maar toen ik om half 4 vanochtend eigenlijk al klaar was met slapen leek dat me een beetje te vroeg om al met cement in de keuken in de weer te gaan. Ik ben dus maar even blijven liggen. Daarna, toen ik om 7 uur uit bed kwam heb ik na de koffie en OP1 gekeken te hebben de keuken vloer afgewerkt.

Het laatste stukje wat gedaan moest worden was het stuk achter het kookeiland. Voor wie de keuken wel eens heeft gezien, het stuk waar de bank staat. Gelukkig hoeft er op dat stuk geen dikke laag cement op de vloer te komen. Wel zit ik met de hobbel van de schoorsteen. Als je in het midden op de bank achter het kookeiland zit, is het een beetje alsof je achterin in het midden in een auto met achterwielaandrijving zit, heb je ook zo’n hobbel in de vloer. 

Als ik begin met smeren van de vloer doe ik die hobbel als eerste. Vandaar af laat ik de vloer mooi uitkomen op de vloer die ik eerder al gedaan heb. Dat het hier niet precies waterpas loopt is niet erg. Ik wilde meer een makkelijkere en geleidelijkere aansluiting hebben op de hobbel van de schoorsteen. Zo is het misschien makkelijker om daar (misschien) ook over te tegelen. Met iets meer dan een uurtje ben ik klaar en zit ik weer achter de tv en aan de koffie. Zo meteen nog even het gereedschap schoonmaken en dat ben ik klaar voor vandaag.

We gaan naar Ourense, ik moet wat spul hebben om morgen en de komende dagen de gipsplaten te gaan stucen. Bij de Lyromerlin willen we kijken voor vloertegels. We zien mooie, met zo’n motief er in alsof het een oude vloer is. Een tegel blijkt mooi, maar als we naar het plaatje op de achterkant kijken is een vloer met zo’n soort motief wel heel erg druk. Misschien mooi voor een rand of zo, maar een hele keuken vinden wij niet mooi. Gelukkig staan er meer tegels, al is de keuze niet reuze. Als we een tegen gevonden hebben willen we weten wat die kost. We vragen het aan een medewerkster. O..die, die kost X maar die hebben we niet. ….waarom staat die er dan? Goede vraag. Ze gaat informeren. We hebben 15 m2 nodig heb ik uitgerekend. Maar als de kans bestaat dat ze de tegels nog kan bestellen dan kopen we beter 1 m2 extra voor het geval ik iets verkeerd doe. Even later rekenen we 16 m2 tegels af met de bijbehorende hoeveelheid lijm en voegmortel. Over een dag of 10 moet het binnen zijn, maar misschien eerder. In ieder geval komt bij ons op de vloer deze tegel, zie foto, en dat zou er als vloer ongeveer zo, zie foto, uit moeten zien.

Als we alles hebben wat we moeten hebben gaan we nog ergens eten en rijden daarna weer richting huis. Morgen ga ik stukadoren… proberen dan.

Volgens het Spaanse nieuws is er wat gaande met een onderzeesche data kabel. De russen? Geen idee, wat ik wel weet is dat mijn site het een paar uur niet gedaan heeft. Mijn ouders attendeerde mij daar op. Omdat het probleem niet aan mij ligt, ben ik gaan bellen met Strato… bijna 30 minuten naar een muziekje zitten luisteren, niemand aan de lijn gehad. Maar op een gegeven moment werkt alles weer. Of de onderzeesche kabel ook weer werkt? Geen idee. Mocht je er last van hebben gehad, dan sorry voor het ongemak. Ik begrijp het gemis als je niet naar www.naargalicie.nl kunt gaan.

13 reacties

 1. Hola,

  Ik denk dat wij als verrassing voor de overige bloglezers wel mogen zeggen dat we jullie tegelkeus al gezien hadden via een whats-app’je.
  Natuurlijk hoeven wij het niet eens te zijn met jullie keuze maar we zijn het wel.
  Die kachelafvoer (hobbel) lijkt me erg moeilijk om de tegels van jullie keuze (45x45cm) te bekleden. Misschien ter plekke wat tegels versnijden en er een soort mozaikwerk van maken. Het komt toch achter het fornuis en onder de lange bank te zitten dus buiten het oog.
  Jammer dat de tegels niet op voorraad waren maar om met Johan Cruijff te spreken (ieder nadeel heeft zijn voordeel). Nu kan de vloer goed uitharden en kun je de wand(en) makkelijker afwerken en is het niet erg als er wat pleisterwerk op de grond gemorst word.
  Succes met de start van het afwerken.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Nadeel van het voordeel is nu wel dat de planning uitloopt. Maar goed, alles is voor een reden, dus dit vast ook.
   Over de hobbel denk ik dat ik snalle stroken van de tegel snijd en dat er overheen leg. We zien wel hoe het daar achter gaat worden.

 2. Ik snap dat je de vloer wilde egaliseren, maar wordt het fornuis nu niet erg laag? Het ziet er uit of je zo’n 5cm aan hoogte bent verloren door de vloer er voor te verhogen? Als ik in ons huis in Spanje sta te koken krijg ik al last van mijn rug, reden voor ons om de hele keuken te vervangen door een hogere versie.

  Succes met de verbouwing!

  • Hallo Heiko,

   Het kookeiland, zoals ik het noem, met het houtfornuis is idd niet zo hoog. MAar om aan te werken is dat geen probleem. Het fornuis gebruiken we vooral als verwarming, staat het aan dan koken wer ook op. Maar het is dus niet het hoofd fornuis. We eten normaal gesproken ook aan het kookeiland en daar is het de juiste hoogte voor. Ons aanrecht was net zo hoog als het kookeiland, dat komt nu wel op een normale hoogte.

 3. Goeie keuze de tegels de kleuren komen terug in het aanrechtblad en de blauwe tegels ,
  heerlijk als je nu aan de afwerking kunt beginnen,
  succes en hopelijk komen ze eerder😁
  José

 4. Goedemorgen , ben helemaal enthousiast over de tegels . Heel erg mooi !
  Pfff had je ze er maar vast in en uitkijken dat de kleuren goed verspreid zujn. Maar…dat is jou/jullie wel toevertrouwd . Gaat vast heel mooi worden. Heel veel succes .
  Die storing (hoorde ik) was wereldwijd met de WhatsApp. Hier gelukkig weinig last van gehad , berichten kwamen wel door maar niet te openen . Later wel weer dus…niets gemist. Woensdag dus de werk gaat weer doormidden . Die je best , groet . 🪚👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️

 5. Ik word heel enthousiast van de keuze van jullie tegels, harstikke leuk. Ik denk dat dit iets is voor het huis dat jullie hebben, in zo’n moderne witte villa zou het misstaan. Of het tegelen problemen gaat opleveren daar heb ik geen verstand van, ik kijk wel uit naar het eindresultaat. Succes in ieder geval als de tegels er zijn. Ik begrijp er uit dat er nog wel wat struikelblokken in de weg liggen, maar ik ben er van overtuigd dat het je gaat lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *