Keukenkastjes

Vandaag schilder ik eerst alles wit wat ik gisteren in de grondverf heb gezet. Hier en daar moet ik ook nog wat met muurverf doen boven het aanrecht. Omdat dat nu toch helemaal is ingepakt doe ik dat ook gelijk. Dan is het tijd om met de kastjes aan de gang te gaan.

Het eerste kastje wat ik in elkaar ga zetten is 80 centimeter breed en is het kastje waar je gelijk ziet als je de keuken binnenloopt. Dat is dus ook het kastje wat we het liefst met een blauwe zijkant zouden willen zien. Gisteren is Sol nog aan het bellen geweest maar kreeg niemand te pakken die haar echt kon helpen met de vragen over blauw. Als ik vandaag het eerste kastje in elkaar heb gezet en net heb opgehangen krijgt Sol een telefoontje van Leroy Merlin, er blijkt wel een mogelijkheid te zijn voor een blauwe zijkant. Het is Sol echter niet duidelijk of het een soort sticker is of een blauwe plank. Morgen gaan we het wel even vragen.

Als ik vervolgens kastjes 2 en 3 ook heb hangen is het tijd voor de deurtjes. Het eerste kastje heeft dubbele deurtjes en de andere twee hebben deurtjes met glas. Als ik de deurtjes heb gehangen blijkt dat ik de scharnieren wel na moet stellen. Maar dat is wat voor tussendoor, want ik wil nu eerst alles kastjes die onder het aanrecht komen in elkaar zetten. Er was al verwarring over de kleur, maar het leek er ook even op dat er andere zaken niet in orde waren. Als alles in elkaar staat is het even makkelijker te controleren wat er eventueel verkeerd of niet bij is. Maar het blijkt allemaal te kloppen. Een van de kastjes onder krijgt 3 lades met verschillende groottes. Dat zet ik morgen of overmorgen in elkaar. Ook de andere twee kastjes onder het aanrecht, een ladekast en een kastwerk ik de komende dagen af.

Bij een aanrechtblad heb ik denk ik wel een meetfout gemaakt of we hebben verkeerd besteld. Helaas. Links van het fornuis komt het kastje met de 3 lades, dat is 45 centimeter breed. Daarnaast staat de koelkast. De hoek van het aanrechtblad heb ik rond gemaakt. Nu alles staat en het aanrechtblad op zijn plaats ligt blijkt de koelkast er onderuit te steken. Het aanrechtblad is 10 centimeter te kort. Een meetfout is duidelijk. Fout besteld kan ook, ze hebben namelijk ook ladekastjes van 35 centimeter breed. Daar ergens zit de fout dus. Maar de oplossing is al gevonden. We hebben nog een stuk aanrechtblad wat net zo breed is als het fornuis. Daar ga ik een strook van af zagen die ik aan het aanrechtblad maak wat nu te kort is. Uiteindelijk zal het helemaal goed komen en zie je niets meer van het stukje koelkast wat uitsteekt.

Dat ik de kastjes onder niet afwerk is om twee redenen; het kan zijn dat ze nog even weg moeten en ik moet nu eerst, nu het nog licht is, een wiel wisselen van de auto waar ik gisteren een spijker in gereden heb. 

Voor morgen hebben we een drukke dag in Ourense, eerst lekke band om 9 uur inleveren en laten maken. Dan ziekenhuis om 10 uur. Daarna weet ik zeker dat ik honger heb, ik moet namelijk nuchter op de onderzoeken verschijnen. Dus we gaan ontbijten, daarna boodschappen doen bij de supermarkt, Leroy Merlin en de Chinees, daarna de gerepareerde band ophalen en misschien maar ergens een dagmenu scoren. Misschien als ik nog zin heb ga ik wat aan de kastjes doen.

We hebben ook twee katten die graag een dagje weg willen, Julio wil graag achterop de fiets mee en Terra maakt liever een ritje in de aanhangwagen.

13 reacties

 1. Hola,

  Het is me wat met die kastjes. Kleuren, maten, afstellen etc. maar net wat je zegt het gaat uiteindelijk goed komen. Het begint nu wel echt compleet eruit te zien.
  Het is me wat morgen….autoband repareren (hopelijk) en voorbereiding voor jou nieuw buikmatje. Voor al die andere bezigheden heb je wel een nauw sluitend spoorboekje nodig.
  Succes met alles morgen.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,in een woord geweldig, Rob ik zie het toch goed de voor kant is toch blauw. Is het de zijkant die je bedoelt? Het ziet er echt heel heel mooi uit. Goed gewerkt. Gr. Ma

 3. Hoi Rob en Sol, de blauwe zijkanten zijn volgens mij wat staat onder de term “costado” op de Leroy Merlin website. Wanneer ik selecteer op “cocina
  Cocinas modulares: frentes de cajón y puertas de cocina” en kleur blauw krijg je ze te zien. https://www.leroymerlin.es/productos/cocinas/muebles-de-cocina/cocinas-modulares-frentes-de-cajon-y-puertas-de-cocina/
  Er zit ook een tekening bij om te downloaden op die pagina. Je schroeft ze vast en dit zal ook weer wat doen met de maatvoering denk ik.

  • Hallo Daphne,

   Bedankt voor de link. Laten we nou al zo’n plaat gekocht hebben om tegen de koelkast te maken. Vandaag hebben we nog eens gekeken bij LM maar zo’n plaat tegen het witte kastje is niet zo mooi. Kastje krijgt zo dikke randen.

 4. Even nog geharrewar en je weet het weer op te lossen ik heb ook effe gekeken op de site dat blauw is wel erg mooi 👍
  Die 2 vinden alles schijnbaar spannend en die humor van jou ik dacht al hè ??😁😁
  José

 5. Hey Rob,
  Je keuken zit er prima uit! Mooi werk!

  Misschien ff een tip. Er zijn autobanden reparatiesets in de handel die verassend goed werken. Je kunt zelf het gat uitboren en het gat weer vullen met een stuk vulkaniserend rubber of een plug en lijm. Is redelijk snel te doen. Voorwaarde is wel dat het gat in het loopvlak zit.

 6. Nog even over je laatste blog . De kastjes staan geweldig en zo te zien lijken de deurtjes toch echt een tintje blauw te hebben . Ik denk de zijkanten nu te wit voor jullie zijn maar daar vinden jullie vast een oplossing voor , net als voor de “mis”-rekening bij het aanrechtblad. Voor jullie is geen enkel probleem een echt probleem , weten er altijd wel een oplossing voor te vinden .
  Ook de ronding van het aanrechtblad heel mooi en handig , scheelt veel blauwe plekken op je heupen/benen🤔.
  Het geheel wordt steeds mooier en completer !
  (p.s. een paar nieuwe werkschoenen is geen luxe ! 😉)
  Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️😇👍👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *