Keukenkastjes Deel Twee

Ik ga vandaag maar verder aan de platen die achter de keukenkastjes moeten komen. Het is niet nodig dat het er allemaal perfect uit ziet want er komen toch kastjes tegen. Als ik het klaar heb is het ook koffietijd.

Tijdens de koffie ga ik de website van Leroy Merlin af struinen. Sol heeft dat gisteren al gedaan op zoek naar blauwe kastjes, maar zij kan ze niet vinden, misschien ik wel. Sol heeft het vermoeden dat het helemaal geen kastjes zijn die blauw zijn van buiten en wit van binnen. Al wat ze tegen gekomen is is wit van binnen en van buiten, of het is antraciet grijs. Ik kan ook niets vinden en op de plaatjes van complete keukens op de website is het ook moeilijk te zien of het nou lichtblauw is of wit. We denken nu dus alle twee dat de kastjes die we zoeken en die ons verkocht zijn niet bestaan. Morgen gaan we dus geen kastjes omruilen. Sol belt morgen voor de zekerheid nog een keer en dan denk ik dat we woensdag, als we in het ziekenhuis moeten zijn, we bij Leroy Merlin de blauwe kleur van de keuken op de verfafdeling laten maken. Verven we wat wij blauw willen zelf wel blauw.

Als mijn koffie op is ga ik verder in de keuken. Er moeten hier en daar nog wat afwerklatjes tegen het plafond gemaakt worden.

Als dat gedaan is ruim ik de aanrechtbladen af, haal de bescherming er van af en ga er nog een keer heel licht met een schuurpapiertje over.Ik maak ze nog een keer schoon en stofvrij en dan kan de eerste laar van de twee componenten lak er op. Volgens de verpakking van de verf kan het na twee uur bij kamertemperatuur voor de tweede keer in de lak gezet worden. Dus als ik klaar ben met de eerste laag en die na een uur stofdroog is zet ik een kacheltje aan zodat ik zeker weet dat het aangenaam is en blijft in de keuken.

Zonder lak
Mat lak

Nu de aanrechtbladen aan het drogen zijn heb ik mooi even tijd op een buitenlamp op te hangen en in de toekomstige bijkeuken op te ruimen. Dat opruimen doe ik eerst en dan is het tijd voor de buitenlamp. Ik had die lamp al eens zien hangen bij de ferreteria, die lamp hangt er al zo lang als wij in Galicië wonen. Het blijkt namelijk de enige lamp te zijn van dat model die ze hebben. De kan ik alleen maar ophangen, ik heb namelijk geen spullen in huis om hem ook gelijk aan te sluiten.

Als de lamp hangt en alles weer is opgeruimd is het ook weer tijd om nieuwe verf te mixen en dat aan te brengen op de aanrechtbladen. Voor ik dat doe schuur ik ze licht op en maak ze schoon. 

Nu moeten we even wat te eten gaan halen bij het tankstation, we kunnen wel koken in de keuken maar daar liggen nu aanrechtbladen te drogen. Dus wil ik niet hebben dat we er binnen gaan om wat te doen. We moeten toch naar het dorp om hier en daar wat afval te dumpen in de containers, dus twee vliegen in een klap.

16 reacties

 1. Hola,

  Jammer dat jullie op de site niets konden vinden van wat jullie eigenlijk wilden van kastjes. Maar a.s. woensdag kun je nu 2 vliegen in 1 klap slaan in Ourense.
  Bladen zien er nu al erg mooi uit evenals dee buitenlamp ook al is die nog niet aangesloten.

  Houdoe

 2. Hoi Rob, Het ziet er inderdaad gelikt uit heel mooi.en jammer van de kastjes maar met een roller zijn ze zo geverfd.
  Je wist niet wat het groene knopje was nou dat zit gewoon op de afstand bediening. Ik hoop dat je het nu weet. Haha. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   We kijken eerst hoe het er uitkomt te zien met witte kastjes en kijken dan wat we doen. Wat de afstandbediening betreft. Niet iedereen heeft de zelfde afstandsbediening. die van ons heeft ook een groen knopje, maar dat is vast en zeker iets anders

 3. Goedenmorgen , phoe dat aanrechtblad….geweldig , de structuur van het blad komt nu nog mooier uit. Het is hen blijft de “blikvanger” in jullie keuken . Wat balen weer van die kastjes , of ze hebben jullie niet begrepen , of er gewoon niet goed bij nagedacht . Loop je zo wel weer achter . Hopelijk maken ze ze nodig een goede kleur voor jullie aan om de deurtjes ev te verven . Toch weer extra werk .
  Gelukkig is er altijd wel wat te doen maar toch…
  Ook weer een perfecte buitenlamp , meer “smaken” heb je niet nodig.
  Succes weer voor vandaag.
  p.s. Zoveel werk is het niet met de planten , maar zwaar buk werk , potten optillen/ schotels omdraaien….au m’n rug (😉) zeer foute houding !
  Kijken weer uit naar je volgende blog , elke dag weer spannend. TOP !
  Groet . 👍👊🙋‍♀️🙋‍♂️🌦🤣

  • Hallo Antoinette,

   Tja, zonder de kastjes idd ook nog ander werk. Maar de boven had ik graag gehangen voor ik met de aanrechtbladen aan de gang ging. En de onderste kastjes, die links en recht van het fornuis komen, die heb ik nodig voor de aanrechtbladen linke en rechts van het fornuis

 4. Ik volg jullie verhalen al heel lang ,heb bewondering voor jullie inzet ,geduld en begrip van de mentaliteit hier in Spanje . Wij komen hier al vele jaren overwinteren en hebben er soms mee te maken . Hoop dat jullie vele gelukkige jaren in Spanje maar ook heel belangrijk GEZONDE jaren samen mogen genieten van jullie droom .

 5. Wat wordt het mooi, zwak uitgedrukt. Een ding is zeker jullie hebben geen standaardkeuken. Wat je zegt zou heel goed kunnen dat het lijkt op blauw maar dat het ietwat verkleurd op papier. Zo’n handige man ziet dat niet als probleem en gooit er gewoon een paar potten blauwe verf tegenaan, nou ja gooien. Ook leuk die lamp past op die muur. Het wordt per dag mooier. Succes verder, ik blijf kijken hoor. Fijne dag

  • HAllo Lady Wieser,

   Dat met de kastjes komt linksom of rechtsom helemaal goed. We gaan nu kijken wat we er van vinden als ze gewoon wit blijven. De lades en deurtjes zijn wel goed. Misschien valt het allemaal wel mee.

  • Die lamp heeft al die jaren op jullie gewacht en nu hangt ze op haar oude dag te pronken aan jullie huisgevel perfect 👍 ik had hem wel liever naast of boven de naamplaat Frean zien hangen maar dat is aan jullie of het ligt eraan hoe de foto is genomen? , het aanrechtblad is nu al mooi met de 1ste verflaag zeer edel hout.
   Toppie,
   José

   • Hallo José,

    De lamp boven het bordje hebben we bekeken. Maar omdat ons hui sniet zo hoog is wordt het dan erg druk als alles boven elkaar hangt. Nu hang hij in het midden stuusen de deur en het bordje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *