Kettingzaag

Al ruim een week rijden we rond met achterin de auto een kettingzaag, een op accu’s want dat stinkt niet naar benzine. Waarom vraag je je misschien af. Nou heel simpel; met alle storm, regen en wind zijn er nogal wat dikke takken afgebroken en bomen omgegaan. Stel dat we net om een boodschap gaan en voor ons op de weg gaat er een boom om. Nou dan kunnen we wachten tot de brandweer komt net als in Nederland, maar dan hadden we denk ik nu nog staan wachten. Dus de kettingzaag ging mee voor het geval we de weg vrij hadden moeten maken. Maar gelukkig hebben we niets hoeven zagen. Ook het weer is soms weer iets vriendelijker. Gelukkig maar, want iedereen werd er een beetje triest van.

Tot zover de kettingzaag, dan nu de buurmannen.

De buren die vroeger bij ons de koeien hadden staan en de weilanden huurden, noemen we hier voor het gemak C&C. De andere buurman met koeien is Louis. 

In het gehucht waar C&C wonen praat niemand met C&C, tenzij het echt niet anders kan. Wij praten er ook niet meer mee, hand op steken als ik ze tegenkom doe ik ook niet meer. Louis komt ook uit dat gehucht en wil wel wat grond van ons kopen, maar dat is iets voor volgend jaar. Voorlopig wil hij de weilanden huren. Alleen is Sol nog niet klaar om iets aan iemand te gaan verhuren. Maar het gras moet wel kort gehouden worden en als het even kan moet alles ook een beetje onderhouden worden. Louis mag het daarom gewoon gebruiken. Gratis. Maar dat blijkt lastig, hij wil persé iets doen. Gister heeft hij gier uitgereden over de wei die al kaal is gegeten, en voor de akker ligt er ook al van alles klaar om die weer gebruiksklaar te maken als het zo ver is. 

Gister, als hij klaar is met gier belt hij aan. Hij wil ons spreken. Hij heeft twee flesjes bier bij en een blikje cola. Cola voor hem, want hij mag drank. Hij wil proosten op een nieuw begin. Toen wij hier kwamen wonen hebben C&C van alles verteld en is de start met Louis niet goed geweest. Daar had hij en zijn vrouw zelf ook de hand in. Louis wil ook weer weten wat hij kan doen om het gratis gebruik te vergoeden. Nou, als jij zorgt dat de akker klaargemaakt wordt voor ons is het prima. Daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. Ook wil hij nog een keer zeker weten of hij echt alles mag gebruiken om koeien op te laten lopen. Ja, alleen de wei waar vroeger de kalveren van C&C liepen, daar willen we geen koeien. Ja, zegt hij, maar daar kan ik het gras niet maaien met een machine. Zak ik daar dan de paarden laten lopen? Twee paarden vinden we wel leuk als die het gras kort maken.

Dan was er nog wat. Een C van C&C heeft hem staande gehouden om te vertellen dat het verboden is wat hij doet. Hij mag niet op onze grond komen. Louis heeft tegen een van de C’s gezegd dan maar even bij ons te gaan vragen of het mag wat hij aan het doen is. Met C&C hebben wij geen contact meer en die hebben zeker niets over onze weilanden en grond te vertellen. Laat C&C maar komen!

12 reacties

 1. Hola,

  Het is wel een heel aparte om uit voorzorg met een kettingzaag rond te rijden. Maar ja je weet immers maar nooit. Je moet natuurlijk wel uitkijken dat de politie je niet om een of andere reden staande houd ze zullen toevallig maar denken…..inbrekers gerei. Ntuurlijk weet ik wel dat dat soort van denken niet aan jullie besteed is.
  Waarom zeg ik dit omdat bij ons vanmorgen ook de politie aan de deur stond. Wat zullen de mensen in de buurt wellicht niet gedacht moeten hebben. Wij hadden dan wel het voordeel dat het aangekondigd was. Zelfs de politie heeft hier kennelijk hot -lines met de voornaam van een bebaarde man uit Spanje. Je weet wel een die Klaas heet. De politie hier was te weten gekomen dat wij zeer bekend zijn met die Klaas en nu zouden ze graag zijn kleding willen lenen. Of ze het daadwerkelijk gaan gebruiken is nog maar de vraag aangezien hun Klaas 1.90 mtr. is en ik maar 1.73 mtr.
  Mooi als ze het wel kunnen gebruiken al was het alleen maar als goede daad en “vriendjes” blijven met de politie is natuurlijk nooit weg. Je weet maar nooit toch.
  De C&C die wij kennen hoeven we gelukkig niet te mijden en groeten en spreken doen we ze gelukkig regelmatig.
  Nu weer (of binnenkort) paarden op jullie ranch begint het steeds completer te maken. Ook weer erg leuk natuurlijk. Nog even en je word een “echte” cowboy misschien.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Als de politie, verkleed als Sinterklaas ons aanhoud en de kettingzaag ziet, dan zeggen we gewoon dat we die gekregen hebben van de mensen waar hij zijn pak geleend heeft. Nou dan valt hij vast van zijn paard en mogen wij doorrijden.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wij gniffelend dat de politie bij ons voor de deur stond, Wij weten natuurlijk waarom ben benieuwt naar die lange Sint dat moet ook komisch zijn. Bij mij zei iemand nog eens ( ik wist niet dat de kleine sinterklaasjes in de aanbieding waren.) Gisteren was een heel geslaagde avond, hoe die man ook over de koeien vertelde, dat als ze in een goeie stal staan ze veel meer melk geven.maar je zal de site wel op gezocht hebben. Vandaag zijn we weer eens sinds lange tijd gaan fietsen het was fris maar lekker weer. Gr. Ma

 3. Leuk als de politie voor je deur staat om ‘Klaas’. te lenen en die 1.90 mrt. kunnen ze overbruggen met een paar laarzen als de omvang maar past.
  Mooi dat Louis de wei mag gebruiken met 2 paarden zal best in het landschap passen, kijk wel uit dat je dit allemaal vastlegt op papier want mondelinge afspraken ?? ik heb natuurlijk wel vertrouwen in jullie 2 🍀, succes,
  José

  • Hallo José,

   Voor nu leggen we nog niets vast. Willen we niet. We willen ook geen geld. Enige wat we nu willen is dat koeien (en twee paarden) het gras kort houden. Dat mag dus gratis, anders moeten wij iemand huren die het gras komt maaien en dat kost dan weer geld. Als we gaan verhuren comt er een contract.

 4. Hallo Rob, is al weer even geleden dat ik gereageerd heb. Soms komt het gewoon niet uit en dan niet, wil niet zeggen dat je verhaal niet leuk of interessant is. Inderdaad het heeft de laatste week aardig hard gewaaid, de tuin ligt wel vol bladeren van de bomen van de buren. Ook hier al zal je dat misschien verwachten. Geen regen wel een lekker zonnetje en wat mij betreft mag die blijven. Geen zon dan is het gelijk een stuk frisser. Grappig dat die 2 Nederlanders zo gewild kunnen zijn bij de Spanjaarden voor een stuk(je) grond voor hun dieren. Ik ben wel benieuwd of ze ook bereidt zijn daar straks voor te gaan betalen. Inderdaad als de buren boos op je zijn hoef je ze ook niet meer te groeten, graag of niet. We zullen het resultaat ongetwijfeld wel horen. Fijne dag en tot de volgende keer.

  • Hallo Lady Wieser,

   Geeft niet hoor als je niet reageerd. Soms heb je gewoon even geen zin of tijd. Dat heb ik ook wel eens met reageren op de reacties en dan reageers ik gewoon een keer niet.
   Ze willen de grond huren want hoe meer grond je hebt (zelf of huur) hoe meer koeien je kan houden (werkt in Nederland ook zo). Betalen is geen probleem, maar omdat wij nog nergens aan vast willen zitten, hoeft hij niet te betalen. Als we volgend jaar wel willen verhuren komt er een contract, daar begon hij zelf al over.

 5. Hoihoi , nou dat vonden wij wel een goed idee van je , om de kettingzaag achterin mee te nemen . Goede voorzorg ….dan gebeurt er (meestal) niets . Zo zie je maar weer.
  Het wordt dus weer een gezellige “ranch” bij jullie . Leuk hoor met dieren in de weilanden . Ook leuk nu eens geen kalveren maar paarden , geweldig . Gaan we vast wel foto’s van zien 😉😔.
  Ook hier is het weer rustiger met het weer. Veel regen hebben we helaas niet gehad maar wel harde koude wind , brrr. Nu 19° , is eigenlijk al een beetje Winter- temperatuur ! Zomerkleding intussen diep weggestopt en…. weer lekker slapen onder een dekbed , ook heerlijk!
  Hou het lekker warm daar samen .
  Groet . 👊👍🙋‍♂️🙋‍♀️🤣👋

  • Hallo Antoinette,

   Louis heeft een bruin en een wit paard. Voorzover ik weet is het een ras uit Galicië. Maar ze komen maar een tijdje, als de wei kaal is gaan ze weer. Maar ja, da is er ook niets meer te eten 🙂
   19 graden! Zou bijna jullie kant uit komen hahaha. Dekbed gebruiken we alweer een tijdje hier.

 6. Leuk om weer rond je huis dieren in de wei te zien en ze houden je gras ook nog eens kort. En wat C&C er van vinden dat is een probleem voor hun zelf. Het zal voor hun slecht overkomen dat Louis gratis gebruik mag maken van jullie weidens. Maar dat zijn hun zaken niet. Hier zo af en toe een buitje regen vooral in de nacht. We kunnen sinds 3 dagen werken aan het opbouwen van de garage. Vandaag zo ver gekomen tot de dakplaten maar er komt veel wind dus daar wachten we nog maar even mee. Nog een fijne donderdag verder

  • Hallo Mieke,

   Ja leuk hoor twee paarden. Weer eens wat anders dan koeien 🙂 Geen idee wanneer hij ze er weg gaat zetten. C&C komen van een andere planeet lijkt het soms. Hopelijk krijg je goed weer zodat je verder kan met de werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *