Kerst Is Weer Voorbij

Zo Kerst is weer voorbij en de normale werkweek gaat weer van start. Het is takkeweer als is met Orion een rondje ga lopen, plassen poepen en weer terug. Een regenjas die ik in het voorportaal opgehangen had om uit te lekken heeft dat precies in een regenlaars gedaan. Lekker! Nu koffie en ik kijk afleveringen van Draad Staal terug. Dan ga ik in de eetkamer de TV weer in de doos terug doen en ruim de picknicktafel en de stoelen op. Weer koffie. Daarna gaan we weer een rondje lopen maar nu met z’n vieren, en ik pak gelijk de ladder mee naar binnen als we terug komen. 

Tijd om nu verder te gaan in de eetkamer. Langs de balken moet ik alles nog afwerken met touw om de aansluitingen met de plafondplaten weg te werken. Ik hoop dat ik nog genoeg touw heb. Maar helaas, ik kom ruim 10 meter te kort. Twee balken heb ik kunnen doen en en voor een derde balk en wat kleine stukjes heb ik dus niet genoeg. 

Volgende project. Daar waar het nieuwe raam moet komen wil ik vast wat afwerken met cement zodat het mooi vlak is. Dan zit de afwerking straks onder in plaats van tegen het kozijn van het raam. Ik maar een plaatje tegen de muur en maak cement aan en smeer het stukje aan. Even gemeten of het allemaal waterpas is en als dat zo blijkt te zijn dan ben ik klaar. 

Sol heeft ondertussen weer een paar keer rondjes gelopen met de honden, in het hondeweer. Omdat het zo slecht is gaan de koeien ook niet naar buiten. Maar tegen 3 uur is het wat opgeklaard en laat de buurvrouw weten dat we de koeien naar buiten kunnen doen. Dat dus gedaan. Gekke beesten, alsof ze nooit buiten zijn geweest. We moeten maar beter wat meer afstand houden van ze, ik zeker want ik ga gewoon tussen die gekke koeien lopen als ze gek doen. Ze willen je niet in het ziekenhuis hebben, maar het is eventueel wel zo gebeurd. 

Nu moeten we nog even naar Chantada om iets te halen voor het wagenziek worden van Orion. Morgen namelijk weer naar Monforte de Lemos naar de hondentrainer. De pillen lijken nog niet binnen, dus we krijgen een injectiespuit mee met spul. Morgen moeten we de spuit zetten. Als het lukt, dan gaan we de booster prik ook maar ophalen en zetten die zelf 🙂 Als we terug zijn uit Chantada ga ik gelijk door naar Ourense om nog een stuk touw te halen zodat ik morgenmiddag verder kan in de eetkamer.

@ José, ik heb nog gereageerd hoor.

4 reacties

 1. Goedemorgen , dat heerlijke weer hebben we hier vorige week gehad , nu gelukkig voorbij . Alhoewel het wel heel goed is geweest voor de natuur en de diverse embalses , die laatste zijn weer wat aangevuld , zij het nog lang niet genoeg . Nu weer heerlijke zon !
  Dat wordt wel heel mooi hoor met dat touw om die balken een prachtidee.
  Succes weer met Orion , hoop dat het toch goed gaat komen met de twee , altijd zo leuk 2 honden. Maak er weer een fijne “werkdag” van .
  Groet .👊👋

 2. Goeiemorgen Rob, ik lees altijd de reacties van de vorige dag terug (dus weer nieuwsgierig) ik heb ook nog gereageerd @ 🙂, ook Spanje moet zijn regen krijgen en meestal is dat heftig in de winter , dit is het voordeel van katten die blijven lekker binnen nu zou voorzichtig willen vragen hoe het met blancacita dat mooie witte katje is verlopen ik hoop dat ze toch nog een warm tehuis heeft gevonden.
  Gr. José

  • Hallo José,

   Maak je om die kat maar geen zorgen. Die zit nog waar ze zit. Krijgt eten en drinken van ons en we laten haar af en toe naar buiten. Volgend jaar zal de dochter van de buren een nieuw plaatsje (en de rommel) moeten zoeken. Dan moet ze weg. Maar wij zetten die kat natuurlijk niet zo maar op straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *