Kastanjes, Foto’s En DE KIST

Vandaag slaap ik uit en ben ik niet van plan iets te gaan doen. Vandaag blijft de overal ongebruikt liggen. Als ik een rondje ga lopen met Antares zie ik buiten op de weg naast een weiland van ons weer dezelfde rode auto staan als gisteren. Geen idee wat ze gisteren aan het doen waren, maar nu ben ik maar eens een kijkje gaan nemen. Kastanjes rapen. Op het punt waar ze rapen is het meeste puree, dus ze gaan hun gang maar. Even later ga ik ook maar eens wat kastanjes rapen, want die ik gezien heb zijn groot. Antares gaat mee en als we weer naar buiten gaan komen de buren net aanlopen. Ze komen voor de stier. We hebben het over de mensen die kastanjes rapen op de weg.

De buurvrouw raapt ze gewoonlijk bij ons op de oprit. Maar als ik met Antares in de wei loop om kastanjes te rapen zie ik de buren bij ons achter in de wei ook kastanjes rapen. Alles voor de varkens. Dat ze de koeien maar wat meer aandacht geven. Na ee uur rapen heb ik een kleine 2 kilo grote kastanjes. Je kan ze verkopen, laatste wat ik nu gehoord heb is dat je 40 cent voor uitgezochte kastanjes krijgt. Duur dan zou ik vandaag een uur bezig geweest zijn voor 80 cent! Ook moeten ze dan drogen in de zon. Maar de zon is er vandaag niet, dus het leek mij een strak plan om de kastanjes met wat handdoeken in de droger te stoppen en die op een lage temperatuur de kastanjes te laten drogen. Na een uur herrie zijn de kastanjes droog en makkelijk te pellen. Ze kunnen zo gekookt worden. 

Het is een druilerige dan, een mooie dag dus om aan de foto’s te gaan werken die ik laatst in de tuin genomen heb bij Xavier. Daar ben ik eigenlijk het grootste deel van de dag mee bezig geweest. Ze zijn klaar en ik heb ze zojuist aan Xavier gegeven, dus kan er hier laten zien.

De Kist.

Nou wil iedereen natuurlijk gelijk weten wat er met die kist is en iedereen die nu denkt dat ik ga vertellen wat er in de kist zit heeft het mis. Vandaag post ik alleen een foto van een rode kist met een plank er op. Ik zal wel wat vertellen over de kist. De kist heb ik eens gevonden samen met een hoop andere kisten toen ik langs het spoor bij ons huis in Breda met Antares een ronde liep. Zonde van die kisten, dus die heb ik meegenomen. De inhoud van deze kist is al jaren hetzelfde. O ja, pa en ma het zou kunnen dat jullie weten wat er in zit. Maar dat hoeft dan verder niemand te weten.

15 reacties

 1. Hoi Rob
  Je maakt het wel spannend met die kist
  Moeten we nu gaan raden ?
  Ik denk dat er een mooie zelf gemaakte lamp uit komt. Je bent ook zo creatief 😀
  Prachtige foto’s van de tuin van de buurman.
  Ga zo door
  Groetjes Françoise

   • Hola.

    Realmente estoy muy contento con las fotos que has hecho.

    Gracias por dedicarme unas horas para esas fotos, que sé que te han dado mucho trabajo prepararlas.

    Hay más fotos que no están en el blog que realmente son impresionantes.

    Gracias

 2. Hola,

  Natuurlijk begin ik met de foto’s…..fantastisch….Xavier zal er denk ik wel erg blij mee zijn denk ik zo.
  Het is “even werken” met de kastanjes (raaptijd, drogen etc.) maar dan heb je ook wat. Natuurlijk speelt het uurloon wat het oplevert geen enkele rol als je er maar plezier in hebt.
  Maar dan de KIST.
  Ik snap dat het voor een buitenstaander een raadsel is maar ook al mag volgens jou Rob niemand het nog weten dan kan ik ten minste het raadsel blootleggen. De kist komt inderdaad uit Breda en het frame wat je erin gemaakt hebt dient als bescherming voor iets waar jij op een of andere manier dierbare herinneringen aan hebt. Zo dierbaar dat je het de moeite vond het mee te nemen naar Frean. Om de trouwe lezers en nieuwsgierige niet langer op de proef te stellen het is ……………………..Sorry lezers is respecteer natuurlijk het misterie wat Rob nog even wil bewaren dus van mij zullen het niet horen.

  Houdoe

 3. Prachtige foto’s van de tuin van de buurman wat zal hij trots zijn je kijkt toch met een andere blik naar een foto . Misschien een tip de kastanjes in een sloop doen en sluiten natuurlijk maakt het minder kabaal.
  Ja … ‘De Kist’ nog effe geduld hebben ha..ha.. we zijn niet nieuwsgierig 😁
  Fijne week,
  José

  • Hallo José,

   Ik heb de kastanjes in zo’n wasnetje gedaan met 3 grote badhanddoeken. Misschien maar gewoon drogen zoals de rest het ook doet, al is de schil er nu wel makkelijk af te halen.

 4. Hoihoi , jullie mogen blij zijn dat de droger niet in de nabijheid staat van waar je zit. Je zou er toch horendol van worden . Maar wel lekker !
  De tuin foto’s zijn mooi geworden , prachtige (niet storende ) verlichting en…geweldige opnames.
  En verder….ook wij zijn totaal niet nieuwsgierig maar,,,,,weten wel graag alles 🤣😉 !
  Succes weer op deze Maandag met wat jullie gaan doen .
  Groet . 👋👍🙋‍♀️🙋‍♂️👊

 5. Wel spannend hoor om nog niet te horen te krijgen wat erin zit. De foto’s zijn prachtig en een mooi licht op de bomen wat het mysterieus maakt. Nog een fijne dag samen

 6. Mooie foto’s van de tuin! Ik moest denken aan Harry Potter, een beetje mysterieus en het heeft een bijzondere sfeer. Met name dat huisje gemaakt van een ton en een dakje. Mooi gedaan zowel als buurman als de fotograaf.
  Wat de kist betreft: mijn idee erbij was een houten kist waar je iets mee wilde gaan doen. Nu ik de foto zie denk ik: hé..? Dan moet de inhoud bijzonder voor je zijn dat je deze hebt meegenomen! Tenzij je iets hebt met zo’n plastic kist?
  Mijn fantasie is aan het werk zo je kunt lezen 😉
  En ik ben reuze nieuwsgierig naar het vervolg,
  of de kist een vervolg krijgt of niet.
  Fijne dag!

  • Hallo Eveline,

   In de tuin staan idd apparte dingen die er erg mooi uit komen met het juiste lampje er op. Zo staan er nog wat zaken. Ze hebben een mooe tuin en dat geeft oins weer ideën voor onze tuin.
   De kist. De inhoud is idd bijzonder. Met de plastick kist heb ik verder niets.

 7. Hallo Rob ik vind de foto’s prachtig, laten uitvergroten en dan aan de muur, leuk hoor. Ja die kist, ik vind het meer een kratje maar zal wel aan mij liggen. Ik doe geen speculaties en wacht rustig af of er wel wat bijzonders in zit, is dat niet zo lacht iedereen zich rot, maar de spanning houdt je er op deze manier wel in. Fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *