Kantoorbaan

Als ik de kippen uit hun nachthok laat en wat voer strooi, weet een van de kippen te ontsnappen de achtertuin in. Het blijkt lastig de kip te vangen, dus Sol moet ook maar wakker worden voor de kip ook uit de achtertuin ontsnapt en de weide wereld in trekt. Eerste de beste vos die ze tegenkomt en ze is er geweest. Maar dat weet die kip natuurlijk niet. Met z’n tweeën sturen we de kip terug de ren in.

Ik probeer tijdens de koffie de website nog maar eens. Ik lees de mail nog maar eens aandachtig door die ik van Strato kreeg. Doe dit, doe dat en zo meer, als je alles gedaan hebt moet je ons mailen. Wachtwoorden aanpassen is niet zo’n punt, maar dan moet ik ook via een FTP programma in mijn webspace kijken of daar files en folders tussen staan die er niet tussen horen te staan. Ja, lekker, geen idee wat er wel en niet hoort te staan. Ik kom daar nooit, dus hoe moet ik dan weten wat er wel en niet hoort te staan. Als alles gedaan is moet ik nog even het wachtwoord van de CMS aanpassen. CMS? Ja dat vraagteken had ik ook, maar het blijkt het programma te zijn waar je een site mee maakt, WordPress in mijn geval. Ook kom ik nog wat tegen wat per maand niet te duur is om de site tegen diverse ‘schurken’ te beveiligen. Laat ik dan dus maar doen. Hoef ik er verder niet meer naar om te kijken.

Sol krijgt een telefoontje dat er zo iemand komt kijken om ook een offerte te maken voor een nieuwe verwarmingsketel. Mooi, maar dat betekent wel dat ik even een beetje plaats moet maken in de schuur. Als de man er is bekijkt hij alles, maakt foto’s en vertelt wat het beste voor ons zou kunnen zijn. Advies van hem is iig geen warm tapwater te maken met een pelletinstallatie in de zomer. Dan met er een boiler bij. De kosten van een boiler en pellets stoken in de zomer wegen niet op tegen een geiser op gas. Een boiler op elektriciteit dat zou wel een goed idee zijn. Maar dat denk ik niet, als de droger aanstaat en de magnetron gaat onze verlichting op halve kracht branden. Dus een elektrische boiler lijkt mij niet handig. Volgende week komt de offerte.

Er zit nog BPM op de Dacia. Niet veel maar alles is meegenomen. De belastingdienst heeft echter liever niet dat je die terug vraagt. Alles 3 keer gelezen voor ik precies wist wat er nou precies bedoeld werd. Dan moet je alles uitprinten en met de post opsturen. Dat is toch niet meer van deze tijd! Maar nee het kan niet via de mail of een andere digitale manier. 

Dan is het nu tijd om een offerte aan te vragen om AOW in te kopen. Omdat we niet het volledige aantal jaren AOW betalen krijgen we minder. Niet zo gek. Maar je kan er jezelf voor verzekeren voor een X bedrag per jaar ontvang je dan op de AOW gerechtigde leeftijd een volledige AOW. Maar ook de SVB heeft liever niet dat je ingewikkelde dingen gaat doen met je AOW. Ik wil inloggen op de site en doe dat met de DIGID en de app op de telefoon. Alles gaat goed, maar ik krijg toch een site dat het fout gegaan is en dat ik het beter later opnieuw kan proberen. Na poging 3 ben ik er dan eindelijk. Op de site een lijstje wat aangeklikt kan worden. Ik wil dus een offerte voor de AOW verzekering. Klik! En ik word uitgelogd. Ik log weer in….. nu gaat het goed en kan ik wat invullen. Als ik op volgende druk vul ik de twee lijst in en dan druk ik op volgende en wordt weer uitgelogd. Zo ben ik voor Sol en mij 2 uur bezig om gegevens in te vullen en een offerte aan te vragen. SVB, kijk eens naar jullie site AUB.

De luikjes die voor het slaapkamerraam zitten zijn ook klaar er gemonteerd. Ik zou geen foto’s meer van de slaapkamer plaatsen, maar de luikjes voor het raam wil ik toch even laten zien. Sol gaat ondertussen de nachtkastjes nog verven in op dezelfde manier als het bed.

Voor de belastingdienst moeten we nu even naar Chantada, daar is een boekwinkel waar ze enveloppen verkopen. En omdat de papieren voor de BPM op de post moeten, moeten we die dus even gaan kopen. Helaas verkopen ze geen postzegels. Doe moet ik morgenvroeg gaan komen op het postkantoor. Tja, je moet er wat voor overhebben de belastingdienst aan de gang te zetten en 2xx euro terug te krijgen. 

Al met al, een kantoorbaan vandaag.

6 reacties

 1. Hola,

  Rob, Rob, Rob we gaan toch niet klagen dat je wat papiertjes op moet sturen naar Nederland met al die bergen papier die je al in Galicie nodig hebt gehad. En toch ook niet dat je op Nederlandse web-site’s van het kastje naar de muur gestuurd word dat is toch net zo erg als van Spaanse kastjes naar de muur.
  Als je voor een kantoorbaan zoals je het vandaag noemt Euro 2xx terug krijgt dan leverd dat baantje je toch een aardig dagloon op (belastingvrij ook nog).
  De luikjes zien er trouwens weer erg mooi uit en passend in jullie slaapkamer. Petje af voor Sol.

  Houdoe

 2. Elektrische boiler:
  Zelf heb ik een elektrische 80 ltr. boiler en laat hem op de timer alleen twee uurtjes in de nacht draaien. Nieuwe dalstroom periode sinds 1 juni? van 24.00 tot 06.00 uur.
  Kosten: een paar cent per Kwh.
  In diezelfde periode draait ook de vaatwasser, droger en de wasmachine.

  Leroy Merlin heeft een heel scala op voorraad aan betaalbare Elektrische boilers. Zelf installeren moet voor jou geen probleem zijn toch?

  • Hallo Henk,

   Het zelf installeren van een boiler is geen probleem. Het netwerk hier is een probleem. Als de bv de droger en de oven aan dan zakt de spenning er onderuit. 190 volt is dan niets geks.
   Maar goed, dat zou dan in de nacht geen probleem zijn. We gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Als er een boiler komt moet het er zo ie zo een zijn waar eventueel ook zonnecollectoren op kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *