Kantjes Eraf

Het is 6 uur als de wekker gaat en ik op sta. Als ik de deur van het nachthok van de kippen open doe snappen die niet wat er gaande is. Te vroeg voor ze denk ik. Ze blijven dan ook gewoon op de stok zitten. De, iets minder dan volle, maan doet zijn best. Normaal doe ik alles op deze tijd met een zaklamp, maar het is kraakhelder en de maan geeft voldoende licht. Ontbijt, koffie en OP1 kijken. Daarna ook nog even De Keuringsdienst van waarde gekeken.

In de eetkamer ga ik de scharnieren aan het raam zetten. Als is het een nep raam, het moet straks wel gewoon open en dicht kunnen. Ik ga zelfs de originele haakjes monteren, zodat het raam ook gewoon open kan blijven staan. Ramen en deuren stellen is een vak apart en blijkbaar een vak wat ik nog niet helemaal onder de knie heb. Mooi dus dat ik nu met een nep raam heb kunnen oefenen. Maar als alles zit zoals het moet, kan het raam er weer uit zodat Sol het kan schilderen. De kleur van de eetkamer wordt blauw. Het raam kan dus al blauw gemaakt worden. Het idee is om het dan later het effect te geven zoals het bed en de nachtkastjes. De ondergrond van de raam is blank hout, rood en groen. Dan moet dat er volgens ons straks mooi uit komen te zien.

Ik friemel nog wat verder in de eetkamer maar de gang is er uit. Het is ook te mooi buiten om dat van binnenuit te bekijken. Beter ga ik buiten wat doen. Eerst wil ik wel opgeruimd hebben in de eetkamer. Met al het gezaag van de afgelopen dagen is dat wel nodig. Mooie stukjes hout die over zijn leg ik apart, de rest is om op te stoken. Daarna even vegen en klaar.

Met de bosmaaier ga ik een deel van de oprit onderhanden nemen. De kantjes gaan eraf. Als je de oprit opkomt heb je aan de rechterkant de akker. De akker ligt hoger dan de rest en ongeveer halverwege de oprit start de muur langs de oprit. Van jaren is zand, troep en plantjes op de grond aan de rand bij de oprit terecht gekomen. In al die jaren is de oprit op sommige plaatsen 50 centimeter smaller geworden. Met de bosmaaier snij ik het als het ware los van de oprit. Daarna steek ik het los van de muur met een schop. Als alles los is en ik nog wat andere kanten gekortwiekt heb met de bosmaaier kan ik alles opruimen. Maar waar laat ik die zooi? Zand en plantjes… nou dat kan dus gewoon ergens in een hoekje op een weiland. 

Misschien gaan we zo nog een rondje rijden. Deze keer met een volle tank.

9 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Dat ziet er heel goed uit, morgen maar wat rustig denk aan je rug. En jij Sol , Je ben weer goed bezig. Maar je kerstraam vind ik nog mooier laat Rob daar ook maar een foto van op zetten.fijn weekend met een volle tank. Gr. Ma

 2. Hola Rob en Sol,

  Lees nog steeds regelmatig jullie blog, altijd leuk om te lezen hoe jullie bezig zijn. Het wordt fantastisch jullie huis en de omgeving. Maar even iets anders, ik ga maandag voor een week of drie terug naar NL (een soort van vakantie). Als ik iets voor jullie kan mee nemen vanuit NL of iets kan regelen dan geef je maar een seintje
  Werk ze verder

 3. Dag Rob en Sol, ik geniet elke dag van wat jij schrijft en jullie zijn altijd bezig. Je oprit ziet er spick en span uit en het is een prachtig omgeving, zoveel ruimte. Hoop dat jullie ook een mooi ritje hebben gemaakt het valt mij op dat er veel meer bewolking was tussen de eerste en tweede foto van de oprit😄 Een fijne zondag middag gewenst vanuit Prinsenbeek met een stralende blauwe lucht, ik ga zo weer aan de gang bij Andrew en Jolanda, groetjes van Biddie

  • Hoi Biddie,

   Ja ja, we doen ons best er wat moois van te maken en dan kan de oprit niet achterblijven. En het weer…. tja vandaag regen. Dus die bewoling die je op de foto ziet is de regen die onderweg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *