Kalm Aan Vandaag

Vroeg op om de akker op te gaan. Vroeg begin deze week aan de buurman of ik de aardappelplanten water moest geven, maar hoefde dat niet. Vertelde hem toen ook dat er bij waren die toch echt water nodig hadden volgens mij. Gisteravond als hij sulfaat (geen idee waar het voor is) over de aardappelplanten spuit laat hij daarna weten dat er toch wel planten zijn die water nodig hebben. ….Zij ik toch? Maar goed, nu hebben ze echt water nodig en eigenlijk nu nod, het is half 10 in de avond. Nou ze kunnen nog wel een nachtje zonder water. Morgenvroeg zijn ze de eerste laat ik de buurman weten. Voor 10 uur in de ochtend hebben alle planten water gekregen op de manier zoals ze dat het liefst hebben, de een van boven, de ander veel, de ander weinig, en andere weer alleen water op de grond omdat ze anders een schimmel kunnen krijgen. Alle planten in ieder geval blij, morgenvroeg nog maar een keer want het is op het moment 31 graden (15:45)

Van de akker naar de hal om daar een stukje van de elektra definitief aan te passen en andere delen daar tijdelijk op aan te sluiten. Eigenlijk is daar weinig over te vertellen, ik heb pijpen en lasdozen gemonteerd en draden er in getrokken en die aangesloten. Ik heb er ook geen foto’s van gemaakt, je ziet namelijk niet zo veel. Met dat werk was ik rond 2 uur in de middag klaar, en was daarmee ook klaar voor vandaag.

Ander ding. Dat water wat bij ons uit de grond komt in het bos is lekker fris. Ik heb er al eens over geschreven. De bron heet, Fuente de Freán. Toen mijn moeder jarig was hebben Sol en ik een fles gevuld en die opgestuurd met een mooi etiket. Daarvan heb ik nooit een foto op het blog gezet omdat dan mijn moeder zou weten wat er richting Nederland zou komen. Voor mijn ouders vertrokken hebben ze 10 flessen met het Heilige (haha) Fuente de Freán water gebotteld, fles vullen, kurk er op, verzegelen met een zegel en een etiket er op. Net echt! Ook daarvan kon ik niets op het blog zetten, geen idee voor wie mijn ouders een fles mee namen, maar wilde in ieder geval er niets over zeggen. Nu volgens mij de flessen uitgedeeld zijn kan dat wel. Daar komt bij dat we afgelopen week de verkoopster van onze boerderij tegen kwamen. Zij leest ook dagelijks mijn blog en weet van bijna alles wat er gaande is, maar van een fles met water wist ze niets. Nu wel! Hier een paar foto’s van een fles Agua Fuente de Fréan, op een authentieke oude dakpan van de stal waar nu geen dak meer op zit, papiertje er omheen en klaar is het cadeau.

7 reacties

 1. Hola,

  Volgens mij kunnen jullie bij een temperatuur van 31 graden volgens jullie eigen weerstation om 18.40 uur wel een eigen dronk nemen van jullie eigen Agua Fuente de Fréan.
  Nuttig het rechtstreeks van de bron bij je eigen bron in het bos lekker in de schaduw.
  Proost en doe het rustig aan met dergelijke temperaturen.

  Houdoe en fijn weekend verder

 2. Hoihoi, bij de bron kun je er beter een jerrycan onder houden haha . Met zo’n flesje duurt het veel te lang ! Maar ontzettend fijn dat hij er is , dat is “echt bronwater” en veel lekkerder. Fijne Zondag en relax ! Morgen weer een dag . Groet 👊👋

 3. Dat is een prachtig idee! Daar kun je ‘ heerlijk helder water ‘ tegen zeggen zuiverder kan niet,
  erg leuk die foto’s erbij, succes 🍀 🌞

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *