Kabels En Touw

Vandaag eerst maar eens wat aan de kabels gaan doen van de elektra in de stal. Het is een installatie die bij Kunst en Kitsch best wel wat op zou kunnen leveren. Alles bakeliet, dat is mooi, maar niet als het allemaal stuk is. Eerst hang ik op de eerste verdieping van de stal een nieuwe groepenkast op.

Dan moeten er wat flexibele pijpen op de muur vastgezet worden en dan kunnen de draden er door. In de stal, op de begane grond komen mooie nieuwe led lampen en een schakelaar. Als dan ook de hoofd aansluiting aangesloten is kan de stroom er weer opgezet worden en is er weer licht in de duisternis. Er hangen 2 lampen, dat was gister ook, alleen toen waren het twee van die helblauwe led lampen, die zijn zo fel dat je er eigenlijk niets meer door ziet. Nu gewoon lekker licht in de stal.

Dan ga ik nog even wat in het bos doen met de kettingzaag, er moet namelijk nog een boom om. Die staat tegen een muurtje en held ook over richting het bakhuisje. Met de kettingzaag maak ik een inkeping in de boom aan de kant waar ik wil dat hij naar toe valt. Dan doe ik een dik touw om de boom wat ik met een spanband vast zet aan een dikke Kastanjeboom. Het andere uiteinde van het touw trek ik om een dikke Berk en trek het touw strak. Daarna zaag ik de boom nog wat verder in en trek het touw nog wat strakker. Dan is het nu tijd om de andere kant in te zagen en moet de boom naar de kant vallen waar naar ik hem strak getrokken heb. Ik trek het touw nog wat strakker en dan breekt het…. en valt de boom de ander kant uit rakelings langs het bakhuisje. De boom is om, maar helaas niet naar de kant die ik wil, gelukkig is het bakhuisje niet geraakt. 

Ik zaag alles in stukken, ook stukken van een ander boom zaak ik wat kleiner en laad alles in de Dacia. Brandstof van de kettingzaag is op en ik heb ook eigenlijk geen zin meer. Tijd om de dag af te sluiten dan maar.

Eén reactie

  1. Hola,
    Zo zie je maar dat bomen rooien ook een beroep is.
    Gelukkig heb je zelf niks en heefd het bakhuisje er ook niets aan overgehouden.
    Gezien de voorraad in de Dacia: laat e winter maar komen.

    Houdoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *