Julio is niet meer. Ik heb Julio gevonden in de beerput. We hebben hem vandaag begraven. Hij ligt onder de boom waar in hij regelmatig te vinden was.

Ik heb Julio gevonden in de beerput nadat we gisteravond alles afgezocht hadden. Ik zag Terra zitten kijken, alsof ze op de uitkijk zat. Toen ik op, lijkt wel, haar aanwijzingen  in de beerput keek vond ik Julio.

De beerput heb ik al beveiligd nadat ik er Antares een keer uit het gehaald. Als je in een beerput valt en gaat trappelen wordt je alleen verder aangezogen. Het is alsof je in de dikke modder staat en niet meer goed los komt. Hoe meer je beweegt hoe vaster je komt.

De beveiliging met schapengaas is genoeg voor een hond, maar helaas niet goed genoeg voor een kater. Vandaag heb ik het nog verder dicht gemaakt. 

Cleopatra. Al een tijd je zijn terra en Julio bang van Cleopatra. Hormonen prima voor een zwangere kat. Voor een zwangere kat jaagt ze wel heel fanatiek op Terra en Julio. Je zal het van mij niet vaak horen ‘eigen volk eerst’, maar nu is er een van ons niet meer door een die is aan komen lopen. Ze gaat zo snel mogelijk weg als het kan. Ze Zit op de bovenverdieping van de stal en kan niet meer achter Terra aan.

Verder niets te melden. Sorry.

25 reacties

 1. Hola,

  Na het app-je en telefonisch contact van gisteravond wisten we dat jullie Julio gevonden hadden.
  Helaas “na een noodlottig ongeval” zal ik maar zeggen. Dat jullie erg verdrietig waren is begrijpelijk en zal helaas nog wel even duren zeker omdat de boosdoener (volgens jullie) Cleopatra er nu nog is zij het opgesloten nu. Gelukkig is wel, ook al klinkt misschien een beetje gek, dat je Julio gevonden hebt. Niet vinden is nog veel erger weten wij uit ervaring. Jullie hebben in ieder geval een mooi plekkig gevonden en gemaakt als herinnering.
  Een geliefd iets verliezen is natuurlijk nooit leuk.
  Sterkte ermee.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Ik wist het natuurlijk al en moet stees aan die beerput denken, ik weet niet hoe groot ie is maar zou het wat zijn om 2 rollen gaas die aan elkaar knopen en dan aan het begin en aan het einde een pijp er aan te maken en dat er over heen te rollen het is dan voor Terra ook veiliger. Hoop dat je er wat aan heb. Heel veel sterkte. Gr. Ma

 3. Rob en Sol,

  Wat vreselijk, wat zullen jullie geschrokken zijn dat je hem zo moest terugvinden. Verlies van een dier is altijd erg. Ik wens jullie heel veel sterkte toe.

  • Wat erg dat hij zo aan zijn eind moest komen. Vouw weg met Cleopatra voor er nog meer ongelukken gebeuren.
   We wensen jullie heel veel sterkte
   Groetjes Elly

 4. Wat een vreselijk bericht. Ik heb er een brok van in mijn keel. Ik heb er geen woorden voor
  Zo genoten van de foto’s en filmpjes en verhalen.
  Ik zou zeggen koeien weg beerput weg.
  Heel veel sterkte
  Françoise

 5. Aan de ene kant zeker fijn dat je hem gevonden hebt maar dat hij er nu niet meer is doet pijn Jullie hebben hem wel een mooi plekje gegeven op de plaats waar hij vaak te vinden was. Gemist zal hij zeker want ze waren toch bijna altijd samen Terra en Julio. Zal even duren eer je het een plekje hebt kunnen geven en we wensen jullie beide veel sterkte toe.

 6. Oh Rob en Sol wat verschrikkelijk van Julio, zo triest en ik wens jullie sterkte, wat zal Terra haar maatje missen! Misschien een stomme vraag maar zou het niet beter zijn om een kippengaas deksel – of dergelijk – over de beerput te spannen met de nodige versterking? Ik hoop dat Sol gauw goed nieuws heeft na haar solicitatie, voor jou werk op een boerderij en het gaat je nog goed af ook. Knap wat jullie daar allemaal doen! Veel plezier met je visite, ze kijken hun ogen uit denk ik. lieve groetjes Biddie

 7. Oh, wat verdrietig! Ik heb gister heel vaak aan jullie gedacht en gehoopt dat jullie hem ergens miauwend in een boom vonden waar hij niet meer uit durfde. Heel veel sterkte.

 8. Wat zielig. Ik weet wat het is om een geliefd dier te moeten begraven. Ik heb zelf 15 jaar 2 poezen gehad. Ze gingen allebei in hetzelfde jaar dood. Heel veel sterkte!

 9. Wat verschrikkelijk nieuws, die arme Julio. Ik leef met jullie mee want een geliefde huisgenoot verliezen doet altijd veel verdriet. Sterkte aan jullie beiden. De tijd dat Julio bij jullie was heeft hij een heel mooi leven gehad en dat moet een beetje troost zijn voor jullie. De mooie foto’s en zijn laatste rustplaats zijn een mooi afscheid!!
  Begrijp ook je reactie wat betreft Cleopatra al weet je niet zeker of zij de oorzaak is.
  Warme en troostende groet
  Renée

 10. aa wat verdrietig, z’n schatje katje, wat zullen jullie verdriet zijn.
  sterkte een troost , als dat wellicht een betje helpt,hij heeft een geweldig maar te kort leven gehad bij jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *