Johan Cruijf

“Elk nadeel heb z’n voordeel.” Nou dat is mooi en hopelijk heeft Johan Cruijf gelijk en ook daar zal hij vast een antwoord op hebben. Ik heb er nog een, en die is niet van Johan “Als je denkt dat je botst moet je eerder remmen.” Het mag dus duidelijk zijn, we zijn gebotst, ik remde wel, maar tijdens het remmen schoot mijn voet van het pedaal. Het ging allemaal erg langzaam maar net snel genoeg om de passerende auto net te raken. Zijn het op onze auto niet meer dan krassen op de bumper, zijn het bij de auto van de buurman uit Cas de Perdo op nummer 1 twee deuren die net gedeukt zijn. 

We gingen nog even om een boodschap. We reden onze oprit af richting de weg, en zoals altijd kijk ik in de spiegel aan de overkant van de weg. Ik zie een auto aan komen en rem, maar schiet met mijn voet van de pedaan. We stappen beide uit, maken foto’s van de schaden en willen een schadeformulier in gaan vullen. Ik heb er geen, maar de buurman van nummer 1 blijkt er ook geen te hebben. Zo’n haast heeft het niet en we kennen elkaar dus dat formulier komt wel. Bij het tankstation moeten we een pakje ophalen. Daar vraag ik waar ik een schade formulier kan krijgen. Een van de pompbediendes heeft er wel een voor me.

Vandaag als eerste op mijn gemak het formulier ingevuld. Voor mij was het erg lang geleden dat ik zo’n formulier ingevuld heb. De laatste keer toen ik aangereden werd in Carballiño heeft de veroorzaker het formulier helemaal ingevuld. Na invullen en toen ik een auto op nummer 1 in Cas de Perdo zag staan ben ik het formulier gaan brengen. De buurman, die ik overigens bijna niet kan verstaan, werkt het nu af en levert het ingevuld weer bij ons af en dan kan het naar de verzekering. Volgens de moeder van de buurman is het allemaal geen probleem, het is maar een auto en er zijn geen gewonden. Gelukkig denken we er allemaal hetzelfde over.

Nu alleen het voordeel van dit nadeel afwachten 🙂

Vandaag ben ik de keuken aan het herindelen geweest. Als eerste heb ik nog ergens een stukje gipsplaat gemonteerd wat ik gisteren vergeten was. Daarna ben ik dingen gaan verplaatsen. Zo staat nu de vaatwasser waar straks de nieuwe vaatwasser onder het aanrecht moet komen. Eerste was het plan heel de keuken leeg te halen, maar dat willen we zo lang als mogelijk voorkomen en omdat de aansluitingen klaar zijn en gebruikt kunnen worden kan de vaatwasser dus staan waar hij moet staan. Ook de koelkast krijgt een nieuw plaatsje, als blijft die daar in de nieuwe keuken niet staan, maar voor nu staat hij er prima.

Voor de vaatwasser moet ik overigens wel aan de buitenkant van de keuken tijdelijk was met de afvoer doen. Die steek nu alle maar door de muur en moet met een bocht nog even tijdelijk op de oude pijp aangesloten worden.

Maar wat met het gasstel? Dat heb ik van de muur afgehaald, 180 graden gedraaid en tegen het houtfornuis aangezet. Daar staat het voorlopig ook prima en niet in de weg om de nieuwe wand tegen de muur aan te maken.

Ook de afzuigkap kan weg en komt niet meer terug. De afzuigkap komt niet meer terug, soms maakt hij een raar geluid en dan zal je net zien dat als we hem netjes ingebouwd hebben hij de geest geeft. We bewaren hem wel. Komt vast nog eens van pas.

Vandaag is het vroeg avond wat werken betreft, sol voelt zich goed genoeg en we gaan daarom maar een rondje rijden. Via weggetjes komen we uit op Monte do Faro. Antares en Foskie laten we er los en blijkbaar is het allemaal niet en veel leuker dan thuis. We lopen een rondje en gaan dan weer richting huis om te gaan koken in de keuken met de nieuwe tijdelijke inrichting.

20 reacties

 1. Hola,

  Natuurlijk heeft de moeder van de buurman gelijk als ze zegt “er zijn ergere dingen en gelukkig niemand gewond”. Maar jammer blijft het natuurlijk en zo zie je maar in wat voor klein hoekje een ongeluk zit.
  Gelijk hebben jullie dat je zoveel als mogelijk is alle keukenapparaten gebruikt op (ongeveer) de plaats waar ze nodig zijn. Wel een “indrukwekkende” afvoer aan de buitenmuur. Als het lang duurt voor een definitieve oplossing denk dan aan vorstbestendig maken immers (en dan nog maar een spreekwoord) “voorkomen is beter dan genezen”.
  Wij weten natuurlijk niet of het storm loopt met de donaties, waarover je het eerder deze week had, maar wij hebben uit betrouwbaren bron vernomen dat er iets voor dagmenu’s onderweg is. Dus hou je bankrekening(en) maar in de gaten.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   De afvoer is vorstbestendig hoor. Die zit namelijk al jaren op min of meer dezelfde manier. Nee storm loopt het niet, maar we houden de rekening in de gaten… de nederlandse en de spaanse.

 2. Hoi Rob,
  Wat jammer dat je tegen die autoaan zat gelukkig niet hard maar het kost toch altijd weer geld. Maar ben blij dat het niets ernstigs is. Ik ben vandaag naar de tandarts geweest en de 2de kies is er uit maar vorige week had ik er geen last van deze keer weet ik wel waar hij heeft gezeten. Lekker dat jullie er weer opuit zijn geweest. Gr. Ma

 3. Goedemorgen , ik snap niet goed wat het “voordeel” van het “nadeel” is in jullie geval . Wel jammer weer , auto net mooi gewassen , leek als nieuw…. maar nu heb je wel een echte Spaanse auto !😉🤣. De onze heeft intussen ook overal schrammen .oorzaak ??? Parkeren bij een supermarkt ! (Die boodschappen karretjes , willen altijd een andere kant op)Jammer dat mensen dan niet ff een briefje met sorry achter de ruitenwisser doen.
  Wat een mooi tafeltje (was dat) waar jullie gascomfoor in verwerkt is . Leuk als je nu alvast een beetje de indeling maakt , als het niet bevalt kun je nog lekker schuiven.
  Fijn dat Sol zich weer beter voelt , doe nog wel wat rustig aan !
  Sterkte voor je Moeder , tandartsen zijn een noodzakelijk kwaad.
  Leuke foto’s er nog bij ,dank je wel.
  Groet .👊👍👋🙋‍♂️🙋‍♀️🤣

  • Ik heb het ook gehad dat ik op een parkeerplaats iets vooruit schoot en tegen de zijkant van een auto kwam heb netjes een briefje achter gelaten Het bleek van een jong meisje te zijn die van haar spaarcentjes net dat autootje had gekocht. Ze waardeerde het echt en we hebben alles netjes af kunnen handelen.

  • Hallo Antoinette,

   Nou elk nadeel heeft z’n voordeel. Ik heb het niet verzonen maar Johan Cruijf. Maar er zit wat in natuurlijk. Zo als ik zeg, moeten we het voordeel nog even afwachten. Maar vaak kun je van een nadeel beter worden, ik denk dat Johan dat bedoelt en daar kan ik me wel in vinden.
   Briefjes bij een deukje ben ik in Nederland op mijn auto’s ook noout tegen gekomen. Ik heb een keer een briefje achtergelaten op een auto die echt helemaal gedeurkt was, het leek wel een golfbal. Die mensen belde later op de dag om te bedanken voor het briefje, maar dat het niet nodig was geweest.
   In de keuken staat de vaatwasser alleen op zijn vaste plek. De rest moest weg omdat ik anders niet verder kan.

 4. Jammer van de deuken maar je valt inderdaad niet op tussen de Spaanse auto’s 🧐
  De keuken in wording ziet in ieder geval al bruikbaar uit, met wat geduld komt het goed en Sol kan weer lekker koken nu ze opgeknapt is.🍀,
  Ja ma Inneke af en toe kom je er niet onderuit om bij de tandarts gepijnigd te worden , komt goed.
  Gr. José

  • Hallo José,

   Ach het is maar blik schade. En er zit al een deuk in mijn auto. Had hij nu nog helemaal als nieuwe geweest dan had ik het wel jammer gevonden. We proberen de keuken zolang mogelij in gebruikt te houden, maar er komt een moment dat we tijdelijk buiten moeten komen…. in de schuur dan.

 5. Vervelend is het wel beide schade aan de auto maar gelukkig is de mens erin nog heel dat is veel belangrijker. Fijn dat je er weer even op uit kon gaan saampies met je hondjes. En inderdaad dat tafeltje met de gaskookplaat is wel leuk. De keuken krijgt steeds meer vorm en door de foto’s mogen wij mee genieten van het vele werk wat je er verricht. Fijne donderdag nog.

  • Hallo Mieke,

   Ja was even lekker zo een rondje en uit waaien, al stond er bijna geen wind, op die berg. Dat tafeltje is een deel van de oude eethoek van hier, daar werd door de houtworm ook van/aan gegeten. Is voor tijdelijk. Het gaststel is nieuw, maar is zo’n ellendig ding dat we het niet terug willen in de keuken

 6. Nou ja zeg, hoe is het mogelijk. Ik had vanmorgen je blog gelezen. Daarna ging ik met mijn Spaanse vriend boodschappen doen bij Mercadona. Op de parkeerplaats botste mijn vriend toen hij achteruit reed op een andere auto die ook achteruit reed. Boem! El parachoques kapot. Ook bij de andere auto. Ik wist niet wat parachoques was. Heb het gezien. Het is de bumper. Die moet dus hersteld worden. Gelukkig verder niks aan de hand. Net zoals bij jou.

  • Hallo Marian,

   Regelmatig zie ik je reactie’s voorbij komen op Rob zijn Blog. Leuk dat je dat volgt maar om nu ook meteen je vriend “opdracht” te geven om in meer dingen Rob te volgen, zoals botsauto spelen, gaat wel erg ver.
   Gelukkig ook niet veel schade maar het is altijd jammer.

   Houdoe

 7. Kan je misschien een beetje opschieten met die keuken ik ben zo nieuwsgierig hoe het gaat worden. Afijn het begin is er. Toen we getrouwd zijn (62 jaar geleden) had ik ook zo’n gasstel, doet me denken aan die tijd., kook inmiddels al 30 jaar op inductie en dat bevalt me prima. Maar je bent nog wel even van de straat. Jammer van je botsing maar je weet het vast wel waar gehakt wordt enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *