Isolatie En Deuren

Nu het hier regelmatig nogal hard waait blijkt de isolatie meer dan nodig. Niet zozeer om de warmte binnen te houden of de kou buiten maar om de wind buiten te houden. In de kamer die eetkamer gaat worden zit, zoals wellicht bekend, geen plafond.We kijken zo tegen de dakpannen en ook op plaatsen naar buiten. In deze kamer waait het dus als het dat buiten ook doet. Maar we hebben nog zo’n ruimte; de hal waar we binnenkomen, daar zit ook geen plafond in en waait het dus ook net zo hard als buiten. En aan die hal ga ik vandaag wat doen. Veel isolatie heb ik niet en voor een nieuwe lading moet de aanhangwagen leeg, daar hangen nu bonenplanten in te drogen, en ik moet er voor naar A Coruña. Dat is 300 km op en neer.

Met het restant van een rol ga ik in ieder geval iets dicht maken. Het is niet alleen de wind die dan buiten blijft, maar ook de troep die onder de dakpannen hangt valt dan niet meer op de grond. Het isoleren gaat een beetje lastig omdat het een kleine ruimte is en omdat er de pijpen lopen van de elektra. En waar de pijpen richting de groepenkast gaan wil ik de isolatie achter de pijpen hebben, zodat die het laatste stuk in het zicht blijven. Later als ik er een nieuw plafond in maak komt daar ook een luik in het plafond. Ik geloof niet dat ik ooit nog bij die pijpen moet zijn, maar je weet maar nooit. Met de rol die ik heb kan ik 2 banen doen en dan is hij op. Wat moeilijke gaten maar ik dicht met purschuim.

Dan is er ook nog iets wat gedaan moet worden voor echt alles in de hal dicht gaat. Er zit een deel gebroken balk, deze balk is van het dak en is aan de scheur te zien al jaren in deze toestand. Maar omdat ik er straks helemaal niet meer bij kan om de scheur te controleren doe ik er twee spanbanden omheen. De scheur gaat er niet van dicht. Breekt dat balk, dan helpen de spanbanden natuurlijk niets, het is ook maar voor het idee.

Sol is de afgelopen dagen bezig geweest met de slaapkamerdeur. Die moet een craquelé effect krijgen. Eerst ging er witte verf op, daarna het spul wat voor het craquelé zorgt. Daarna groen en als laatste een laag vernis. Vandaag is de vernis droog en kan de deur terug op de rails gehangen worden. Afgelopen woensdag bij de Leroymerlin handgrepen gekocht voor de deur. Dat wat ik gekocht heb moet een oud model voor stellen, jammere is alleen dat er perfecte zwarte verf op zit, waardoor het dus niet meer oud lijkt. Maar Sol heeft nog verfjes waar je dan wel weer een oude look mee kunt maken. De handgrepen zijn dus gereed om te monteren. Ook moet ik nog een geleiding op de vloer monteren waar de deur overheen loopt zodat hij niet gaat wiebelen.

Nu ik dan toch met deuren bezig ben ga ik nog maar even door bij de staldeuren. Die gaan op slot (?) met een haakje. Maar dat haakje gaat erg moeilijk in het oogje wat van 3 spijkers is gemaakt. Ik heb nog wel wat liggen, een mooie nieuwe rvs haak met een bijbehorend oogje. Ook een handgreep heb ik nog liggen. De stal is met de verlichting van gister meegerekend een hoop in waarde gestegen 😉

We moeten ook nog even naar A Barrela. Niets bijzonders, maar als we terugkomen en de oprit oprijden zien we een mooie regenboog.

3 reacties

  1. Goedemorgen , het ziet er prachtig uit , maar zou wel iets aan de muur doen bij het openen van de deur om muur schade te voorkomen bij het openen . Zou wel erg jammer zijn . Oeijoei die balk heb ik zo mijn bedenkingen bij , jij zelf ook denk ik !? Hebben ze bij Leroy die isolatie niet ? Beetje ver 300km daarvoor rijden. Sterkte en succes , groet👊👍🙋

  2. Die balk zou mij ook zorgen baren. Misschien een idee om de plaats van de breuk met twee stalen strippen of nog beter met twee “U” profielen te verstevigen? Aan elkaar bouten met draadeinden door en door?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *