Is Het Nou Lang Weekend Of Niet?

Lang weekend of niet ik moet weer wat gaan doen. Als eerste staan vandaag de planken voor het plafond op het programma. Ze krijgen vandaag na een lichte schuurbeurt een tweede laag grondverf. Spectaculair werk is het niet en ik ben er dus ook zo mee klaar.

Dan zijn de plankjes aan de beurt die ik gisteren gemonteerd heb met de spotjes er in. Ik krijg de indruk uit sommige reacties dat er mensen bij zijn die denken dat dat stukje klaar is. Maar nee, dat is het zeker niet. De spotjes gaan er vandaag weer uit en ook deze plankjes krijgen na een lichte schuurbeurt een tweede laag grondverf. Dit stuk is pas af als alles in de lak staan, er afwerklatjes langs de randen zitten en de spotjes terug zitten.

Het aanrecht wat we gezien hebben is 61 centimeter diep. Met de muren in gedachten en een vaatwasser is een aanrechtblad van 61 centimeter niet diep genoeg. Om het aanrechtblad ook netjes aan te laten sluiten op de muur en de ramen moet er wat gevogelt worden om de aansluiting op de muren en de ramen wat te verdoezelen. Dat gaan we doen met vensterbank tegels. Daarmee kan ik wat spelen en zo zie je straks niets van een aansluiting van het aanrechtblad die niet helemaal tip top is. Om het aanrecht blad dieper dan 61 centimeter te laten lijken hebben we lange vensterbanktegels gekocht. Zo kan het aanrechtblad verder van de muur af staan en past een vaatwasser er ruim onder. Met die tegels ben ik vandaag ook bezig geweest. Het is allemaal even passen en meten om te bepalen waar welk stukje er van een tegel af moet om ze allemaal gelijk op een lijn te krijgen. Alles gepast en afgetekend. Morgen ga ik ze op maat maken en plaatsen.

Dan krijgt Sol een telefoontje van de tegelboer. De tegels zijn binnen. We kunnen ze opkomen halen op industrieterrein San Cibrao in Ourense. Raar, zeg ik tegen Sol. Het is vandaag toch een ‘brugdag’, een dag tussen een het weekend en een feestdag in. Vuilnismannen zijn vandaag ook geweest. Misschien is het dan niet voor iedereen een brugdag. Ze zijn tot 8 uur ‘s avonds open. Dan gaan we de tegeltjes vandaag maar ophalen in Ourense. Als we in Ourense zijn moeten we volgens Nelly, de navigatie, maar blijven rijden. Ik vraag Sol of dat we niet in de winkel moeten zijn? Nee, zeker weten op het industrieterrein. Normaal zijn wij zo op onze bestemmingen in Ourense, maar dit is helemaal aan de andere kant van Ourense, bijna 50 km bij ons vandaan. We laden de tegel in en gaan weer richting huis. maar niet voor we bij een GIGA Chinees binnen zijn geweest een paar deuren verder dan waar we de tegels op haalde. 

Chinezen zijn er in vele soorten en maten, de winkels dan, … zeker Chinezen zelf heb je ook in alle soorten en maten. De Chinees in Chantada, leuk, maar altijd rommelig en op veel dingen staat geen prijs. De Chinees als we van Ourense naar huis rijden is een grote maar hier zijn ze goed bezig voor het milieu, er branden hier en daar maar wat lampen, het is er dus donker in de winkel. Deze Chinees is GROOT het is ook een hele lichte en frisse winkel met genoeg licht. Alles is netjes geprijsd en we hebben het idee dat deze ook net een beetje voordeliger is dan de andere. Natuurlijk kunnen we niet weg zonder ook iets te kopen. Zeker weten dat we hier nog eens terug komen al moeten we er 20 kilometer verder voor rijden.

Thuisgekomen moet ik natuurlijk een doosje tegeltjes openen om te kijken hoe de tegeltjes er uit zien. Ze zijn mooi. Ik moet alleen wel iets gaan verzinnen op het dikte verschil. De antieke tegelrand is een keer zo dik als de tegeltjes. Maar dat komt vast goed. En zo waar heb ik al een ideetje, maar dat bewaar ik voor later.

10 reacties

 1. Prachtig mooi zijn de tegels, goeie keus.
  Rob of je dat filmpje van het boksen kan zien weet ik niet. Het is van dagblad destem. Ik hoop dat het lukt. Gr. Ma

 2. Hola,

  Vanaf nu word het goed geconcentreerd blijven en er vooral aan denken dat je ook nog moet slapen. Er komen nu allemaal leuke en mooie dingen samen en heb je de neiging alleen maar door te gaan. Wandtegel combinatie prachtig en doet echt Spaans aan en mooie oplossing met die lange vensterbanktegels om je aanrechtblad groter te maken.

  Houdoe

 3. Hola beste Rob en mooie doorzetter

  Kunststof aanrecht bladen zijn er in Spanje in vele maten 60/61 64 70 en meer.
  De kwaliteit is goed en goedkoop,
  In marmer uiteraard elke maat en marmer kost hier maar weinig tegenover kunststofbladen inclusief gaten voor spoelbak en kookplaat.

  Groet Ger

 4. Mooie kleurencombinattie en slim om de venterbanktegels te gebruiken en zo het aanrechtblad wat naar voren te kunnen halen. Jij weet ook overal wel een oplossing voor. En het blijft gewoon erg leuk om je blog iedere dag te lezen. Fijne dag nog verder.

 5. Hola Rob, wat een mooie tegeltjes de moeite waard om er een stukje voor te rijden. Bij mij in de buurt zie je ze nog vaak op trappen. Ik had ze (natuurlijk in een andere kleur) ook maar er waren er een paar in de loop der tijd een paar gebroken en nu zit er iets moderner op. Blijft een mooi Spaans tegeltje. Kan je niet een beetje opschieten ben zo nieuwsgierig hoe het wordt, hahaha. Succes verder

  • Hallo Lady Wieser,

   Zo met de oude tegletjes, die wij ook overal zien, zij we ook op ideeën gekomen natuurlijk. Niet dat we dit jaar op dit idee zijn gekomen, maar dat is iets wat we een paar jaar terug al bedachten. Niet ales met de zelfde kleur, maar hoe dat wel.
   Ik doe mijn best alles zo snel mogelijk voor je af te werken zodat je het eindresultaat kunt zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *