Internet

Het internet! Zelfs de ventilator app van de ventilator die ik gisteren op heb gehangen geeft aan dat de verbinding slecht is. Ja leuk hoor dat gesodemieter. Maar goed vanmiddag komt er een internetmannetje van Internet Deza, gaan we eens kijken wat die te vertellen heeft. Maar ook als zijn verbinding net zo slecht is als die van Galichip, dan gaan we toch voor hem. Alles beter dan om gallisch van te worden Galichip!

Gisteravond kregen we ook bericht dat de vergunning om terug te leveren van stroom met de zonnepanelen bijna rond is. Van de installateur kregen we dat bericht, maar moet nu wel eerst wat aangepast worden aan de electrische installatie. Al 5 keer heeft hij foto’s en tekeningen gehad en dan komt hij er nu pas mee dat er geen certificaat op onze huisinstallatie gegeven kan worden omdat er wat dingen volgens de Spaanse regelgeving ontbreken. En dat is prima, het wordt er alleen maar veiliger op, alleen hadden we het graag eerder geweten dan had ik dat allemaal al eerder gedaan. Ik moet dus wat aan gaan passen aan de groepenkast, maar dat is wat voor volgende week.

Vandaag dan. We gaan eerst weer naar Monforte de Lemos voor de honden training. Hopelijk kost Orion nu niet weer in de auto. Ik heb daar echter nu wel maatregelen voor getroffen. Plastic! En ook het hondenrek wat ik gemaakt had, heb ik maar voor een deel in de verf gezet, Dat maakt makkelijker schoon mocht hij het niet binnen kunnen houden. Wonder boven wonder stapt hij zelf achter in de auto en als we in monforte aan komen heeft hij niet over hoeven geven. Na de hondentraining lopen we naar de parkeerplaats en bij het opendoen van de achterdeuren, stapt hij weer zelf in. Chapeau voor Orion!. Ook op de terugweg heeft hij niet overgegeven.

Sol ik klaar met zoeken naar haar paspoort in haar hobbykamer. Ik ga in de bijkeuken wat reorganiseren en opruimen wat weg kan. Er zijn alweer verschillende dozen waar her en der wat uitgehaald is omdat we het nodig hebben. Nu de inhoud van verschillende dozen bij elkaar gedaan om ruimte te besparen. Tussen de laatste spullen die er bij gezet zijn in de afgelopen maanden zoek ik ook maar naar het paspoort. Ik kom er wel een tegen van haar maar dat is er een met gaten er in. Bewaren we omdat er een stempel van Paaseiland in staat. Het is nu netter in de bijkeuken, maar een paspoort ben ik niet tegengekomen.

Ik ben nog wat in de schuur aan het opruimen al het internetmannetje aan komt rijden. We leggen heb de problemen uit en vertellen wat voor router we hebben omdat hij dat wil weten. Zo’n oud model, is zijn reactie. Ja.. en vervolg ik, die hebben we nieuw gekocht maar ik heb er altijd aan getwijfeld of ze ons wel een nieuwe verkocht hebben bij Galichip. Hij kijkt in de router en zegt dat de kleuren van het programma in de router niet kloppen. Dit is echt geen nieuwe router geweest. Dus! Wees gewaarschuwd als je in de omgeving van Chantada / Monforte de Lemos woont, Galichip…. doe er beter geen zaken mee.

Hij pakt een router van hem, stopt er een kaartje in. Snelle 4G+ verbinding. Niet te vergelijken met een vast verbinding, maar voor ons tussen de koeien uitstekend. Hij probeert verschillende providers door de SIM kaart te wisselen. Maar maar Movistar blijkt het beste. Ik vertel hem ook dat ik eens de router buiten gemonteerd heb en de antennes met kabeltjes naar binnen bracht en dat dat de verbinding alleen maar slechter maakte. Hj lacht. De antennes zijn voor de ontvangst voor de 4G en de WIFI antenne zit in de router. Nou, zeg ik, dan vertel jij precies het tegenovergestelde dan die man in de Galichip winkel. Hij is klaar met testen en rommelt nog wat in onze router, die daarna ook weer een 4G verbinding maakt. De antennes heb ik daarna met de kabeltjes voor het raam gehangen. Volgende week komt hij terug en installeert hij de nieuwe router. Ik wil er ook buiten antennes bij, dat kan zegt hij, maar laten we eerst proberen zonder de antennes, die kunnen er later ook nog op.

En dan is het nu tijd om de telescoop op te gaan bouwen, hopelijk kom ik achter de problemen met de software. Lastige van de software en de problemen is dat ik daar alleen maar iets aan kan doen als ik buiten in de kou sta in het donker. Maar goed, ik moet er wat voor over hebben.

12 reacties

 1. Hoi Rob,
  Jammer dat het paspoort nog niet gevonden is, Ik heb ook al zitten verzinnen maar weet het ook niet.
  En nu maar hopen dat het met je WiFi in orden is, je heb er al genoeg problemen mee gehad. Succes er mee. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Als we het paspoort voor maandag niet gevonden hebben gaan we maar aangifte doen om het aanvragen van een nieuw paspoort mogelijk te maken. Maar hopelijk komt het nog voor maandag bovenwater.
   Het zak in een bruin hoesje, de zelfde kleur als karton. Ik denk dat het bij het karton en bij het oud papier is gegaan. Weg dus.

 2. Hola,

  Wat Galichip jullie dus geleverd heeft is eigenlijk een vorm van oplichting als ik het goed begrijp.
  Dan begint het echt terug leveren van stroom nu echt ” iets” dichterbij te komen ook al gaat alles er omheen qua informatie met een slakkengangetje. Maar als het maar rond komt voordat de zondagen echt hun best gaan doen met langere dagen.
  Bijna een feestje dat Orion alles binnen gehouden heeft dus ook goed op weg. Nu nog ” even” het paspoort vinden.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Oplichters, zo wil ik ze dan ook weer niet noemen. Iets verkopen wat al lang in de kast staat en al eens gebruikt is hebben we hier al meer gehad. Dat was ook met het WIFI kastje voor de verwarmingsketel. Daar zaten geen kabeltjes bij en bleek uit eindelijk een defect ding te zijn. Het gaat al beter idd met Orion in de auto en dat is reden voor een feestje. Het is niet te harden in de auto als hij overgegeven heeft en dan heb ik het nog niet over het schoonmaken. De lucht blijft ook lang in de auto hangen.

  • Hola
   Nosotros tenemos el INTERNET de GALICHIP, desde hace 2 años y el servico es muy buen.
   Muy buen atención al cliente y un INTERNET muy rápido
   saludos

 3. Tien x per dag “heilige Antonius goede vriend, zorg dat ik mijn paspoort terugvind”, help vast EN ERIN GELOVEN. Of was het heilige Petrus???? Je moeder weet het valt wel. Ik hoor wel of Antonius je help!!!!!!!! Een kaarsje opsteken??????
  Veel sucesos met alles, eens komt het goed.
  Een catalaanse fan van je .

 4. In je router zit de provider verbinding en de wifi verbinding voor in huis. Het is praktisch om deze gescheiden te houden.
  Met het (gratis) programma ‘wifi analyzer’ kun je de sterkte van je wifi signaal overal in huis meten. Op plekken waar deze zwakker/slecht is kun je een access point ophangen. Je moet hier dan wel een kabel naar toe trekken.
  Mijn ervaring is dat bij een sterkte van >-70 dB je een prima wifi verbinding hebt.

  Als je router hierna wijzigt dan blijven je wifi verbindingen in orde omdat ze niet meer afhankelijk zijn van de wifi in de router.

  • Hallo Dolf,

   Het probleem is niet zo zeer de WIFI in huis. Het is de 4G verbinding van de provider (die gebruik maakt van Vodafone) en een slecht functionerende router.
   Wat de WIFI in huis betreft; die is moeizaam en dat komt door de dikke muren. Maar die situatie is onder controle. De situatie is als volgt: 4G Router voor de WIFI in en rond de keuken. Van router een cat6 kabel naar de eetkamer die zit op een switch van daar af 3 aansluitpunten in de eetkamer. Op de router zit ook een LAN over Power adapter en op de ontvanger daar van zit een router voor weer vaste LAN aansluitingen en WIFI. Dan de laatste cat6 kabel van de router die loopt naar de stal (ander gebouw) waar ook een router hangt voor LAN aansluitingen en WIFI. Heel het WIFI netwerk heeft de zelfde SSID zo dat alles op de WIFI zo van de ene naar de andere WIFI zender stapt. We hebben in huis dus altijd overal WIFI ook buiten, maar als de 4G verbinding er niet is heb je dus geen internet op je netwerk.

 5. Hoihoi , wat balen dat de paspoort niet te vinden is , alle tassen natuurlijk al nagekeken , dashboardkastje , koffertje voor hotelovernachting ook ? Ik roep maar wat , je kunt niet weten . Blijf succes wensen. Hoop dat je handen niet te koud worden met het “gefriemel” aan de telescoop . Wij wachten met spanning op weer prachtige foto’s . Fijne succes dag daar.
  Groet 👍👊👋

  • Hallo Antoinette en Ben,

   Dat wat je noemt is allemaal al binnetsebuiten gekeerd geweest. Helaas geen foto’s deze keer met de telescoop. Er is iets mis en dat kan ik alleen onderzoeken en hopelijk oplossen als er sterren aan de hemel staan.

 6. Nu pas weer je blog bekeken , wij zijn gisteren aangekomen per auto in Denia en hebben een huisje gehuurd heerlijk wat een ander weer dan in ons landje de zon en overdag al heerlijk warm s ‘ avonds wel koud maar daarom is het nog winter dus airco aan en alle elektra pats alle licht uit buurman erbij ja ook dit is weer Spanje 🇪🇸 Wel kraakheldere hemel maar ik heb geen telescoop🙀helaas.
  Hopelijk vind je toch nog het paspoort want dat is weer extra werk ,maar het internet doet het weer weer iets opgelost.
  Groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *