In De Naam Van De Vader, De Zoon, De Heilige Geest, Amen!

Zo, klaar! Gister had ik het over een fout, waar ik het vandaag over zou hebben. Nou, de titel zegt misschien genoeg. Een Vader is even niet in de buurt, een Zoon hebben Sol en ik niet, een Heilige Geest heb ik om hulp gevraagd. Het is allemaal te doen om een kruisje, of eigenlijk een heleboel kruisjes. Toen ik gisteren de kruisjes ging zoeken, kwam ik kleintjes tegen. Maar die zocht ik niet. Nou weet ik niet wanneer ik de Heilige Geest om hulp vroeg, maar uiteindelijk vond ik de grote voegkruisjes. Daarna ben ik gaan tegelen. Zoals ik gisteren schreef ging dat vrij vlot, alleen is een vloer tegelen die ik op alle mogelijke manieren vlak heb gemaakt maar wel onder afschot, lastig te tegelen. Als ik halverwege ben zie ik wat, misschien dat de Heilige Geest liet weten dat ik de eerste keer had moeten luisteren. In de tegels zit een smalle voeg, zo is het model. Dan moet je dus ook smalle voegkruisjes gebruiken en niet de grote die ik met alle geweld zocht. Nu ik op de helft ben moet ik het maar doen met de gemaakte fout. Amen!

Ik tegel lekker verder en als het tegelen gedaan is ga ik aan de staldeuren beginnen. Bij Empalme kochten we daar hout voor. Goed koop, maar dan zit er wel eens een kromme plank tussen. Maar van alle kromme en getordeerde planken heb ik ‘s avonds om 11 uur twee mooie deuren in de stal die op slot kunnen.

Nee… Staldeuren zijn even groot, het drempeltje voor de deuren loopt af, daarom lijkt de rechter deur korter.

Vandaag ga ik voegen. Veel kan ik daar niet over vertellen, voegen is voegen en klaar. Het wassen van de tegels daarna is meer werk. Als het voegen gedaan is ga ik beginnen aan het kleine deurtje voor het tuingereedschap hok. Helaas heb ik een plank te weinig om, maar om nou voor een plank op en neer te rijden naar Cambeo, 20 kilometer of zo, zie ik ook niet zitten. Een plank bestaat dus uit 3 afvalstukken. Het kleine deurtje is meer werk om het goed te krijgen dan de twee groten gisteravond. Maar als het er in zit ben ik er wel tevreden mee.

De deuren worden blauw, maar dat is wat voor later. Voor wie denkt dat de deuren misschien wel eens krom kunnen trekken, kan ik zeggen dat ze verstevigd zijn met 4 mm dik ijzer U profiel. Denk niet dat er veel zal gebeuren.

Tussen het wassen van de vloer door ruim ik het buiten op. De vloer is klaar, de hal nog niet. De nieuwe radiator heb ik ook vast opgehangen en met tegeltjes uit Etten-Leur heb ik een kleine vensterbank gemaakt.

18 reacties

 1. Hoi Rob,
  3 x wauw wauw wauw. Geweldig die deuren en je vloer ook. Fijn dat je de tegeltjes kon gebruiken. Het ziet er allemaal geweldig uit. En een zeurpiet die wat over de voegen zegt. Ik heb het niet gezien. Heel mooi groetjes aan Sol. Gr. Ma

 2. Hola,

  Het ziet er allemaal HEEL mooi uit zowel de vloer van de hal als de deuren die je gemaakt hebt.
  Je kunt echt wel zeggen dat je weer eer van je werk hebt.
  Als je het niet gezegt had dat 1 plank uit 3 delen bestond was het niet eens opgevallen en al was het wel opgevallen wat dan nog. Het zijn immers jullie deuren.
  Leuk dat je al wat van de Etten Leurse tegeltjes hebt kunnen gebruiken.
  Natuurlijk heb je nog het nodige afwerk te doen maar dat is altijd zo dat weet je zelf ook maar al te goed. Je hebt in ieder geval je “vacantie” goed benut en kan Sol ook weer snel in haar eigen betje (met wifi ! ).

  Houdoe

 3. Goedenavond/nacht ,
  In één woord GEWELDIG! Wat je weer hebt gemaakt met je “gouden handjes” !!!
  Prachtige deuren , het is nodig een flinke lik verf ivm de weers omstandigheden maar , ik vind die houttekeningen zo prachtig . Zou je er niet een paar lagen beits op kunnen doen ? Vind ze zo mooi en natuurlijk.
  Je hal is ook mooi geworden , lijkt zelfs veel groter . En dat de tegels geweldig zijn qua kleurstelling dat heb ik je met de keuken betegeling al gezegd , bij deze nogmaals , HEEL MOOI .
  Net wat je Vader zegt , vakantie goed besteedt .
  Nu lekker naar bed met een tevreden gevoel. Morgen naar je beestjes , ook weer heel leuk . Ze zullen je gemist hebben .
  Groet .🤣👊🙋‍♀️🙋‍♂️😲💤👋

 4. Ik zei toch dat je moet kijken onder de vloer waar de schat lag en zie nu. Nu ligt de schat er boven op. Die vloer is goud waard.

 5. Nou die klus heb je nog eens snel geklaard , vloer ziet perfect uit en de deuren ook en zeker als ze later een mooie blauwe kleur krijgen , nog effe de afwerking aan de muren ,
  Sol zal opkijken als ze alles ziet.
  Fijn weekend,
  José

 6. Jee, wat mooi zeg! De vlioer ziet er super uit. De staldeuren ook.
  Ik had nog een vraagje. Wat is er met de kippen gebeurd? Zijn die “veschwunden”?

 7. Ik ga maar geen complimenten geven Rob, met zoveel veren in je k…. is het wel genoeg……fijne dag en geniet van je werk .

 8. Ik zeg het toch nog een keer Wat een prachtige vloer en ook de deuren zijn heel mooi en niemand die om die plank in 3 delen maalt hoor het valt haast niet op. Het schiet al op, voor je het weet is de hal ook klaar en kan aan het volgend karwei gewerkt worden. Nog een fijn weekend voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *